Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: ”Siguranță pentru viață”. Sfaturi de la polițiști pentru copiii din două centre de zi din comuna Sântimbru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copiii din două centre de zi, din comuna Sântimbru, au primit sfaturi de la poliţişti şi specialişti ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, pentru prevenirea victimizării lor din infracţiuni şi accidente. Acţiunea a avut loc în cadrul Campaniei „Siguranţă pentru viaţă”.

Joi, 19 aprilie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu specialiști ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” şi la Şcoala Primară Sîntimbru Fabrică, ambele din comuna Sîntimbru, unde s-au întâlnit cu 60 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, beneficiari ai Centrelor de Zi susţinute de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Specialiştii în promovarea siguranţei au susţinut teme privind prevenirea accidentelor rutiere, siguranţa în mediul on line, prevenirea violenţei în şcoli şi nu în ultimul rând, prevenirea traficului de persoane.

Copiii s-au implicat în discuţii, au vizionat filme educative şi şi-au manifestat interesul de a dobândi cunoştinţe legate de siguranţa lor.

Campania „Siguranţă pentru Viaţă”, iniţiată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a debutat în luna octombrie 2017 şi are ca scop prevenirea traficului de persoane, a victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile în rândul categoriilor sociale cu un grad ridicat de vulnerabilitate.

Până în prezent, au fost consiliaţi peste 700 de copii din centre de zi şi case de tip familial din întreg judeţul Alba. Acţiunile planificate în cadrul campaniei vor continua până la sfârşitul anului şcolar 2017 – 2018.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea