Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Simpozion pe teme medicale organizat la Cugir. ,,Boala venoasă cronică, patologie cu prevalență crescută în zona geografică a localității”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În sala de recepții a localului ,,Chic” din Cugir a avut loc ce-a de-a doua întâlnire organizata în cadru oficial între medicii de familie și medicii specialiști care își desfășoară activitatea în Spitalul orasenesc Cugir.

La fel ca și întâlnirea precedenta, evenimentul a fost organizat la solicitarea Colegiului Medicilor Filiala Alba. Desfășurată într-un cadru mai puțin formal, reuniunea s-a desfășurat în prelungirea unui simpozion pe tema medicala organizat de dr. chirurg Terezia Mureșan – director medical la Spitalul orășenesc Cugir.

,,Tema acestui simpozion a fost reprezentată de ,,Boala venoasa cronica”, patologie cu o prevalenta crescuta în zona noastră geografica. Au fost prezentate cu aceasta ocazie, cele mai moderne metode farmaceutice de tratament ale acestei afecțiuni. Trebuie menționat ca inițierea tratamentului medicamentos al bolii venoase cronice trebuie făcută de medicul specialist, medicul de familie fiind cel care continua prescrierea tratamentului pe baza scrisorii medicale emisa de specialist”, a afirmat dr. Terezia Mureșan.

În același ton, corpul medical al orașului a discutat detalii despre îmbunătățirea fluxului de documente între cele doua categorii de specialiști. De asemenea, au fost puse în dezbatere, amănunte legate de valabilitatea biletelor de trimitere emise de medicii de familie precum și ritmicitatea si numărul controalelor de care beneficiază pacienții consecutiv emiterii unui bilet de trimitere.

La întâlnire a participat și managerul spitalului, Jr. Florin Arion. ,,Aceste întâlniri vor continua pe parcursul acestui an, deoarece scopul lor este unul clar: îmbunătățire colaborării între specialiști și medicii de familie, în beneficiul pacienților”, a conchis chirurgul Terezia Mureșan. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea