Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto: S-a finalizat investiția la Ambulatoriul Spitalului orășenesc Cugir. Din luna martie, cugirenii vor beneficia de servicii medicale de calitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferințe de presă, organizată recent la sediul Primăriei Cugir a fost prezentat seminarul de informare cu privire la proiectul ,,Modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului orășenesc Cugir”.

ambulator cugir005La eveniment au luat parte viceprimarul Cugirului prof. Horia Rotche, administratorul public al orașului Cugir, ing. Călin Furdui, managerul Spitalului orășenesc Cugir, jurist Florin Arion, echipa de proiect, arhitectul șef al orașului, ing. Victor Sava, funcționari ai administrației locale.

Managerul de proiect, Ana Maria Haneș a făcut o informare referitoare la faptul că începând cu data de 23.08.2014, orașul Cugir a demarat implementarea proiectului ,,Modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului orășenesc Cugir, un demers menit să conducă la îmbunătățirea condițiilor în care se realizează actul medical, cu un impact pozitiv asupra climatului social, populația beneficiind de acces la servicii de sănătate de calitate. Proiectul este finanțat în baza contractului 4608/22.08.2014, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3 ,,Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenție 3.1 ,,Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

În informare se arată că primele luni de implementare a proiectului au fost dedicate, conform cererii de finanțare, activităților de management, de informare, publicitate și de contractare a prestatorilor de servicii și a executantului lucrărilor, fiind derulate în acest sens procedurile de achiziții publice în vigoare. Contractul de execuție a fost atribuit prin procedura de achiziție ,,cerere d ofertă” firmei S.C.IULY Cugir S.R.L. În urma atribuirii contractelor de servicii și lucrări a rezultat o economie în cadrul bugetului proiectului în valoare de 1.380.181,57 lei fără TVA, care s-a folosit la suplimentarea subcapitolului bugetar ,,Mașini, utilaje și instalații pentru ocrotirea sănătății”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 6.013.666,23 lei din care cheltuieli eligibile 4.681.217,49 lei și cheltuieli neeligibile 216.683 lei. Contribuția proprie de 2% la cheltuielile eligibile este de 93.624,35 lei. După semnarea actului adițional s-a demarat procedura de achiziție pentru echiparea ambulatoriului cu echipamente medicale – Lotul I (valoarea estimată 2.128.500 lei fără TVA) și mobilier medical – lotul II (valoarea estimată 102.910 lei fără TVA). În data de 16.10.2015 a fost încheiat contractul de furnizare cu S.C. CORTECH MED SRL pentru lotul I- echipamente medicale, iar pentru lotul II nu s-a depus nicio ofertă și a trebuit reluată procedura. În data de 17.11.2015 a avut loc deschiderea ofertelor pentru mobilier medical, unde a fost depusă o singură ofertă de către SC NOVAINTERMED SRL, procedură care s-a finalizat cu încheierea contractului de furnizare din data de 04.12.2015.

Până în prezent au fost verificate și decontate 8 cereri de rambursare și o cerere de plată. Se află în curs de decontare 2 cereri de plată, urmând a fi depuse spre decontare încă o cerere de rambursare pentru cheltuielile plătite către furnizori în luna decembrie 2015 și care vor fi decontate în urma vizitei finale la începutul anului 2016.

În ceea ce privește rezultatele obținute acestea s-au concretizat în: înlocuire acoperiș, reabilitare termică pereți exteriori,zugrăveli lavabile interiore, refacere trotuar din jurul clădirii, înlocuire instalații electrice, termice, alimentare cu apă și sanitare, dotare cu echipament medical specific activităților prestate. Ambulatoriul are 16 cabinete medicale, este dotat cu rampe funcționale de acces, grupuri sociale și lift pentru persoanele cu dizabilități, grup sanitar pentru copii, parcare pentru personal și pacienți.

În intervenția sa, managerul Spitalului orășenesc, Florin Arion a declarat că până la această oră au fost obținute unele avize printre care și cel privind respectarea normelor PSI, urmând ca pe parcurs să se obțină toate autorizațiile de funcționare a ambulatoriului, astfel ca cel târziu la începutul lunii martie, Policlinica să-și poată începe activitatea.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1481]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea