Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO/ SEBEȘ: Campania ”Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!”, un real succes

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
  • Campanie realizată în municipiul Sebeș.

campanie strangere de carti03În perioada 24 – 28 noiembrie 2014, a avut loc campania „Ai citit o carte? Doneaz-o mai departe!”, realizată de AnaMaria Jurju şi Dana Băcilă, studente ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul UBB, Cluj-Napoca, propunându-şi amenajarea bibliotecii Şcolii Gimnaziale din Căpuşu Mare, judeţul Cluj, care se bucură de un număr mare de elevi însă nu beneficiază de magia cărţilor. Campania a fost un real succes, adunând un număr impresionant de cărți.

În acest sens, campania s-a derulat la nivelul şcoliilor şi liceelor din Sebeş, stârnind interesul a sute de copii, care s-au mobilizat şi au dăruit aproximativ 200 de cărţi, din dorinţa de a da o şansă la educaţie şi de a face diferenţa într-o lume a şanselor inegale. Cea de a doua etapă a campaniei a fost reinventarea conceptului de CINEMA în SEBEŞ, eveniment care s-a derulat Vineri, 28 noiembrie 2014, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” strângând aproximativ 350 de persoane. Zeci de tineri, dar și adulţi, au umplut coridorul de aşteptare al Casei de Cultură din Sebeş, cu teancuri de cărţi în mâini, aşteptând nerăbdători să contribuie la amenajarea Bibliotecii copiilor din Căpuşu Mare şi să participe la o spectaculoasă seară de cinema. Evenimentul a fost un adevărat succes, amprentat de entuziasmul celor care au trăit sentimente profunde de iubire alături de tinerii din  „If I stay” şi au râs copios cu protagoniștii din „Let’s be cops”.  În final, campania şi-a atins obiectivul propus şi a dus la colectarea a 820  de cărţi, care vor sprijini educaţia multor generaţii de copii de acum înainte.

„A fost emoţionant să vedem ce impact a avut campania noastră în oraşul Sebeş, mărturisesc că nu mă aşteptam la un număr atât de mare de participanţi la Cinema Sebeş şi cu atât mai puţin nu credeam că vom reuşi performanţa de a strânge 800 de cărţi. Le mulţumim tuturor celor implicaţi şi sperăm să avem parte de aceeaşi colaborare şi pe viitor, deoarece e un sentiment frumos să ştim că sunt atâtea persoane cărora le pasă şi de cei din jur.’’ a declarat AnaMaria Jurju, realizator de proiect.

„Am fost plăcut surprinsă și de această dată de cetățenii orașului Sebeș, care s-au implicat în campania noastră fără să ezite și fără să aștepte o recompensă. Sentimentul pe care l-am avut când toți spectatorii, trăind fiecare moment cu tinerii din „If I Stay”, i-au aplaudat, a fost extraordinar și imposibil de descris. Sper ca tinerii din Sebeș să continue să se implice în acest fel de proiecte pentru că împreună au puterea de a face diferența. Mulțumim tuturor pentru susținere și donații!” a declarat Dana Băcilă, realizator de proiect.

Cărţile sunt o parte componentă a existenţei individului secolului XXI, constituind fundamentul dezvoltării sale personale, dar mai ales profesionale. Cuvântul „carte”, atât de banal pentru mulţi dintre noi, pentru alţii, nu la fel de norocoşi, reprezintă un lux spre care tânjesc cu multe speranţe. Acesta era şi cazul copiilor din Căpuşu Mare, judeţul Cluj.

Comunicat de presă

[nggallery id=2724]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Performanță extraordinară pentru Georgia Călin, din Sebeș, la Culturism și Fitness: Medalie de argint și bronz la două categorii ale competiției din Cluj-Napoca

Bogdan Ilea

Publicat

în

Performanță extraordinară pentru Georgia Călin, din Sebeș, la Culturism și Fitness: Medalie de argint și bronz la două categorii ale competiției din Cluj-Napoca Georgia Călin, o tânără din Sebeș, a reușit o performanță dublă la Campionatul Național de Culturism și Fitness, care a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 15-19 mai. A obținut două medalii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea