Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Sesiune de comunicări științifice „Consecvenţă şi profesionalism în profesia de asistent medical ”, la Cugir. Colinde și diplome pentru cursanți și profesori, în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

teme-medicale-cugir14Şcoala Postliceală Med Farm „Speranţa” din Cugir a organizat marți, 13 decembrie, în localul Şcolii Gimnaziale „Singidava”, cea de-a IV-a ediție a sesiunii de comunicări ştiinţifice medicale cu tema „Consecvenţă şi profesionalism în profesia de asistent medical ”.

Desfășurată în fiecare an sub atenta îndrumare a directorului școlii, prof. dr. farm. Ioan Rad, manifestarea s-a dovedit atât o testare a cursanților asupra cunoștințelor dobîndite în timpul cursurilor, cât și o contribuție  la informarea și educarea  populației asupra problemelor medicale de importanță vitală.

Un număr mare și interesant de teme medicale a fost pus în dezbatere de   cursanții şcolii postliceale cugirene de la cele două secţii AMG şi Farmacie, prin lucrările: ,,Specializarea de asistent medical în viziunea mea”- autor Ana Râșniță; ,,Tratamentul modern hidroactiv al plăgilor în SPD (sindromul piciorului diabetic”)- autor prof. Tatiana Ungurianu; ,,Tratamentul obezității”– autor Mioara Felea; ,,Angina pectoral”- autor Anca Jurju; ,,Diabetul”- autor Aura Pascu; ,,Hepatita B”- autor Cătălin Chiș; ,,Ulcerul de gambă”– autor  Beatrice Spătăceanu; ,,Tratamentul modern al arsurilor”- autor Radu Dan Herlea; ,,Tratamentul astmului”-autor Roxana Ioanei; ,,Profesionalism în tratarea complicațiilor psihice în diabet” – autor Vlăduț Măgureanu; ,,Profesionalism în profesia de asistent medical”- autor Simona Paliștan.

Prezentările au fost realizate cu sprijinul coordonatorilor de lucrări: dr. Terezia Boruah, dr. Flavius Roșianu,  prof. Luminița Bara, prof. Mihaela Stoica, asistent Camelia Costinaş, asistent Florica Pascu. Pentru acurateţea subiectelor prezentate, au fost înmânate studenților și profesorilor coordonatori diplome de participare la conferinţă. Au participat la sesiunea de comunicări științifice   directorul administrativ Ioan R. Rad și  jurista  Viorica Nedel Știrb.

Momentul  magic al  sărbătorilor de Crăciun ce se apropie , a fost marcat prin interpretarea unor colinde precum ,,Cetiniță, cetinioară,,Ne amintim de Betleem,, ,,O ce veste minunată,, de către Alexandra şi Crina Anton,  Cătălin Chiș, grupul de colindători ai Școlii ,,Med-Farm Speranța,, din Cugir. Profesorii, cursanții  și invitații acestora au audiat frumoase colinde interpretate la orgă de prof. Sergiu Rad.

(C.P.)

[nggallery id=3151]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea