FOTO: Școala gimnazială Șugag, campioană județeană și calificată la faza semifinală a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal feminin

Echipa de fotbal fete a Școlii Gimnaziale Șugag, pregătită de profesorul Dumitru Todescu, a câștigat etapa județeană a Olimpiadei Gimnaziilor, pentru clasele V-VIII, desfășurată luna trecută la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia și va reprezenta județul Alba la turneul semifinal al Gimnaziadei.

 

Etapa de zonă va avea loc la Sebeș, la Colegiul Național “Lucian Blaga”, în perioada 27-29 aprilie, iar oponentele echipei din Șugag vor fi campioanele județelor Brașov, Covasna, Sibiu, Mureș și Harghita. “Satisfactia este deosebită atunci când devii campioană județeană. Deși efortul depus a fost al tuturor celor implicați, victoria este în primul rând a fetelor care s-au pregătit cu multă seriozitate. Aș remarca și un fapt îmbucurător, acela că la nivel județean apar tot mai multe echipe cu jucătoare talentate”, a declarat profesorul Dumitru Tomescu. Lotul campioanei județene din Șugag este alcătuit din Amalia Melania Petru (portar), Elena Todescu (căpitan), surorile Alisia Elena Șufană și Daria Maria Șufană, Marinela Ștefan, surorile Mihaela Clara și Gabriela Alessandra Similie, Denisa Lazăr, Nicoleta Petra (două perechi de surori).

*Șapte victorii și un singur gol primit

Drumul până la titlul de campioană județene a fost perfect pentru fotbalistele de pe Valea Sebeșului, ce au câștigat toate cele 7 jocuri susținute, primind numai un singur gol, palmares ce vorbește de la sine. Dar iată rezultatele obținute: *faza locală: 3-0 cu Școala Gimnazială Săsciori (au înscris Elena Todescu – două goluri și Alisia Șufană); 3-0 cu Școala Gimnazială Petrești (dublă Daria Șufană și Elena Todescu); 2-1 cu Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș (marcatoare Elena Todescu și Daria Șufană); 3-0 cu Școala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” Sebeș (au punctat Elena Todescu – dublă și Daria Șufană), *faza județeană: 8-0 cu Școala Gimnazială „Singidava” Cugir (Elena Todescu și Daria Șufană – câte 4 goluri), 1-0 cu Școala Gimnazială Cîmpeni (reușită Elena Todescu) – în semifinale și 3-0 cu Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Alba Iulia (reușite semnate de Daria Șufană și Elena Todescu – dublă). Rezultă un golaveraj impresionant de 23-1, principala marcatoare fiind căpitanul Elena Todescu – cu 13 reușite, urmat de Daria Șufană – 9 goluri.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...