// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, Semnal de alarmă! Mihai Oancea și Gicu Grozav, finanțatorii Unirii Alba Iulia: “Una este indiferența și alta este când se pun bețe-n roate. Nu ne putem lupta cu Primăria!”

Mihai Oancea și Gicu Grozav, cei care în vara trecută s-au implicat în susținerea financiară a divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, au declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de pres,ă că sunt dezamăgit de modul cum au înțeles autoritățile locale să se implice în sprijinirea echipei fanion a județului Alba în sezonul 2017-2018.

Cei doi au investit în acest sezon, împreună, 600.000 de lei (la care se adaugă cei doi sponsori, Atlas Expres și Trans Prima), dar sunt deranjați că micuții “alb-negri” care poartă tricouri cu Unirea Alba Iulia sunt obligați să plătească chirie pe stadionul “Cetate”. Menționăm că declarațiile ce urmează le aparțin lui Mihai Oancea și Gicu Grozav, care au un punct de vedere comun referitor la modul cum a fost privită divizionara terță.

Circa 120.000 de lei s-au dus în acest sezon pentru cheltuielile legate de închirierea arenei, ambulanța și trasportul tuturor echipelor uniriste de seniori și juniori, sumă care ar fi acoperit salariile pe două luni la nivelul primei echipe. “Eu sunt dispus să mă umilesc public, să merg să mă rog de primar pentru a ajuta acești copii, pentru că dintre ei pot să apară un alt Gicu sau Stanciu“, a menționat Neluțu Popa, coordonatorul Centrului de copii și juniori ai Unirii Alba Iulia, prezent la conferința de presă alături de Adrian Bicheși și Mihai Dăscălescu.

*”Copiii din Alba Iulia trebuie să plătească ca să joace fotbal, iar în alte orașe  autoritățile dau bani la echipele de fotbal!”

Am vrut să facem ceva pentru Alba Iulia. Nu am intrat în fotbal pentru imagine. Am spus-o de atunci, nu dorim finanțare publică. În primul rând am plătit datoriile, tot ce am făcut am făcut pentru orașul nostru. Prima măsură la nivelul juniorilor a fost să nu se mai plătească taxă, pe care o plăteau părinții în trecut. Tot ce a fost nevoie pentru echipă în vara trecută s-a achitat, iar acum jucătorii sunt cu banii la zi”

“Am solicitat autorităților locale un singur lucru simplu, pe care îl fac pentru toți cetățenii orașului, sprijin pentru folosirea gratuită bazei publice, o salvare, și sprijinul STP-ului pentru transportul echipei. A trecut un an și nu s-a întâmplat nimic, acum e problema lor”

*”Nu mă pot lupta într-un oraș cu Primăria, că sunt indiferenți înțeleg, dar când ți se pun bețe în roate…”

120.000 de lei cheltuieli cu chiria stadionului, salvare, și transport, pentru echipa de seniori și cei 180 de copii, au fost în stagiunea 2017-2018, de când Mihai Oancea și Gicu Grozav au intrat să susțină echipa Unirea Alba Iulia, vara trecută salvând-o practic de la dispariție.

Este problema lor că nu vor să sprijine fotbalul! Dar ne-am dat seama că există o problemă cu FC Unirea Alba Iulia a fost momentul în care unul dintre viceprimarii orașului a sunat conducerea clubului că nu putem juca meciul cu Unirea Dej, din Cupa României, dacă nu plătim în avans chiria pentru stadion, în condițiile în care o altă echipă din județ avea datorii de peste 7.000 de lei  către autorități de un an de zile, tot pentru utilizarea arenei “Cetate”. De Alba Iulia se vorbește la televizor când joacă România, pentru că Unirea a dat doi titulari echipei naționale

*”Un viceprimar ne-a cerut să plătim în avans chiria pentru meciul cu Unirea Dej!”

Că sunt indiferenți înțeleg, dar când ți se pun bețe în roate, deja e o problemă, înseamnă că este o problemă cu FC Unirea. FC Unirea Alba Iulia nu le-a cerut bani publici. Am vrut să facem pentru oraș și cred că a fost un an în care cei 180 de copii au avut un an frumos. După 9 ani trăiți în afara țării, am venit acasă și am un gust amar”

Nu ne așteptăm să se sesizeze cineva după acest semnal de alarmă. Nu ne-am pus problema să ne retragem, dar avem un gust amar. Nu știm ce vom face mai departe, dar într-un oraș nu te poți pune cu primăria. Legal, ei decid ce fac cu banii publici, cum vor ei. Nu am făcut aceste declarații ca să forțăm mâna cuiva, sau să cerșim ceva, am făcut doar un bilanț“, au spus cei doi, care au transmis mulțumiri publice catre patru persoane, Hans Schuller, Alin Popa, Lucian Leaș și Voicu Vușcan, ce au sprijinit echipa în acest sezon.

Dan HENEGAR

6 Răspunsuri la FOTO, Semnal de alarmă! Mihai Oancea și Gicu Grozav, finanțatorii Unirii Alba Iulia: “Una este indiferența și alta este când se pun bețe-n roate. Nu ne putem lupta cu Primăria!”

 1. carcotasu 15.06.2018 la 19:00

  Selagea nu se ocupa de copii ci de mamele copiilor le scria mesaje să trimită poze cu ele dezbrăcate și care am auzit ca sa legat de cine nu trebuia cu barbatu lu respectiva nepot la nevasta primarului, normal ca primaru spune nu. Așa că….ce va asteptati ????

 2. Vecchia Guardia 15.06.2018 la 19:24

  E pacat ca tineti la club oameni neprofesionisti care nu fac absolut nimic pentru club desi sunt platiti sa faca asta. Cel mai bun exemplu, Dascalescu, care nici pana in ziua de azi nu am inteles ce face. Nu ce job are pentru ca ala il precizati mereu. 0 caracter, 0 iubire pentru Unirea. Desi nu mai vine lumea pe Cetate, inca exista suporteri adevarati aici. Aduceti doar oameni profesionisti( oameni din zona, nu mercenari), continuati campania media excelenta de la inceputul sezonului( facebook, instagram), folositiva de numele lui Gicu pentru a aduce sponsori loiali! Si va garantez ca publicul o sa revina la stadion si o sa crestem impreuna. E singura solutie daca vrem performanta. Daca nu, o sa ne zbatem in mediocritate in ligi inferioare, fara spectatori, fara vizibilitate pentru excelentul centru de juniori. De aici e doar in pas pana cand cineva va propune demolarea stadionului…

 3. Mihai 15.06.2018 la 19:39

  Cand investești în asa ceva nu trebuie să te aștepți ca te va ajuta vreo instituție publică.
  Bravo băieți mergeți înainte și nu renunțați!!!

 4. Florin 16.06.2018 la 9:42

  Sper din tot sufletul ca acest proiect sa mearga mai departe in ciuda piedicillor puse.Din păcate acei oameni nu vor putea intelege niciodată ce inseamnă Unirea,cat de importanta este pentru noi.

 5. ion 16.06.2018 la 10:03

  Primaria Alba Iulia trebuie sa sprijine pe acesti baieti;
  De asemenea tot Primaria si CJ Alba trebuie sa modernizeze stadionul Unirea, nu sa se faca ca ploua.
  Stadionul arata jalnic.

 6. Gogu 16.06.2018 la 17:19

  Despre parerea lui Hava despre forbal suntem lamuriti.Dar Dumitel stie ca in Alba mai sunt si alte sporturi sa alte echipe in afara de “jucaria” lui Rotar de la Blaj ,unde se baga o straita de bani de la C.J.