Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ştiinţa Bacău – Volei Alba Blaj 0-3 | Echipa din „Mica Romă”, o nouă demonstrație de forță și pas mare spre titlu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

După victoria de senzație de la Krasnsodar, în Liga Campionilor, Volei Alba Blaj și-a demonstrat forța incontestabilă, câștigând într-un mod categoric în derby-ul „ultimelor două campioane”, în deplasare, cu Știința Bacău, scor 3-0 (25-16, 25-16, 25-11).

Echipa din „Mica Romă” a reușit un succes fără replică, îndreptându-se triumfal spre al treilea titlu consecutiv, după o partidă fără istoric ce a semănat cu o execuție în direct. Durata întâlnirii a fost de 65 de minute, de parcă în fața liderului a stat o echipă din subsolul ierarhiei, lucru care vorbește de la sine.

O victorie care nu lasă loc de interpretări în privința favoritei la titlu în ediția 2016-2017, Volei Alba Blaj asigurându-și și matematic prima poziție la finele sezonului regulat.

În duelul orgoliilor, formația lui Darko Zakoc nu a avut deloc emoții în a se impune împotriva adversarei din finala Cupei României, obținând a 7-a victorie consecutivă în meciurile directe din ultimul timp.

Primul set a început extraordinar pentru vizitatoare, ce au condus cu 6-0, soarta setului fiind deja pecetluită, mai ales că distanța s-a mărit ajungându-se la 18-10. Știința a încercat să revină în meci în setul al doilea în care a început mai bine, conducând cu 6-2. S-a mers cap la cap până la 14-14, când Blajul a realizat o serie incredibilă de 10 puncte consecutive.

 Formaţia lui Darko Zakoc continuă marşul intern în 2017, acumulând victorii pe linie, 8 meciuri la rând, în Divizia A1 şi Cupa României, răstimp în care a cedat un singur set.

Echipa noastră nu mai e cea care credeam că o să fie, poate în ultima parte a campionatului să ne revenim. În play-off  s-ar putea și îmi doresc să jucăm mai bine decât o facem acum.  Sigur că a contat și faptul că nu am avut-o la dispoziție pe Sabina Miclea, dar aș fi ipocrit să spun că am fi jucat mult mai bine cu ea în teren, chiar dacă poate că ar fi adus un plus la blocaj, unde Ivana Zburova n-a contat. Blajul e o echipă serioasă, cu trăgătoare foarte puternice, care au speculat și acest lucru. Mai există un aspect: noi ne antrenăm preluarea cu serviciile noastre, iar adversarul vine cu serviciul lui, pe care l-ați văzut, nu că aș vrea să scuz preluarea. Îmi pare rău, eu sper să revenim, știu că publicul este dezamăgit, dar eu sper, totuși, ca la final să ne clasăm mai bine decât anul trecut, adică mai sus de locul 4”, a spus Florin Grapă.

Niciodată nu m-aș fi așteptat la o victorie atât de ușoară aici, la Bacău, mai ales că toată lumea știe calitatea echipei gazdă. Cred că Știința nu a jucat azi la adevărata ei valoare, probabil că la asta a contribuit și absența Sabinei Miclea, lucru care a făcut meciul mai ușor pentru noi. E o victorie care confirmă rezultatele noastre din ultimul timp, inclusiv victoria mare cu Krasnodar, din Champions League. Pentru noi e important că menținem o diferență de 7 puncte față de Târgoviște și CSM București și sper că vom continua la fel. Cât despre prietenul meu, domnul Grapă, un mare antrenor, îi doresc lui și echipei mult succes în continuare”, a precizat Darko Zakoc.

 A fost a 18-a victorie din 19 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 54 de puncte și păstrându-și avantajul de 7 puncte față de contracandidate

Statistică – Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 75 puncte: 9 aşi, 38 atacuri, 12 blocaje, 16 erori ale adversarului; – Ştiinţa Bacău a realizat, în acest meci, 43 puncte: 3 aşi, 23 atacuri, 6 blocaje, 11 erori ale adversarului; – Volei Alba Blaj a avut o medie de 45% preluare pozitivă (26% perfectă), în timp ce Ştiinţa Bacău a înregistrat un procent de 41% preluare pozitivă (26% perfectă). Mihaela Albu (Ştiinţa Bacău), cu 59% preluare pozitivă (45% perfectă), şi Tatsiana Markevich (Volei Alba Blaj), cu 56% preluare pozitivă (31% perfectă), s-au remarcat la acest capitol; – Tatsiana Markevich (Volei Alba Blaj) a realizat cele mai multe puncte (15), urmată de coechipierele sale Nadja Ninkovic (11) şi Nneka Onyejekwe (10). De la Ştiinţa Bacău a realizat cele mai multe puncte Nikoleta Perovic (9); – Blăjencele Nadja Ninkovic (4) şi Nneka Onyejekwe (4) au reuşit cele mai multe puncte din blocaj. De la Ştiinţa s-a remarcat tot Nikoleta Perovic (2); – Ana Antonijevic (Volei Alba Blaj), a reuşit cele mai multe puncte din serviciu (4), urmată de căpitanul campioanei României, Adina Salaoru, cu 3 aşi; – Nadja Ninkovic a realizat un procentaj de 100% atacuri câştigătoare, toate cele 7 acţiuni de acest gen fiind concretizate în puncte.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); a mai jucat Rebecka Lazic; Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Ana Grbac, Lisa Kramer.

Sursa text-foto: www.sport.bacau.ro

[nggallery id=3484]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea