Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: România – Elveția 1-1 (1-0) | „Tricolorii” trăiesc, calificarea se joacă cu Albania

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Euro 2016 Romania Elvetia 21Pe „Parc des Princes”, România – Elveția s-a încheiat la egalitate 1-1 (1-0), în al doilea joc din Grupa A de la Euro 2016 și „tricolorii” își joacă la Lyon, contra Albaniei, în 19 iunie, ieșirea din grupe.

Am luat primul punct la Euro 2016, dar tremurăm pentru calificare…

Ciudate sentimente am trăit pe arena unde Ibrahimovici e idol: iluzia că reușim să câștigăm iar după 16 ani la Euro ne-a bântuit aproape o repriză, deja ne imaginam că zburăm în optimi, admirăm superbii spectatori români, regretăm că Nicușor al nostru nu a intrat deloc și am ajuns să facem calcule la final, fiind la mâna Albaniei…

Prestația apreciată din jocuEuro 2016 Romania Elvetia 59l inaugural nu a avut prelungire într-un rezultat favorabil cu Elveția, „tricolorii” fiind obligați acum să învingă Albania!

 

*Iarăși „Motanul”

Suntem circumspecți, „Generalul” a făcut 4 modificări în formula de start, riscant, strategie ce a ridicat numeroase semne de întrebare, iar startul jocului a fost unul al Elveției.  Seferovici (6, 16) ne-a strecurat gheață-n suflete, cu două ocazii mari.

Și apoi a venit nebunia din minutul 18, când Chipciu, surpriza lui Puiu, a scos un penalty (Lichtsteiner l-a tras de tricou), iar „Motanul” Stancu transformă calm, precum cu Franța și duce tribuna „galbenă” în pragul nebuniei. În arenă se mai aude numai „România, România”!

Șutul lui Schar (20) este deturnat de Tătărușanu, dar marea ocazie este tot a noastră, Săpunaru (28) – șut în bara dreaptă! Elvețienii s-au tăiat, „Parc de Princes” este dominat de corul celor 8.000 de „galbeni” și trăim frumos un final de repriză, căutând prin statistici anul 2000, când am trăit unica victorie la Euro.

*”Imigranții”

Tribuna galbenă este la înălțime, se aude numai „România, România”, de parcă jucăm pe „Național Arena”, iar roșul pălește tot mai mult. Până în minutul 58, când torpila lui Mehmedi (Leverkusen), în diagonală, sparge defensiva noastră și a explodat în stânga lui Tătărușanu.

Elveția este echipa „imigranților'”, având în efectiv 14 jucători naturalizați în „Țara Cantoanelor”. Opt a fost titulari… unul a marcat… A intrat și Embolo, debut la 19 ani, marea speranță a Elveției, noi am încercat însă n-am mai putut, doar tribuna mai ținându-se în viață.

„Tricolorii” s-au disipat încet după ce au fost egalați, neavând puterea să urce iar muntele roșu, deși aveau în spate mareea galbenă a suporterilor ce nu au capitulat!

România a căzut, făcând o repriză ștearsă, iar Elveția a conservat remiza, ce-i aduce 4 puncte și șanse mari de calificare.

*”Tricolorii”, o insulă galbenă într-o mare roșie

Atmosfera a fost incredibilă, asta mai ales din pricina acusticii fenomenale a stadionului. Deși depășiți numeric, cei 8.000 de români nu au cedat dominând în repetate rânduri fondul sonor, mai ales când „tricolorii” s-au aflat la conducere. „România, România” a concurat serios cu „Hoop Schwiiz”.

Echipe: *Elveția: Sommer – Lichtsteiner (C), Schar,  Djourou,  Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheș, D. Grigore,  Raț -Prepeliță, Pintilii – Torje, B. Stancu, Chipciu – Keșeru.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2298]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea