FOTO: Spectacol omagial organizat la Cugir dedicat Zilei Naționale a României. Program de cântece și poezie partiotică, momente scenice interpretate de elevi și membrii cercurilor aparținând Centrului Cultural
Centrul Cultural Cugir împreună cu instituțiile de învățământ din oraș, au organizat vineri seara, un spectacol literar – artistic dedicat marii sărbători naționale de la 1 Decembrie 1918.
După intonarea Imnului de Stat al României, programul a continuat cu un spectacol de cântece, poezii patriotice și scenete, pregătite de grupuri de elevi și preșcolari de la unitățiile de învățământ din oraș alături de membrii cercurilor artistice aparținând Centrului Cultural Cugir.
Pe scena de spectacole a instituâiei de cultură au susținut momente artistice: Fanfara de copii a Centrului Cultural Cugir (condusă de Petru Adam), aceștia interpretând emoționante cântece patriotice, după care, membrii Cercului de Chitară a Centrului Cultural Cugir, coordonați de prof. Silviu Oprișiu, au susținut la rândul lor, un frumos program de cântece patriotice pe acorduri de chitară și cajon.
Au urmat actorii Cercului de Teatru al Centrului Cultural Cugir (pregătiți de regizoarea Maria Dodoc), care au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic. Un moment special, care a încântat asistența l-a constituit Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonat de pr. Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari) cu intepretări de cântece patriotice, urmat de un grupaj de cântece aparținând corului de elevi de la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir, coordonat de profesoarele Rodica Gălățeanu și Aurora Andriuc.
De un real success s-a bucurat și miniprogramul susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu ” – Vinerea (coordonați de prof. Laura Teban și prof. Nicoleta Sibișan), care au prezetat în fața publicului sceneta „La Mulți Ani România!”, precum și interpretarea emoționantă a scenetei ,,Spre Marea Unire”, pusă în scenă de către elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir,(coordinator prof. Nicoleta Văsuți).
Finalul evenimentului, a aparținut elevilor, de la Colegiul Teoretic „David Prodan” (coordonați de prof. Ionela Cosmescu și Adriana Copăceanu),care au prezentat un montaj cultural – artistic format din cântece și poezie patriotică.
(C.P.)
[nggallery id=7579]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS
Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, sărbătorită la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Plăcuța UNESCO, dezvelită de Raluca Turcan: Certifică recunoașterea internațională a manuscrisului CODEX AUREUS Astăzi, 16 noiembrie 2024, cu prilejul Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, reprezentată de domnul director Cristian Mladin, a fost gazda unui eveniment dedicat patrimoniului cultural românesc, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Sport2 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG