Rămâi conectat

Sport

FOTO: Şahistii CSU Alba Iulia printre premiantii Openului Turneul Regilor Romgaz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Ceteras6Municipiul Medias este in aceasta saptamana gazda “Turneului Regilor Romgaz”, care in acest an se desfasoara sub forma unui festival sahist international in care evenimentul principal este meciul intre nationalele de seniori ale Romaniei si Chinei, ultima fiind campioana olimpica “en titre” la sah.

In paralel cu acest meci, in care dupa 3 dintre cele 4 runde China conduce cu 9,5 – 2,5, marti dupa-amiaza s-a desfasurat “Openul Turneul Regilor Romgaz” de sah rapid, avand cu un fond total de premiere la cele 4 sectiuni (seniori, elevi clasele I-IV, elevi clasele V-VIII si elevi clasele IX-XII) de 9500 lei si care a reunit la start 149 de participanti. Cei trei sahistii ai clubului CSU Alba Iulia au avut evolutii foarte bune, toti trei aflandu-se la final printre premiantii festivalului.

La sectiunea elevi clase I-IV Radu Tampea (8 ani) a obtinut 7 victorii din 7 partide, castigand in mod autoritar locul 1 in fata lui Sony Laurentiu Sipos (Potaissa Turda) 6p si Aurel Tutelea (ACS Logismart Sibiu) 5,5p. Micutul sahist albaiulian, care este si campion national de copii sub 8 ani la sah rapid, a obtinut un premiu de 300 lei.

In turneul principal de seniori, Marius Ceteras s-a clasat pe locul 3, iar Mihnea Costachi pe locul 6, ambii cu 5 puncte din 7 partide, cu o jumatate de punct mai putin decat primii doi clasati, maestrii internationali Daniel Moldovan (Victoria Techirghiol) si Lucian Miron (ACS Apa Nova Bucuresti) si la egalitate de puncte cu alti 5 jucatori: MI Daniel Baratosi (CSU Ploiesti), MI Codrut Florescu (CS Deva), CM Radu-Cristian Toma (Sah Club Brasov), MI Irina Bulmaga (Politehnica Iasi) si Constantin Turlea (CSU Ploiesti). Daca Marius Ceteras, beneficiarul celui mai mare coeficient de departajare Bucholtz din plutonul urmaritor, a obtinut un premiu de 1000 lei, medaliatul cu bronz la mondialele de juniori sub 14 ani Mihnea Costachi a trebuit sa se multumeasca cu un premiu de 400 lei datorita coeficientului Bucholtz inferior.

De remarcat si evolutia lui Ioan-Aurel Roncea (Sebes) care cu 3,5 puncte a obtinut locul 1 la veterani si un premiu de 300 lei.

Cei trei sahisti de la CSU Alba Iulia prezenti la turneul de la Medias vor participa in week-end la Campionatele Nationale de sah rapid si blitz pentru seniori care se vor desfasura la Baia Mare.

[nggallery id=2662]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea