Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Siguranța în școli rămâne în atenția polițiștilor din Alba. 148 de activități preventive și 176 de elevi prinși chiulind de la ore, într-o săptămână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

activitati IPJ Alba01În perioada 09 – 13 mai 2016, polițiștii din Alba au desfăşurat 148 activităţi preventive în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ din judeţ. În această săptămână, în şcolile din Alba nu a fost înregistrată nicio infracţiune. Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba.

 În perioada 09 – 13 mai, poliţiştii din Alba au fost alături de preşcolari şi elevi, în cadrul activităţilor care s-au desfășurat în cadrul Planului de acțiune privind prevenirea și combaterea faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Au fost intensificate activităţile informativ – preventive precum şi cele ce vizează creşterea siguranţei elevilor prin controale privind accesul în incinta unităților școlare și executarea serviciului de pază.

Totodată au fost desfășurate activităţi pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, iar poliţiştii de la ordine publică şi rutieră au fost prezenţi în zona unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În total, poliţiştii au desfășurat 148 de activități informativ – preventive şi de consiliere precum şi 56 de controale privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi în ceea ce priveşte modul de acces în incinta şcolilor şi executarea pazei.

Au fost depistaţi 171 de elevi care absentau de la cursuri, iar pentru fiecare dintre aceştia s-a luat măsura informării conducerii şcolilor în care învaţă, în vederea luării măsurilor administrative.

În această perioadă, în incinta unităţilor de învăţământ din judeţul Alba şi în zona adiacentă acestora, nu a fost înregistrată nicio infracțiune.

Siguranţa în unităţile de învăţământ, atât a celor din mediul urban cât şi a celor din rural, rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar acţiunile de acest fel vor continua. (C.M.)

[nggallery id=2101]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea