Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ ȘTIREA TA: ”Alba – neagra” cu buruienile de pe zidurile Cetății – Primăria anunță că s-a făcut curățenie, albaiulienii o contrazic cu dovezi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma publicării comunicatului de presă prin care Primăria Alba Iulia anunța că firma care administrează zonele verzi din Șanțurile Cetății s-a mobilizat, după sesizările cetățenilor, și a curățat zidurile pe care creșteau buruieni, unul dintre cititorii ziarului nostru a făcut o mică ”inspecție” în zonă și a constatat că aproape nimic nu s-a schimbat.

Image_1-1În consecință, el ne-a trimis poze doveditoare, însoțite de următorul text: ”Am citit în ziar că primăria anunța cum că buruienile au fost curățate. Pozele arată că sunt în continuare la locul lor nederanjate de nimeni, mai mult sunt în creștere continuă. Cine minte? Mint pozele sau minte primăria? Pozele sunt făcute în data de 25 iunie 2015, ora 21.06”.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia: Firma care asigură întreținerea zonelor verzi din Cetate a curățat buruienile de pe ziduri

Adevărul este că dacă privim pozele putem spune că firma respectivă a mai pus buruieni, nu le-a luat. Fără să mai amintim de starea jalnică în care se află lacul cu pești și canalele, care parcă n-ar fi fost curățate niciodată în acest an.

Este momentul să reamintim că pentru lotul care cuprinde spațiile verzi din zona istorică a orașului: Șanțurile Cetății, Zona Obelisc, Piața Cetății, până la Bulevardul ”Transilvaniei”, în zona ”M-urilor” Primăria municipiului Alba Iulia a alocat o sumă de 3.100.000 de lei, plătită firmei are a câștigat licitația – SC Sport Turism SRL Constanța iar contractul a fost încheiat pentru perioada martie 2015 – martie 2016.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia alocă, în 2015, peste 6 milioane de lei pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Banii ajung la trei firme

Poate n-ar strica o verificare mai atentă a zonei, din partea celor abilitați – Serviciul de administrare a activităților domeniului public, mai ales având în vedere suma destul de consistentă, plătită firmei din bani publici. (Că de la geamul biroului totul pare frumos și curat!)

În rest, deja bănuim care va fi o parte din răspunsul administrației locale: ”Vă mulțumim pentru sesizare și vă readucem în atenție că primăria vă pune la dispoziție Dispeceratul Municipal de Relații cu Cetățenii. Puteți transmite orice problemă sesizată la numărul 0258/819462” – în traducere: ”Vă rugăm nu mai trimiteți sesizări la ziare, sunați direct la noi. Oricum nu se va întâmpla nimic, dar măcar așa nu ne mai facem de rușine!”.

[nggallery id=695]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea