Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Sevilla, eterna regină a Europa League! Mourinho, eșec dramatic în finala de la Budapesta

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sevilla a cucerit pentru a 7-a oară Europa League, al doilea trofeu continental ca importanță, după o finală dramatică, pe “Puskas Arena” din Budapesta, tranșată la loviturile de departajare cu AS Roma (4-1, 1-1 după prelungiri).

Europa League are o nouă regină: Sevilla care a stabilit un record continental, cu 7 trofee adjudecate, andaluzii impunându-se în toate finalele disputate în acești 17 ani (șir început în 2006, cu Middlesbrough, “coșmarul” Stelei în acea ediție). O întâlnire încărcată de suspans, cu pasiune în tribune, mult dramatism, tensiune, decizii VAR, cea mai lungă finală din istorie, 147 de minute, cu prelungirile prelungirilor, și Gonzalo Montiel – omul penalty-urilor decisive: a adus Mondialul Argentinei și acum a trimis trofeul la Sevilla (un penalty repetat de VAR, pentru că portarul Rui Patricio părăsise linia porții)

*Montiel și VAR-ul…

În capitala Ungariei, în ultima zi de mai, s-a sfărâmat și bilanțul perfect avut de Jose Mourinho în finalele europene, portughezul imbatabil în astfel de meciuri fiind răpus de dominația Sevillei în Europa League.. Speranțele capitolinilor se legau de “The Special One” (anul trecut a triumfat în Conference League în finala cu Feyenoord), dar a căzut și această redută după 5 finale adjudecate. Sevilla fotbalistică (cu eternul căpitan Jesus Navas, 37 de ani) se hrănește din povestea de dragoste cu Europa League, dovedind că are “pedigree” de campioană (a revenit de la 0-1, a avut frâiele partidei), acest nou triumf ducând-o direct în grupele Champions League.

Cu un basc, Mendilibar, pe bancă, fără experiență la acest nivel, care a reușit să continue visul Sevillei, echipă care se identifică cu Europa League. Un antrenor care, în 2005, trecea prin România, cu Bilbao, când CFR Cluj juca în Intertoto (atunci începea ascensiunea feroviarilor).

Următoarele finale continenale sunt la Praga (Conference League, West Ham United – Fiorentina, miercuri, 7 iunie) și la Istanbul (Champions League, Manchester City – Inter Milano, sâmbătă, 10 iunie)

Foto: Lucian DANCIU, Budapesta


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea