Rămâi conectat

Sport

FOTO: SCMU Craiova – Volei Alba Blaj 0-3 | A 5-a victorie la rând pentru campioană, dar nu fără emoţii

Dan HENEGAR

Publicat

în

scmu-craiova-volei-alba-blaj-1 Volei Alba Blaj a câştigat 3-0 (25-21, 25-21, 25-14), în etapa a 5-a a Diviziei A1, în fieful ultimei clasate, SCMU Craiova, însă meciul nu a fost atât de simplu cum pare la prima vedere.

*Campioana a devenit lider!

Volei Alba Blaj a rămas singura echipă invincibilă, după această rundă, gruparea din „Mica Romă” preluând prima poziţie a clasamentului. Etapa a fost una favorabilă campioanei, în condiţiile în care Ştiinţa Bacău a produs prima înfrângere stagională pentru CSM Tîrgovişte, scor 3-1, ce a pierdut fotoliul de lider, bomba fiind furnizată de Penicilina Iaşi, care a învins în minimum de seturi pe CSM Bucureşti. O altă surpriză s-a înregistrat la Lugoj, bănăţencele trecând de Dinamo, cu 3-2!

Campioana a turat motoarele doar cât a fost nevoie pentru a se impune, însă în anumite momente a trăit emoţii.

Deşi diferenţa valorică între oponente este una majoră, deţinătoarea titlului a avut dificultăţi în startul disputei ce se anunţa una disproporţională, în primul set formaţia din „Mica Romă” fiind obligată să alerge după egalare.

În setul inaugural, campioana a condus cu 5-1, însă oltencele au întors miraculos scorul şi au avut un avantaj aproape incredibil 12-7. Blajul s-a trezit însă la timp, a echilibrat disputa, a reintrat în meci şi scorul a devenit egal, 12-12. Zakoc a simţit pericolul şi la 17-16 pentru oponente a introdus în teren piesele grele Ninkovic şi Onyejekwe, pentru ca lucrurile să revină la normal.

În următorul set, vizitatoarele au luat lucrurile în serios de la început, s-au distanţat la 11-2, dar iarăşi a urmat o cădere, iar SCMU Craiova a redus handicapul, apropiindu-se periculos, la 20-23 şi 21-25. Antrenorul sârb şi-a permis pe durata jocului să ruleze mai multe formule de echipă, şi să utilizeze anumite jucătoare pe posturi noi, în contextul în care avea certitudinea victoriei, în rândul elevelor sale existând o anumită stare de suficienţă.

Echilibrat a fost şi startul ultimului set, în care Blajul nu s-a putut desprinde la mai mult de două puncte până la primul time-out tehnic, în care vizitatoarele conduceau cu 8-6. Însă zarurile erau deja aruncate, vizitatoarele s-au distanţat confortabil şi Volei Alba Blaj şi-a trecut în cont a 5-a victorie la rând, succes scontat, după calculele hârtiei.

*Zakoc a mizat pe doi libero

Antrenorul Darko Zakoc a mizat pe următoarele jucătoare Ana Grbac – Martina Samadan, Dubravka Duric, Rebecka Lazic, Adina Salaoru Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Ana Maria Berdilă, Ana Antonijevic, Carmen Dărnescu (fiind rulat întregul efectiv).

La sfârşitul săptămânii sunt programate, la Blaj, 3 întâlniri cu nou-promovata SCM Piteşti, “dubla” din Cupa României şi meciul din campionat. Vineri 4 noiembrie, de la ora 18.00, se va disputa manşa retur din sferturile Cupei României, sâmbătă 5 noiembrie, tot de la ora 18.00, va avea loc partida din etapa a VI-a a Diviziei A1, iar duminică 6 noiembrie, de la ora 11.00, se va disputa întâlnirea tur din sferturile Cupei României. La toate cele 3 meciuri, intrarea în sala “Timotei Cipariu” este liberă.

Foto: Ludovic FERENCZ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea