Rămâi conectat

Sport

FOTO: Schiorul Bogdan Gligor din Arieşeni nu renunţă la visul olimpic | Campanie de sprijin financiar, pentru prezenţa la Jocurile Olimpice din 2018!

Publicat

în

bogdan-gligor-arieseni-schi-5Schiorul-campion Bogdan Gligor din Arieşeni nu renunţă la visul suprem, acela de a reprezenta Alba şi România la Jocurile Olimpice, propunându-şi să ajungă în 2018 la Pyeongchang!

Şi-a propus ca în 2014 să fie prezent la Soci, în Rusia, nu a reuşit din păcate, din pricina unei crunte lovituri a destinului, o accidentare gravă, însă nu a abandonat a strâns din dinţi, a trecut peste momentele de durere şi merge departe, ţintind următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, în 2018, în Coreea de Sud, la Pyeongchang.

Pentru a-şi atinge însă acest deziderat, conjudeţeanul nostru în vârstă de 28 de ani are nevoie de sprijin financiar, declanşându-se recent o campanie de strângere de fonduri, pe internet, intitulată “Be part of my journey to World Championships and to the Winter Olympic Games! (Fii parte din călătoria mea la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice de Iarnă!). Cei dornici să-l sprijine se pot implica (makeachamp.com/gligorbogdan). Aici, fie se pot face donaţii (5 euro), sau procura produse personalizate precum stickere (10 euro), şepci (50 euro), tricouri (100 euro), sau alte diverse combinaţii.

Electrica Furnizare Discount

*A ratat Soci 2014, dar vrea Pyeongchang 2018!

În prezentarea făcută, Bogdan Gligor îşi expune motivele pentru care nu a renunţă la luptă şi continuă se spere în atingerea visului. “Am făcut schi alpin de mic. În momentul de faţă sunt al doilea schior din România, câştigând de-a lungul timpului de câteva ori Campionatul Naţional şi numeroase concursuri naţionale şi internaţionale. Am fost şi campionul şi vicecampionul SES Cup (campionul micilor naţiuni în schiul alpin). În acest sezon fac parte din lotul naţional pentru Campionatele Mondiale de schi alpin din St. Moritz, Elveţia şi în acelaşi timp lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Iarnă din Pyeongchang 2018 in Korea de Sud. Doar cu ajutorul vostru, visul meu şi al celor care cred în mine, poate deveni realitate”, a explicat schiorul din Munţii Apuseni.

*Are nevoie de sprijin şi promite prezenţa în Coreea!

Drumul meu până aici nu a fost usor, în ultimele trei sezoane am avut trei accidentări la acelaşi genunchi şi de asemenea trei operaţii. Din această cauză ultimele trei sezoane le-am încheiat prematur. De fiecare dată am luptat şi am revenit în fruntea clasamentelor în ciuda tuturor greutăţilor”, a menţionat Bogdan.

“Toata viaţa mea a fost şi este dedicata schiului alpin. Realitatea este că schiul alpin este un sport extrem de scump iar din păcate nu am posibilitatea de a mă autofinţa în continuare. Acesta este şi motivul real pentru care am creeat această campanie şi anume strângerea fondurilor necesare pentru aceste doua sezoane, cele mai importate din cariera mea. Vreau ca visul meu şi al celor care cred în mine, să devină şi visul vostru!!!Ne vedem în Pyeongchang 2018”, este postarea schiorului din Arieşeni.

Absolvent al Liceului cu program sportiv Alba Iulia şi al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, cu specializare schi alpin, conjudeţeanul nostru se află în faţa unei mari provocări: participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, după ce a încercat şi în anii trecuţi să ajungă în Rusia. Pentru a ajunge însă la a 23-a ediţie a Olimpiadei Albe, Bogdan are nevoie de sprijinul oamenilor şi firmelor potente din judeţ, în ideea susţinerii unei pregătiri corespunzătoare. Bogdan a început schiul de la un an şi 8 luni, alături de tatăl său Dănuţ Gligor, fiind inclus în lotul naţional de schi alpin încă de la copii. Legitimat la CSŞ Cîmpeni şi la CS Gligor Arieşeni, a urcat pe podiumul naţional la fiecare categorie de vârstă şi la fiecare probă a schiului alpin. În anii de studenţie, la Campionatele Naţionale Universitare de schi alpin a devenit multiplu campion şi vicecampion naţional la probele de slalom special, slalom uriaş şi supercombinată alpină.

Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Spicul Daia Română – lider cu maximum de puncte!

Publicat

în

După rezultatele înregistrate în a 4-a rundă, Spicul Daia Română, singura formație cu maximum de puncte în Liga a 4-a, este noul lider! Trupa lui Ștefan Fogoroși a profitat de eșecul Olimpiei Aiud la Zlatna și a preluat șefia.

*Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă 1-1 (0-0)

Combatantele rămân fără succes după 360 de minute scurse din acest campionat după remiza echitabilă înregistrată. Oaspeții au punctat primii prin I. Cociș (57), egalitatea fiind restabilită la penalty-ul transformat de Tripșa (83). Viitorul este la a doua remiză externă, iar ighienii și-au trecut cont primul gol și punct (victoria din etapa trecută, 7-0 cu Târnavele Tiur a fost anulată după ce adversarii s-au retras din Liga a 4-a).

Electrica Furnizare Discount

*GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română 0-2 (0-2)

Formația condusă de experimentatul Ștefan Fogoroși a bifat un succes scontat pe terenul secund al Stadionului “Cetate” și a urcat pe prima poziția. Spicul Daia Română este singura ce a acumulat maximum de puncte după 4 runde, în vreme ce “lanterna roșie” a oferit o replică peste așteptări, chiar dacă rămâne cu zero puncte și după acest val. Marcatori au fost M. Găldean (17), Brânză (22), iar dăienii, ce au numai un gol încasat în acest răstimp, cu cea mai bună defensivă (de 270 de minute plasa e imaculată), pot pune clasamentul în ramă

Citește mai mult

Sport

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

Publicat

în

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

România a cucerit primele sale medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), sâmbătă, două de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte). La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică.

Electrica Furnizare Discount

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

România participă cu un lot de 23 de sportivi la competiţie.

În luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la echipe şi bronz la trio (Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici).

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, CS Zlatna a mai furnizat o surpriză: primul eșec pentru Olimpia Aiud | CIL Blaj, noul lider, după ce a învins la Galtiu!

Publicat

în

În primele meciuri ale rundei a 4-a din Liga a 4-a:

*CS Zlatna – Olimpia Aiud 2-0 (2-0)

Aurarii au mai furmizat o imensă supriză, după ce runda trecută au încurcat planurile Industriei, prin acea remiză deloc scontată de la Galda de Jos. Trupa lui Sorin Mărginean a repurtat prima victorie a acestui sezon, împotriva liderului Olimpia Aiud, la ora meciului, ce avea maximum de puncte și un singur gol încasat. Au înscris A. Câmpean (4), D. Cristea (31).  În minutul 58, Ad. Drăgoi (Olimpia) a fost eliminat.

Electrica Furnizare Discount

*Viitorul Sântimbru – CIL Blaj 0-2 (0-2)

Formația din Galtiu a suferit al doilea eșec la rând, după ce în primele două runde repurtase două succese. Echipa din “Mica Romă” continuă seria pozitivă, fără eșec și 10 puncte în 4 meciuri, iar golurile lui Voic (39) și Comănici (44) au fost determinante în economia disputei. Grație acestui succes, CIL Blaj a urcat pe prima treaptă a podiumului.

*Voința Stremț – Industria Galda de Jos 0-5 (0-1)

Fosta divizionară terță s-a reabilitat după acel pas greșit din runda precedentă și a câștigat de o manieră fără dubii, cel mai clar succes de până acum, în fața unei echipe ce a suferit una dintre cele mai aspre eșecuri din ultimii ani (însă în ultimele două jocuri are golaveraj 0-8!). Un 5-0 similar cu aceeași diferență înregistrată împotriva divizionarei secunde CSC Șelimbăr în turul al treilea al Cupei României. Un succes concludent al formației pregătită de Doru Oancea, golurile fiind înscrise de Samoilă (45+1), Bălaș (49), P. Medrea (59), Căt. Ivașcu (79, 84) în meciul considerat echilibrat, Voința fiind câștigătoarea ultimelor două finale ale Cupei României, faza județeană.

duminică, 19 septembrie, ora 11.00: Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă; ora 13.00: GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română, ora 17.00: Inter Unirea – CSU Alba Iulia, Energia Săsciori – Kinder Teiuș, Hirdomecanica Șugag – Târnavele Tiur

Foto: Gligor UDREA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare