Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO/ ȘTIREA TA în Alba Iulia: Un Pitbull lăsat nesupravegheat de stăpân a atacat un alt câine, pe o stradă din centru, și a pus pe jar locuitorii din zonă

Publicat

în

Un incident produs sâmbătă în Alba Iulia ne-a fost semnalat de un cititor al publicației ziarulunirea.ro. Un Pitbull lăsat nesupravegheat de stăpân, a atacat un alt câine (pe care l-a mușcat puternic în zona gâtului), pe str. Andrei Mureșanu din centrul municipiului și a creat panică între localnici.

Speriați de câinele care părea agresiv, aceștia au sunat la 112 pentru a cere ajutor. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției Locale care a urmărit patrupedul până pe str. București unde l-a tranchilizat și apoi l-a transportat la ecarisaj.

Deși deocamdată nu s-a stabilit oficial cine este proprietarul câinelui, deoarece verificarea microcipului se va face luni dimineața, locuitorii din zonă bănuiesc că acesta ar fi o persoană destul de cunoscută, care deține o casă aflată în construcție pe str. Andrei Mureșanu, iar câinele, care stă permanent legat în curtea respectivă, ar fi scăpat din lanț.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit polițiștilor locali, având în vedere că este vorba despre un animal dintr-o rasă care se supune unor reguli stricte, incidentul a fost raportat la Poliția Municipiului Alba Iulia care va stabili dacă sunt respectate reglementările legale privind deținerea și înregistrarea câinelui.

Potrivit OUG nr. 55/2002, câiele de rasa Pitbull aparține grupei de câini periculoși din categoria I (câinii de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor).

Proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor din această rasă au obligația să înregistreze animalele la Asociația Chinologică Română, afiliată la Federația Chinologică Internațională, și să inscripționeze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul “Câine periculos” sau, după caz, “Câine agresiv”, printr-o plăcuță având dimensiunile de cel puțin 15 x 25 cm.

De asemenea, proprietarii câinilor periculoşi au obligația să depună la sediul poliției în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut animalul o adeverință în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, din care să rezulte încadrarea acestuia în categoriile reglementate, precum și o declarație pe propria răspundere cuprinzând următoarele date:

–    numărul de identificare al câinelui, aplicat prin tatuare sau microcip;
–    efectuarea vaccinării antirabice și a rapelurilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
–    efectuarea sterilizării câinilor periculoşi din categoria I;
–    existența unei asigurări de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de câinii periculoşi din categoria I.

CITEȘTE ȘI: Care sunt rasele de câini periculoase și ce obligaţii legale sau condiţii trebuie să îndeplinească deţinătorii lor

De asemenea, câinii periculoşi din categoria I, indiferent de sex, vor fi obligatoriu sterilizați. Sterilizarea va fi confirmată în carnetul de sănătate de către medicul veterinar care a efectuat intervenția.

*Infracţiuni şi contravenţii în ac est caz:

Neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Constituie contravenții şi se sancţionează cu amendă următoarele fapte:

–    neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deținătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic – amendă de la 100 lei la 500 lei;
–    neanunțarea la poliție a pierderii sau a decesului câinilor periculoşi, de către proprietar sau de către persoana care îi are în pază, în termen de 48 de ore de la constatare – amendă de la 100 lei la 500 lei;
–    neînregistrarea câinilor periculoşi/agresivi la Asociaţia Chinologică Română – amendă de la 500 lei la 1.500 lei;
–    neinscripţionarea în mod vizibill a avertismentului “Câine periculos” – amendă de la 500 lei la 1.500 lei;
–    nedepunerea la poliţie a documentelor obligatorii (adeverința în fotocopie eliberată de Asociația Chinologică Română și declarația pe propria răspundere) – amendă de la 500 lei la 1.500 lei;
–    nesterilizarea câinilor periculoşi din categoria I – amendă de la 500 lei la 1.500 lei;
–    nerespectarea regulilor privind accesul câinilor periculoşi în locurile publice, mijloacele de transport în comun, părţile comune ale imobilelor – amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei;
–    abandonarea câinilor periculoşi – amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Publicat

în

Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Inspirat de lipsa locurilor de parcare din zona Bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, un șofer din Alba s-a decis să-și oprească autoturismul într-un loc mai aparte.

Așa cum se poate observa și într-o fotografie trimisă de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferul și-a parcat mașina pe locul de șotron amenajat de către autorități pe bulevard.

Numărul limitat de locuri de parcare din orașul nostru i-a împins pe mulți șoferi să devină inventivi, mulți alegând locuri din ce în ce mai neconvenționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Deșeuri menajere deversate în râul Geoagiu din Teiuș: „Zeci de pești sunt morți și apa miroase îngrozitor”

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Deșeuri menajere deversate în râul Geoagiu din Teiuș: „Zeci de pești sunt morți și apa miroase îngrozitor”

Prăpăd ecologic pe râul Geoagiu, la trecerea prin orașul Teiuș. Sute de pești morți au fost observați, marți, în apele râului Geoagiu, în raza orașului Teiuș.

Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției mai multe imagini în care se văd o mulțime de pești morți în albia râului în zona unei conducte al cărei conținut se scurge în apă.

Potrivit cetățeanului aceasta s-a întâmplat din cauza deversării deșeurilor menajere de la stația de epurare, în râul Geoagiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Sunt o grămadă de pești morți sau amețiți și apa miroase îngrozitor. Nu e prima dată când fac asta dar acum e prăpăd că mor și pești”, a transmis omul indignat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| „A făcut lacul bube”: Fundul lacului din Parcul Tineretului din Sebeș s-a DEZLIPIT și a ieșit la suprafață

Publicat

în

 „A făcut lacul bube”: Fundul lacului din Parcul Tineretului din Sebeș s-a DEZLIPIT și a ieșit la suprafață

Lacul din Parcul Tineretului din Sebeș, unul dintre cele mai reprezentative locuri din al doilea cel mai mare municipiu din județul Alba, a fost surprins astăzi într-o stare jenantă pentru unii locuitori din oraș.

Așa cum se poate observa și în imaginile trimise de către un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, fundul lacului s-a dezlipit și a ieșit la suprafață în unele locuri, fapt observat de către niște trecători.

Pentru reamenajarea Parcului Tineretului și a lacului din municipiul Sebeș, s-au pus la bătaie aproximativ 5 milioane de lei în urmă cu câțiva ani, ca parte a unui proiect de revitalizare a centrului orașului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aspecte care au fost luate în vedere la refacerea lacului, în 2018:

– se va reface sistemul de alimentare cu apă;

– construirea unui debarcader în partea de nord a lacului, care, pe lângă stricta funcțiune de închiriere a ambarcațiunilor de agrement, să poată fi utilizat și ca spațiu de relaxare, plimbare:

– se dorește reamenajarea lacului astfel încât vara să fie destinat plimbărilor cu barca, iar iarna să fie amenajat patinoar și teren de hochei.

Construcția pentru terenul de hochei se va realiza integral din beton armat monolit și va fi amplasată în interiorul lacului de agrement, sub forma unei plăci de beton armat de 20 cm grosime cu fundații continue rigide și elevații de beton armat monololit.

Suprafața de joc se va situa la circa 30 de cm sub luciul apei în perioada de vară, în așa fel încât publicul poate să profite de întreaga suprafață de luciu de apă.

În perioada de iarnă, cota apei va coborî până la edificarea suprafeței de joc. Suprafața înghețată va fi menținută prin intermediul unui sistem de refrigerare, specific.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare