FOTO/ ȘTIREA TA: Oaspeți din străinătate cu ”obiceiuri românești”

Paul Voicu - Primar 2020

”Poza zilei” ne-a fost trimisă de un cititor din Alba Iulia care a surprins o parcare ”în cel mai pur stil românesc” – pe trotuar, în așa fel încât pietonii să fie nevoiți să ocolească pe șosea. Imaginea a fost surprinsă pe o stradă din municipiu, recent reabilitată, unde s-au amenajat și locuri de parcare.

14138498_10207144728924304_1996663760_nSupărarea este cu atât mai mare cu cât e vorba despre o mașină înmatriculată în străinătate unde se presupune că cetățenii sunt mult mai disciplinați în astfel de cazuri. Mai ales că o amendă aplicată acolo ”ustură” cu adevărat, nu e ”frecție la picior de lemn”, ca la noi!

ELIT

Oricum, că or fi străini cu acte în regulă, sau albaiulieni care muncesc în străinătate și au venit în concediu, este de notat rapiditatea cu care s-au adaptat la trendul autohton de a ignora cele mai elementare reguli de civizație și bună conviețuire care ar trebui să fie valabile și respectate peste tot.

_______

Mihail David - 2020
Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

nice 27 august 2016 at 11:34

ce cilivizatie in tariile straine… acolo sunt ca niste pisici dar aici sunt caini… „dar vai dincolo nu-e asa e invers.. sau dincolo iti aduce mancarea pana la gura… daca nu le convine tara asa cum e sa stea dincolo definitiv si sa-si tina figurile de sclavii acolo

fane 27 august 2016 at 16:46

iba berbecilor noi nu avem drumuri sa circulam ,se platesc inpozite si asigurari nu un pieton ce nu plateste nici macar taxa de drum,ta-
ceci dracului din gura,nu va mai dati aeere de provinciali

nume 27 august 2016 at 19:59

Tocmai, ca nu plateste taxa de drum … nu are ce cauta pe drum. Deci sa mearga pe trotuar! :)))

Lasand gluma la o parte, ce te faci daca si acel „pieton ce nu plateste nici macar taxa de drum”, are si el masina si plateste totusi taxe si asigurari, dar acum intamplator circula pe jos.

Faptul ca platim asigurari si taxe ne da dreptul sa fim nesimtiti? Mie nu… poate tie.

fane afoane 27 august 2016 at 20:13

fane , in primul rand esti foarte confuz si ambiguu nu prea se intelege ce vrei sa spui acolo….. sa inteleg ca pietonul daca nu plateste taxa de drum nu are voie sa circule pe trotuar ???plateste si el destule taxe si impozite pe cladiri ,pe terenuri,…trotuatele sunt pentru el,nu pentru toti badaranii taranoii si ghertoii care parceheaza unde li se scoala….n-au nici o legatura impozitele si asigurarile cu parcarea unde le vine lor bai analfabetule….amenzi cat mai mari pentru acesti nesimtiti …..si sa vezi ca se vor gandi bine inainte de a parca oriunde …….si tu pune mana si mai citeste ceva ca pe langa ca le iei apararea ghertoilor nesimtiti mai esti si semianalfabet….

cetatean 28 august 2016 at 14:06

Daca are nr ” de afara” nu inseamna neaparat ca e strain. Dar daca chiar e strain nu e de mirare, pt ca asa si sunt trayati romanii afara. Aviz celor care ii idolatrizeaza pe occidentali fie ei englezi sau nemti sau ce-or mai fi. pentru ei suntem doar tiganii Europei. Asta si datorita comportamentului unor conationali plecati din tara si care s-au comportat ca niste tarani. De fapt cand vin aici isi varsa frustrarile si umilintele indurate pe acolo.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...