Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Spectacol omagial organizat la Cugir dedicat Zilei Naționale a României. Program de cântece și poezie partiotică, momente scenice interpretate de elevi și membrii cercurilor aparținând Centrului Cultural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Cultural Cugir împreună cu instituțiile de învățământ din oraș, au organizat vineri seara, un spectacol literar – artistic dedicat marii sărbători naționale de la 1 Decembrie 1918.

După intonarea Imnului de Stat al României, programul a continuat cu un spectacol de cântece, poezii patriotice și scenete, pregătite de grupuri de elevi și preșcolari de la unitățiile de învățământ din oraș alături de membrii cercurilor artistice aparținând Centrului Cultural Cugir.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe scena de spectacole a instituâiei de cultură au susținut momente artistice: Fanfara de copii a Centrului Cultural Cugir (condusă de Petru Adam), aceștia interpretând emoționante cântece patriotice, după care, membrii Cercului de Chitară a Centrului Cultural Cugir, coordonați de prof. Silviu Oprișiu, au susținut la rândul lor, un frumos program de cântece patriotice pe acorduri de chitară și cajon.

Au urmat actorii Cercului de Teatru al Centrului Cultural Cugir (pregătiți de regizoarea Maria Dodoc), care au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic. Un moment special, care a încântat asistența l-a constituit Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonat de pr. Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari) cu intepretări de cântece patriotice, urmat de un grupaj de cântece aparținând corului de elevi de la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir, coordonat de profesoarele Rodica Gălățeanu și Aurora Andriuc.

De un real success s-a bucurat și miniprogramul susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu ” – Vinerea (coordonați de prof. Laura Teban și prof. Nicoleta Sibișan), care au prezetat în fața publicului sceneta „La Mulți Ani România!”, precum și interpretarea emoționantă a scenetei ,,Spre Marea Unire”, pusă în scenă de către elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir,(coordinator prof. Nicoleta Văsuți).

Finalul evenimentului, a aparținut elevilor, de la Colegiul Teoretic „David Prodan” (coordonați de prof. Ionela Cosmescu și Adriana Copăceanu),care au prezentat un montaj cultural – artistic format din cântece și poezie patriotică.

(C.P.)

[nggallery id=7579]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: Vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja, la Primăria Municipiului Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE: Vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja, la Primăria Municipiului Sebeș Marți, 7 mai 2024, începând cu ora 17.00, la Primăria Municipiului Sebeș va avea loc vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja. Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea