// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Zilele Municipiului Sebeș - 2018

FOTO ȘTIREA TA: Învățământ ca în Evul Mediu. Cum au fost așteptați preșcolarii la grădinița din satul Răchita, comuna Săsciori, în prima zi de școală

La orice început de an școlar, copiii ar trebuie să fie întâmpinați de clase încăpătoare, lucind de curățenie și numai bune pentru învățătură. În satul Răchita, comuna Săsciori, tot acest scenariu nu este decât o iluzie. Realitatea este cât se poate de cruntă și uneori greu de acceptat.

Începutul noului an şcolar nu a venit cu bucurie pentru preşcolarii din Răchita, care sunt nevoiţi să înveţe în spaţii improvizate, mizere şi periculoase.

Pentru cele trei grupe de la grădinița din sat începutul anului școlar a fost un adevărat dezastru. Peste 60 de copii stau înghesuiți într-o singură sală de clasă, din lipsa spațiului.

În abia a doua zi de școală, la ora 9:00, părinții au fost nevoiți să își ia copilașii acasă pentru că aceștia nu aveau loc în singura sală de clasă pusă la dispoziție.

Micuții pășesc în tainele învățăturii în săli de clasă și clădiri care nu respectă nici cele mai mici norme sanitare. Toaletele sunt vechi și insalubre. Părinții se plâng că nu sunt luați în seamă de către reprezentanții administrației locale care nu fac nimic pentru a oferi condiții adecvate copiilor.

Este un loc aflat parcă la capătul lumii. Și aici însă, copii s-au pregătit pentru școală. Școala însă nu a făcut același lucru pentru ei. Practic condițiile de la Răchita, arată neputința unui întreg sistem educațional.

Chiar și în spațiile înguste și fără condiții decente, copiii au speranțe mari, dar visele lor sunt susținute însă doar de inocență.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419