Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Romii din Cugir au aniversat eliberarea din sclavie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sala de festivitaţi a Băii Sociale din Cugir a găzduit miercuri, 20 februarie, o Masă Rotundă dedicată împlinirii a 157 de ani de la dezrobirea romilor, eveniment organizat de Serviciul Public de Asistenţă Socială în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor.

Deşi s-a dorit o zi de solemnitate care să celebreze actul dezrobirii romilor, de la 20 februarie 1856 s-a întâmplat ca puţinii participanti din partea etniei rome la  manifestare să susţină că situaţia lor rămâne destul de grea, atât ca incluziune în egalitatea de şanse, cât şi ca responsabilitate socială faţă de comunitatea din care fac parte.

Prezenţi în calitate de invitaţi la eveniment, subprefectul Cornel Murg, viceprimarul Horia Rotche, profesoara Monalisa Borza dar şi alţi vorbitori au venit cu argumente prin care au arătat că nu există intenţii de marginalizare socială a etniei rome, iar actul de educaţie în şcoală rămâne un factor fundamerntal.

„Proiectele noastre precum: „Fiecare copil în grădiniţă” sau „Educaţia, şansa noastră pentru viitor” reprezintă demersuri menite să sprijine copii de etnie romă, sa-i atragă la actul de educaţie şi integrare socială să găsească modalităţi corecte care să combată discriminarea şi segregarea şcolară”, a spus Monalisa Borza -directorul Şcolii Gimnaziale „Singidava”,unitate de învăţământ unde învaţă un număr foarte mare de copii romi.

La reuniunea consacrată acestui moment au mai luat parte: comisarul şef Milu Todea – şeful Poliţiei oraşului Cugir, Ionela Bişboacă şi Adriana Crişan – reprezentante SPAS Cugir, Cosmin Pienar – preşedintele Asociaţiei Pentru Dezvoltarea Comunitară a Romilor, Maria Ciociu-reprezentanta Agenţiei Naţionale pentru Romi – Regiunea Centru, Aurel Voicu -preşedintele Asociaţiei PRO Cugir, Florin Arion – şeful Poliţiei Locale, Cristian Roman -inspector SPAS Cugir.  (C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea