FOTO. Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, la ceas aniversar: Un sfert de secol de când poartă numele celui mai mare poet al României

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Marți, 15 ianuarie 2019, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii și cadrele didactice au format un singur suflet pentru aniversarea a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu și totodată a 25 de ani de când școala poartă numele patronului său spiritual.

Elevii ciclului gimnazial coordonați de profesorii de limba și literatura română au pregătit un moment literar-muzical intitulat ”Eminescu și copiii”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Desfășurată sub forma unei șezători literare, activitatea a urmărit evidențierea modului în care folclorul românesc se oglindește în opera eminesciană.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Elevii au purtat un dialog deschis despre poeziile reprezentative, au recitat, au cântat versurile operelor ”O, rămâi!” sau ”Pe lângă plopii fără soț”, au povestit basmele ”Făt-Frumos din lacrimă”, ”Călin Nebunul” si ”Fata în grădina de aur” – cel care a stat la baza poemului ”Luceafărul”, într-o atmosferă încărcată de emoție și sensibilitate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei