Rămâi conectat

Sport

FOTO: Rival Alba Iulia, unica reprezentantă a României în Danemarca a ajuns în optimile de finală ale turneului „Dana Cup”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rival Alba Iulia Dana Cup 7O experienţă inedită şi interesantă din toate punctele de vedere, aceasta este concluzia participării echipei Rival Alba Iulia în Danemarca, la Hjørring, la a 32-a ediţie a grandiosului turneu internaţional, ce a strâns peste 1000 de echipe, la diverse categorii de vârstă.

Formaţia pregătită de tânărul antrenor Andrei Zăgrean, până nu demult atacant de Liga 1 la Timişoara şi Sibiu, a acces în etapa optimilor de finală, după un parcurs interesant, la categoria de vârstă 1999, alături de peste 110 echipe. Locul secund în grupă, fără eşec, după întâlnirile cu Vind IL (1-1), Hinna FB (3-0), Steinkjer FK (4-3), toate din Norvegia a însemnat calificarea în etapa superioară aceea a întâlnirilor eliminatorii. Au urmat victoria în confruntarea Storm BC (Norvegia), scor 1-0, calificarea la penalty-uri cu Visioni FC din Kosovo (4-3, după 1-1) şi apoi eşecul cu Düren-Niederau FC 1908 (Germania), 0-1.

Demn de remarcat este faptul că două dintre oponentele întâlnite, Vind IL şi Düren-Niederau FC au acces în semifinale, ultima fiind învinsă tocmai de campioană, brazilienii de la Rio das Ostras. „Am avut parte de un turneu organizat aproape perfect şi ca exemplu ofer sincronizarea dintre programul meciurilor şi al mijloacelor de transport”, a spus tehnicianul în vârstă de 27 de ani, ce astfel a continuat tradiţia instaurată de venerabilul antrenor Iosif Luca.

„Am trăit pe viu o întrecere de anvergură şi momente unice la ceremonia de dechidere, când toate delegaţiile prezente au defilat prin oraşul gazdă”, a spus Zăgrean. Tinerii jucători au parcurs peste 4200 de kilometri pentru a-şi etala calităţile în compania unor altor „şcoli” de fotbal, a Rival Alba Iulia Dana Cup 3altor stiluri…

*Singurii români, au egalat parcursul din 2012…

Vârful de formă a fost atins în întâlnirea cu Storm, iar apoi, în faza eliminatorie am început să suferim din punct de vedere fizic. S-a simţit şi lipsa de omogenitate, a jocurilor împreună, în condiţiile în care numai 4 fotbalişti au mai participat în urmă cu 2 ani la «Dana Cup». Am fost la trei minute de prelungiri în optimi, dar e bine că am ajuns şi aici”, a povestit Andrei şi el aflat în pragul unei noi experienţe. „N-a fost deloc simplă postura în care m-am găsit. Sunt tânăr şi a trebuit să învăţ ce înseamnă să conduci un grup”, a mărturisit fostul atacant al Unirii, care crede că fotbalul românesc are potenţial. „Talente sunt, dar trebuie multă răbdare şi preocupare pentru a nu se pierde. De plidă, acest lot ar trebui să activeze la juniorii republicani, dar nu toţi vor găsi echipe întrucât în judeţ sunt numai Unirea Alba Iulia şi LPS Sebeş”, a menţionat antrenorul echipei Rival.

Trecând peste oboseala deplasării (două zile dus, o zi şi jumătate la întoacere), albaiulienii au rămas şi cu amintirea vizitării a două capitale europene, Berlin şi Praga. Modest, Andrei Zăgrean a ţinut să remarce întregul lot deplasat (18 jucători, în fapt o selecţionată judeţeană) „pentru potenţial, efort şi implicare”, dar a oferit, după ce am insistat, şi câteva nume ce pot spune ceva peste câtiva ani: George Stan (1999, Rival), George Enache (1999, Metalurgistul Cugir) Laurenţiu Dan (1999, Metalul Aiud), Andrei Negrea (1999, Rival) – fundaşi, Flaviu Budin (2001, Rival) şi Răzvan Rasa (1999, LPS Sebeş) – mijlocaşi, alături de atacantul Alexandru Cioca (1999, Viitorul Aiud), golgheterul românilor în ţara lui Hamlet.

[nggallery id=2128]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea