Rămâi conectat

Sport

FOTO: Rival Alba Iulia, unica reprezentantă a României în Danemarca a ajuns în optimile de finală ale turneului „Dana Cup”

Publicat

în

Rival Alba Iulia Dana Cup 7O experienţă inedită şi interesantă din toate punctele de vedere, aceasta este concluzia participării echipei Rival Alba Iulia în Danemarca, la Hjørring, la a 32-a ediţie a grandiosului turneu internaţional, ce a strâns peste 1000 de echipe, la diverse categorii de vârstă.

Formaţia pregătită de tânărul antrenor Andrei Zăgrean, până nu demult atacant de Liga 1 la Timişoara şi Sibiu, a acces în etapa optimilor de finală, după un parcurs interesant, la categoria de vârstă 1999, alături de peste 110 echipe. Locul secund în grupă, fără eşec, după întâlnirile cu Vind IL (1-1), Hinna FB (3-0), Steinkjer FK (4-3), toate din Norvegia a însemnat calificarea în etapa superioară aceea a întâlnirilor eliminatorii. Au urmat victoria în confruntarea Storm BC (Norvegia), scor 1-0, calificarea la penalty-uri cu Visioni FC din Kosovo (4-3, după 1-1) şi apoi eşecul cu Düren-Niederau FC 1908 (Germania), 0-1.

Demn de remarcat este faptul că două dintre oponentele întâlnite, Vind IL şi Düren-Niederau FC au acces în semifinale, ultima fiind învinsă tocmai de campioană, brazilienii de la Rio das Ostras. „Am avut parte de un turneu organizat aproape perfect şi ca exemplu ofer sincronizarea dintre programul meciurilor şi al mijloacelor de transport”, a spus tehnicianul în vârstă de 27 de ani, ce astfel a continuat tradiţia instaurată de venerabilul antrenor Iosif Luca.

Electrica Furnizare Discount

„Am trăit pe viu o întrecere de anvergură şi momente unice la ceremonia de dechidere, când toate delegaţiile prezente au defilat prin oraşul gazdă”, a spus Zăgrean. Tinerii jucători au parcurs peste 4200 de kilometri pentru a-şi etala calităţile în compania unor altor „şcoli” de fotbal, a Rival Alba Iulia Dana Cup 3altor stiluri…

*Singurii români, au egalat parcursul din 2012…

Vârful de formă a fost atins în întâlnirea cu Storm, iar apoi, în faza eliminatorie am început să suferim din punct de vedere fizic. S-a simţit şi lipsa de omogenitate, a jocurilor împreună, în condiţiile în care numai 4 fotbalişti au mai participat în urmă cu 2 ani la «Dana Cup». Am fost la trei minute de prelungiri în optimi, dar e bine că am ajuns şi aici”, a povestit Andrei şi el aflat în pragul unei noi experienţe. „N-a fost deloc simplă postura în care m-am găsit. Sunt tânăr şi a trebuit să învăţ ce înseamnă să conduci un grup”, a mărturisit fostul atacant al Unirii, care crede că fotbalul românesc are potenţial. „Talente sunt, dar trebuie multă răbdare şi preocupare pentru a nu se pierde. De plidă, acest lot ar trebui să activeze la juniorii republicani, dar nu toţi vor găsi echipe întrucât în judeţ sunt numai Unirea Alba Iulia şi LPS Sebeş”, a menţionat antrenorul echipei Rival.

Trecând peste oboseala deplasării (două zile dus, o zi şi jumătate la întoacere), albaiulienii au rămas şi cu amintirea vizitării a două capitale europene, Berlin şi Praga. Modest, Andrei Zăgrean a ţinut să remarce întregul lot deplasat (18 jucători, în fapt o selecţionată judeţeană) „pentru potenţial, efort şi implicare”, dar a oferit, după ce am insistat, şi câteva nume ce pot spune ceva peste câtiva ani: George Stan (1999, Rival), George Enache (1999, Metalurgistul Cugir) Laurenţiu Dan (1999, Metalul Aiud), Andrei Negrea (1999, Rival) – fundaşi, Flaviu Budin (2001, Rival) şi Răzvan Rasa (1999, LPS Sebeş) – mijlocaşi, alături de atacantul Alexandru Cioca (1999, Viitorul Aiud), golgheterul românilor în ţara lui Hamlet.

[nggallery id=2128]

Publicitate

Sport

În weekend, la Alba Iulia, turneu de volei pe nisip, “La Poarta Cetății”

Publicat

în

În perioada 6-8 august, la Alba Iulia, se desfășoară ediția a treia a turneului național de volei pe nisip “La Poarta Cetății”. Locația de desfășurare a evenimentului este în imediata apropiere a Porții I a Cetății Alba Carolina.

Competiția, organizată de ACS Total Sport Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei muncipiului Alba Iulia și a societăților comerciale Coman Center, Florida Construct și Asia Shop, se dispută pe două secțiuni. Este vorba despre turneul masculin (21 de echipe) și cel feminin (12 echipe), rezultând un număr de 66 de jucători de volei pe nisip din toate zonele țării (Alba Iulia, Cluj-Napoca, București, Sibiu, Brașov, Oradea, Galați, Brăila), care se vor întâlni pentru o demonstrație de volei de calitate. Meciurile până la finale vor fi disputate în sistemul “două seturi din 3” până la 15 puncte, iar finalele se vor derula în același sistem, dar până la 21 de puncte.

Întrecerea va debuta vineri, 6 august, începând cu ora 9.00, iar meciurile se vor desfășura inclusiv în nocturnă. Finalele și festivitatea de premiere sunt prevăzute duminică, 8 august. Mulțumită sponsorilor, vor fi acordate premii în bani la fiecare categorie: locul întâi – 800 lei, locul doi – 500 lei, locul trei – 300 lei.

Electrica Furnizare Discount

Pentru buna desfășurare a meciurilor, micuții sportivi de la ACS Total Sport Alba Iulia s-au oferit voluntari, iar intrarea va fi gratuită. “Spectatorii, atât cei mici, cât și cei mari sunt așteptați în tribună. O să fie spectacol sportiv”, au transmis reprezentanții organizatorilor.

Citește mai mult

Sport

Cu Ciorgovean și Toilă, Unirea Alba Iulia și-a asigurat poarta! Sinescu: “Dacă rămân cei patru, mai vreau 3-4 achiziții”

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a reușit într-un timp relativ scurt să-și securizeze buturile, prin aducerea a doi tineri portari: Dragoș Ciorgovean (n. 1999, Hermannstadt, ultima dată la Viitorul Șelimbăr) și Cristian Toilă (n. 2001, Sport Team București, campionatul trecut la CSO Cugir), iar din acest punct de vedere antrenorul Sinescu este mulțumit. Rareș Sporea, titularul ultimelor sezoane a plecat la Flacăra Horezu, iar în Cupa României, la Galda de Jos, a debutat tânărul Alex Sîntoma (n. 2002), un goalkeper neexperimentat.

În contextul apăsării restanțelor financiare, ce au ajuns la 6-8 luni neachitate, pentru “alb-negrii” este important dacă vor reuși să conteze și în viitorul campionat pe experimentații Al. Giurgiu, Fetița (cei doi au evoluat în amicalul cu CSM Deva), Selagea și F. Morar, ce au propuneri de la celelalte divizionare terțe din județ. Absenți la meciul cu Industria Galda de Jos, din turul întâi al Cupei României, cei patru s-au prezentat la antrenamentele albaiulienilor însă nu e sigură, din motive financiare, continuarea în Cetatea Marii Uniri.

“Sunt foarte mulțumit cum se pregătesc, adevărate modele pentru cei tineri. Dacă s-ar rezolva situația lor, aș mai dori 4 achiziții. M-ar mulțumi un asemenea lot, ținând cont de circumstanțele actuale și zbuciumul existențial de la club”, a precizat Valentin Sinescu.

Electrica Furnizare Discount

Obligat de împrejurări, antrenorul din Ploiești a promovat masiv din propria pepinieră. Este vorba despre tinerii Dehelean, P. Dani, A. Moldovan, Sebaș, Jurj, Fl. Marcu, C. Dănilă și Oneț, plus revenirea lui Lupea, rezultând un efectiv cu o medie de vârstă extrem de scăzută. Chiar dacă Baksi a anunțat că intenționează să renunțe la activitatea fotbalistică, Unirea Alba Iulia mai are la îndemână fotbaliști promițători precum Haj, V. Codrea, Bârdea, Mâlnă sau Pocol.

Următoarele teste sunt cu Energia Săsciori (vineri, 6 august, ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate”), CSM Deva (14 august, deplasare), căutându-se oponent pentru ultima repetiție, aceea din 21 august.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș a schimbat liniile: R. Bartoș, A. Anghel și Ov. Truță au semnat, nouă plecări din efectiv

Publicat

în

Divizionara terță din orașul salin are iarăși o vară agitate în privința alcătuirii lotului cu care va aborda a doua stagiune consecutivă în Liga a 3-a.

După ce și-a asigurat permanența la acest nivel în urma barajului cu CS Iernut, sub comanda lui Gabriel Cotoară, tânărul tehnician ce a bifat un mandat de doi ani, fără a i se mai prelungi contractul, CS Ocna Mureș l-a instalat pe banca tehnică pe Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba, cu peste șase ani petrecuți la Industria Galda de Jos.

Și, încet încet, “alb-albaștrii” au început să bifeze achiziții, importante pentru acest nivel fotbalistic, mijlocașul D. Lupșan (Unirea Alba Iulia), fundașul Cioplântă (ex-Industria Galda de Jos, nu a evoluat în ultimul an), mijlocașul nigerian Best Tegbo (a jucat câteva meciuri la Unirea Ungheni, în primăvară, și el cu trecut la Industria Galda), atacantul Ceaca (Sănătatea Cluj). De curând, ocnamureșenii au mai realizat alte trei transferuri, respectiv jucătorul de bandă dreapta Robert Bartoș (n. 2002, Viitorul Ardealul Cluj), mijlocașul Ovidiu Truță (2001, ex-CS Zlatna, UTA Arad și Industria Galda de Jos) și portarul Andrei Anghel (n. 2003, a debutat la Industria în ultima etapă a turului, foto, în mov).

Electrica Furnizare Discount

Din lotul campionatului precedent au rămas Vl. Ignat, M. Decean, Frențiu, Haiduc, Cl. Marcu, Socaci, Guț, T. Cristea (accidentat de lungă durată), Cioară, Al. Kiraly, Cunțan, Moise, Neșan (n. 2003, a revenit după împrumutul la Inter Singer, Liga a 4-a Mureș). Din efectivul stagiunii trecute, au plecat 9 jucători, după cum urmează: C. Lazăr (în Anglia), G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CS Universitatea Alba Iulia), Isac și Vădan (Sănătatea Cluj), Chișu (antrenor-jucător Unirea Triteni), Tocu (Industria Galda de Jos), Uță (Spicul Daia Română), Angeru (nu s-a prelungit contractul).

Suntem în negocieri cu încă trei jucători și sperăm să finalizăm tratativele cât mai repede”, a spus președintele Ioan Paul. Astfel, se poartă tratative cu doi jucători tineri, juniori, din Republica Moldova, ce au câștigat campionatul trecut finala Under 19, cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, chestiunea fiind legată de asigurarea transportului, cazării și meselor.

Eliminată din Cupa României, după 0-2 la Stremț, CS Ocna Mureș a jucat un amical cu Olimpia Aiud, scor 8-2, iar sâmbătă va disputa un nou joc de verificare, pe “Aiudelul” în compania aceluiași oponent (ora 10.30). A mai fost testul de la Cugir (0-2) și în țintar mai sunt prevăzute disputele cu CS Hunedoara (14 august) și returul cu Metalurgistul Cugir (21 august).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare