Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Învățământ ca în Evul Mediu. Cum au fost așteptați preșcolarii la grădinița din satul Răchita, comuna Săsciori, în prima zi de școală

Publicat

în

La orice început de an școlar, copiii ar trebuie să fie întâmpinați de clase încăpătoare, lucind de curățenie și numai bune pentru învățătură. În satul Răchita, comuna Săsciori, tot acest scenariu nu este decât o iluzie. Realitatea este cât se poate de cruntă și uneori greu de acceptat.

Începutul noului an şcolar nu a venit cu bucurie pentru preşcolarii din Răchita, care sunt nevoiţi să înveţe în spaţii improvizate, mizere şi periculoase.

Electrica Furnizare Discount

Pentru cele trei grupe de la grădinița din sat începutul anului școlar a fost un adevărat dezastru. Peste 60 de copii stau înghesuiți într-o singură sală de clasă, din lipsa spațiului.

În abia a doua zi de școală, la ora 9:00, părinții au fost nevoiți să își ia copilașii acasă pentru că aceștia nu aveau loc în singura sală de clasă pusă la dispoziție.

Micuții pășesc în tainele învățăturii în săli de clasă și clădiri care nu respectă nici cele mai mici norme sanitare. Toaletele sunt vechi și insalubre. Părinții se plâng că nu sunt luați în seamă de către reprezentanții administrației locale care nu fac nimic pentru a oferi condiții adecvate copiilor.

Este un loc aflat parcă la capătul lumii. Și aici însă, copii s-au pregătit pentru școală. Școala însă nu a făcut același lucru pentru ei. Practic condițiile de la Răchita, arată neputința unui întreg sistem educațional.

Chiar și în spațiile înguste și fără condiții decente, copiii au speranțe mari, dar visele lor sunt susținute însă doar de inocență.

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| „Labradorii de Alba Iulia” au ieșit la păscut în centrul orașului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Labradorii de Alba Iulia” au ieșit la păscut în centrul orașului

O mică turmă de oi a ieșit la păscut în centrul Municipiului Alba Iulia, în proximitatea restaurantului chinezesc, unde și-au găsit o „pajiște” numai bună să se „omenească”.

Nu este pentru prima dată când prezența unor animale de altă natură decât domestică, ori de companie, este semnalată în Alba Iulia de către cititori. Orașul se laudă cu un vast palmares de apariții porcine, cabaline și alte purtătoare de patru picioare în cele mai neașteptate locuri.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Indicatorul nou al comunei Poiana Vadului „doarme” liniștit pe iarbă, în așteptarea unui expert pentru a-l monta

Publicat

în

Indicatorul nou al comunei Poiana Vadului „doarme” liniștit pe iarbă, în așteptarea unui expert pentru a-l monta

Un cititor ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției o fotografie în care poate fi observat un indicator „nou-nouț”, destinat comunei Poiana Vadului, care din păcate stă nefolosit de foarte mult timp.

„Indicator cumpărat de circa 2 ani de Primăria Poiana Vadului, care zace în paragină iar primarul, de 5 ani de când este edilul comunei, încă nici acum nu cunoaște limitele comunei deși este din tată în fiu băștinaș al comunei. Așa se aruncă banii din bugetul local.

Nici acum nu știe unde să monteze indicatorul.

Electrica Furnizare Discount

Culmea culmilor, vrea sa aducă un expert. Păi domnule primar, montează-l în locul celui vechi. Care este problema. Ți acest indicator aruncat lângă gard până ajunge într-o stare degradabila?”, au fost cuvintele cetățeanului deranjat de această situație, care ar dori o soluție eficientă.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO Știrea ta| O nouă „fântână arteziană” în centrul municipiului Alba Iulia

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia se poate mândri recent cu o nouă „fântâna arteziană”, apărută chiar în centrul orașului.

Așa cum se poate vedea și în imaginile care au fost postate pe internet, apa care normal este folosită pentru întreținerea gazonului din vecinătatea sediului BCR tâșnește pe alee, cu un debit crescut, dând impresia că o nouă fântână arteziană și-a făcut apariția în oraș.

Electrica Furnizare Discount

Astfel de incidente nu sunt o noutate pentru locuitorii acestui oraș, defecțiunile de acest tip fiind comune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare