Rămâi conectat

Sport

FOTO, Semnal de alarmă! Mihai Oancea și Gicu Grozav, finanțatorii Unirii Alba Iulia: „Una este indiferența și alta este când se pun bețe-n roate. Nu ne putem lupta cu Primăria!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Oancea și Gicu Grozav, cei care în vara trecută s-au implicat în susținerea financiară a divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, au declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de pres,ă că sunt dezamăgit de modul cum au înțeles autoritățile locale să se implice în sprijinirea echipei fanion a județului Alba în sezonul 2017-2018.

Cei doi au investit în acest sezon, împreună, 600.000 de lei (la care se adaugă cei doi sponsori, Atlas Expres și Trans Prima), dar sunt deranjați că micuții „alb-negri” care poartă tricouri cu Unirea Alba Iulia sunt obligați să plătească chirie pe stadionul „Cetate”. Menționăm că declarațiile ce urmează le aparțin lui Mihai Oancea și Gicu Grozav, care au un punct de vedere comun referitor la modul cum a fost privită divizionara terță.

Circa 120.000 de lei s-au dus în acest sezon pentru cheltuielile legate de închirierea arenei, ambulanța și trasportul tuturor echipelor uniriste de seniori și juniori, sumă care ar fi acoperit salariile pe două luni la nivelul primei echipe. „Eu sunt dispus să mă umilesc public, să merg să mă rog de primar pentru a ajuta acești copii, pentru că dintre ei pot să apară un alt Gicu sau Stanciu„, a menționat Neluțu Popa, coordonatorul Centrului de copii și juniori ai Unirii Alba Iulia, prezent la conferința de presă alături de Adrian Bicheși și Mihai Dăscălescu.

*”Copiii din Alba Iulia trebuie să plătească ca să joace fotbal, iar în alte orașe  autoritățile dau bani la echipele de fotbal!”

Am vrut să facem ceva pentru Alba Iulia. Nu am intrat în fotbal pentru imagine. Am spus-o de atunci, nu dorim finanțare publică. În primul rând am plătit datoriile, tot ce am făcut am făcut pentru orașul nostru. Prima măsură la nivelul juniorilor a fost să nu se mai plătească taxă, pe care o plăteau părinții în trecut. Tot ce a fost nevoie pentru echipă în vara trecută s-a achitat, iar acum jucătorii sunt cu banii la zi”

„Am solicitat autorităților locale un singur lucru simplu, pe care îl fac pentru toți cetățenii orașului, sprijin pentru folosirea gratuită bazei publice, o salvare, și sprijinul STP-ului pentru transportul echipei. A trecut un an și nu s-a întâmplat nimic, acum e problema lor”

*”Nu mă pot lupta într-un oraș cu Primăria, că sunt indiferenți înțeleg, dar când ți se pun bețe în roate…”

120.000 de lei cheltuieli cu chiria stadionului, salvare, și transport, pentru echipa de seniori și cei 180 de copii, au fost în stagiunea 2017-2018, de când Mihai Oancea și Gicu Grozav au intrat să susțină echipa Unirea Alba Iulia, vara trecută salvând-o practic de la dispariție.

Este problema lor că nu vor să sprijine fotbalul! Dar ne-am dat seama că există o problemă cu FC Unirea Alba Iulia a fost momentul în care unul dintre viceprimarii orașului a sunat conducerea clubului că nu putem juca meciul cu Unirea Dej, din Cupa României, dacă nu plătim în avans chiria pentru stadion, în condițiile în care o altă echipă din județ avea datorii de peste 7.000 de lei  către autorități de un an de zile, tot pentru utilizarea arenei „Cetate”. De Alba Iulia se vorbește la televizor când joacă România, pentru că Unirea a dat doi titulari echipei naționale

*”Un viceprimar ne-a cerut să plătim în avans chiria pentru meciul cu Unirea Dej!”

Că sunt indiferenți înțeleg, dar când ți se pun bețe în roate, deja e o problemă, înseamnă că este o problemă cu FC Unirea. FC Unirea Alba Iulia nu le-a cerut bani publici. Am vrut să facem pentru oraș și cred că a fost un an în care cei 180 de copii au avut un an frumos. După 9 ani trăiți în afara țării, am venit acasă și am un gust amar”

Nu ne așteptăm să se sesizeze cineva după acest semnal de alarmă. Nu ne-am pus problema să ne retragem, dar avem un gust amar. Nu știm ce vom face mai departe, dar într-un oraș nu te poți pune cu primăria. Legal, ei decid ce fac cu banii publici, cum vor ei. Nu am făcut aceste declarații ca să forțăm mâna cuiva, sau să cerșim ceva, am făcut doar un bilanț„, au spus cei doi, care au transmis mulțumiri publice catre patru persoane, Hans Schuller, Alin Popa, Lucian Leaș și Voicu Vușcan, ce au sprijinit echipa în acest sezon.

[nggallery id=5795]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea