FOTO: România – Belgia 3-3 (1-1), în meci amical al reprezentativelor Under 21 | Revenire de senzație pentru „tricolorii mici”!

Paul Voicu - Primar 2020

Calificată după două decenii la un turneu final reprezentativa de tineret a României a susținut un joc de verificare la Cluj-Napoca cu Belgia, un adversar de calibru, o altă formație ajunsă la Campionatul European din 2019. Neînvinsă 10 meciuri în campania de calificare, România a reușit o remiză în aces amical, scor 3-3 (1-1), în ultimul joc al anului, unul al încercărilor pentru Mirel Rădoi, după un final fierbinte în care tricolorii au marcat ultimele două goluri în minutele 90 și 90+2, prin rezervele  D. Olariu și A. Ciobanu.

N-au mai fost 12.000 de spectatori în „Gruia”, precum la meciul cu Țara Galilor, dar vreo 7000 de fani ai tricolorilor mici au fost în tribune, pentru a urmări speranța fotbalului românesc. A rezultat un meci atractiv, în care primii care au punctat au fost „diavolii roșii”, prin fundașul dreapta Cools, ce a înscris cu un șut cool în diagonală, în vinclu (35). Chiar înainte de pauză, România a egalat prin debutantul Drăguș (45+2), ce a transformat un penalty obținut de V. Dragomir, și ușor acordat de I. Călin.

ELIT

La reluare, vizitatorii și-au arătat forța și au mai punctat în două rânduri, în câteva zeci de secunde, la faze în care au făcut șah-mat defensiva adversă: Leya Iseka (56) – cap ce l-a învins pe I. Radu și Mbenza (58) – reluare în plasa lui Căbuz. Ultimul intrat în formula României, medieșanul D. Olariu (90) – și el debutant, a redus ecartul cu o execuie elegantă. În minutul 90+2, Andrei Ciobanu a restabilit egalitatea cu o execuție din centrul careului, punând capăt într-un mod spectaculos unei partide excelente

Practic selecționerul Mirel Rădoi a apelat la o distribuție secundă, dorind să testeze jucători precum V. Dragomir sau Drăguș, titulari, plus D. Olariu, nefolosiți deloc în meciurile din campania de calificare.

Mihail David - 2020

România: I. Radu – Boboc, Ad. Rus, Ghiţă, Fl. Ştefan – Moruţan, Nedelcu, Dragomir – Man, Ad. Petre, Drăguş; au intrat după pauză Căbuz – A. Radu, D. Olaru, R. Grigore, Fl. Coman, Ciobotariu, M. Dobre, Moldoveanu, Ciobanu

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Belgia: De Wolf- Cools, Vanheusden, Faes, De Norre- Heynen, Vanlerberghe- Schrjvers- Mbenza, Dimata, Lukebaki

Nouă jucători au lipsit de la această acțiune, nume precum I. Hagi, Pașcanu, Cicâldău, Nedelcearu, Cr. Manea, R. Marin și Pușcaș – la prima representativă, A. Ivan – accidentat sau T. Băluță

Vinerea viitoare ne aflăm grupa

România se va afla în urnele de la Bologna peste o săptămână și o zi, vineri, 23 noiembrie 2018. Când se vor fi încheiat cele două meciuri de baraj, Polonia – Portugalia și Austria – Grecia. Cele două învingătoare din meciurile de baraj, gazda Italia și celelalte 9 calificate (România, Belgia, Spania, Franța, Germania, Serbia, Danemarca, Anglia, Croația) vor fi împărțite în trei grupe de câte patru. Doar învingătoarele și cel mai bun loc 2 merge în semifinale.

Sursa foto: Federația Română de Fotbal

 

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...