Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Serbările toamnei la Centrul de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Copilaşii de la Centrul de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj au realizat în ultima perioadă, împreună cu doamna educatoare, diferite activităţi ilustrând anotimpul toamna. După ce au fost puşi în temă cu acest anotimp, au înţeles ce se întâmplă toamna cu natura şi au ascultat ,,Legenda anotimpurilor”, micuţii au realizat din carton colorat copaci cu frunzele uscate care cad, au făcut din hârtie creponată frunze, din cartofi şi scobitori arici şi au pictat cu degeţelele struguri, mere şi porumb. De asemenea, copiii au învăţat cântecele şi poezii despre toamnă.

„Odată realizate materialele didactice, ,,Zâna Toamnă” le-a adus prichindeilor noştri coşuri cu fructe, legume şi flori şi am organizat Serbările toamnei iar copilaşii au avut ocazia să se joace şi să guste din aceste bunătăţi. Totodată au purtat şi coroniţe, ilustrând roadele zânei, realizate în centru cu ajutorul educatoarei”, au precizat reprezentanţii Centrului de zi ,,Sfânta Irina” din Blaj.

Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârste între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Centrul de zi „Sfânta Irina” Blaj este acreditat în conformitate cu prevederile Legii.nr 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

[nggallery id=6444]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea