Rămâi conectat

Sport

FOTO: reunire la Industria Galda de Jos | „Biba” Cernea pleacă în Germania, o nouă lovitură pentru Paul Ciucă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda a fost prima dintre divizionarele terţe din Alba care a demarat pregătirile, astăzi, la ora 17.00, antrenorul Paul Ciucă fixând întâiul antrenament al anului.

Iar „principalul” Galdei a primit o lovitură sub centură, în condițiile în care „vedeta” locală Andrei Gernea l-a anunțat că părăsește echipa pentru a pleca în Germania. „Biba” (29 de ani), unul dintre căpitanii Industriei, alături de Claudiu Haiduc, va abandona activitatea fotbalistică, pentru a munci în străinătate, la fel ca alți trei echipieri ai Galdei, Căt. Ștef, Rodean și G. Goronea, ce au făcut același lucru în ultima lună.

*Buget suplimentat, pleacă 5 titulari!

O situație paradoxală, în condițiile în care în 2018 se îmbunătățește partea financiară, după un an 2017 de chin, bugetul urmând a fi suplimentat până la 600.000 de lei, din partea primăriei comunei, însă în plan fotbalistic Industria, ocupanta ultimei trepte a podiumului, a suferit un regres, prin plecările a 5 titulari (dacă se concretizează și oferta lui Boancă). „Trebuie să vă dau două vești, una proastă și una bună. Cum depindem de bugetul local o să fie întârziere o lună și jumătate, maximum două, la salarii, însă vom avea un buget sporit și vom plăti 11 luni în loc de 8 cum era până anul trecut”, a fost mesajul lui Ciucă în vestiar.

*Lupșan rămâne, pentru Mureșan se așteaptă negocieri

Pe lângă cei 4 titulari de bază, Industria mai trebuie să suporte încă o plecare, aceea a juniorului Ionuț Boancă, intrat în ultimele șase luni de contract, care urmează zilele viitoare să susțină probe de joc la Concordia Chiajna 2. Și lista nu se oprește aici, întrucât atacantul Silviu Mureșan și-a manifestat intenția de a acepta oferta de la Unirea Alba Iulia, atras fiind de un proiect atractiv, acela de atacare a promovării în Liga a 2-a. Daniel Lupșan, un alt jucător curtat de „alb-negrii”, preferă să rămână la Industria, iar în cazul lui S. Mureșan găldenii îi așteaptă pe omologii din „Cetate” la negocieri, nedorind să renunțe la atacant (mai are un an și jumătate contract), în condițiile plecărilor masive din efectiv.

*Paul Ciucă: „Industria va fi o altă echipă, avem nevoie de răbdare pentru a reconstrui”

Noutățile propriu zise s-au numit doi juniori, portarul Manu Lazăr (18 ani, Transalpina Șugag) și mijlocașul Daniel Stoia (15 ani, Limbenii Limba), plus un fotbalist român ce a evoluat în Spania, în ligile inferioare, deocamdată în probe.

Sunt masive plecări de jucători, practic Industria este o altă echipă. Trebuie să avem răbdare, să muncim pentru a reconstrui, iar conducătorii trebuie să înțeleagă situația. Cernea pentru noi a însemnat enorm, a fost sufletul echipei, însă îi respectăm opțiunea și îi dorim multă baftă. Știm de interesul Unirii pentru Silviu Mureșan, însă nu-l cedăm gratis, îi așteptăm la negocieri”, a spus antrenorul Paul Ciucă. În ciuda acestor vești neplăcute, prima ședință de pregătire a fost una cu zâmbetul pe buze, antrenorul gazdelor glumind în repetate rânduri cu elevii săi în timp ce aceștia făceau „ture” pe gazon, sau se încălzeau pe suprafața sintetică.

Lotul de jucători: Iancău, M. Lazăr (Transalpina Şugag) – Frenţiu, Haiduc, R. Trif (învoit), Olar, D. Popa, Fl. Schiau, Boancă – Oniche (învoit), Cernea, Buligă, Dup, Costea, Vonya, Puha, D. Sîrbu, D. Lupşan, Bedelean, A. Crăciun – S. Mureşan, Cioară, Baghiu; au plecat Căt Ştef, Cernea (se va antrena până vineri), Rodean, G. Goronea (la muncă, în străinătate), Gombocz (CIL Blaj), Bîrsan-Popa (încă din tur)

Amicale cu „U” Cluj, AFC Hermannstadt şi Metalurgistul Cugir

Până în prezent, au fost fixate 5 partide de verificare, după cum urmează: Navobi Alba Iulia (27 ianuarie, la Cricău), CS Ocna Mureş (3 februarie), „U” Cluj (10 februarie), Metalurgistul Cugir (17 februarie) şi AFC Hermannstadt (24 februarie) – toate în deplasare. În privinţa modificărilor din lot, „principalul” Industriei, Paul Ciucă, a „pus ochii” pe un alt tânăr fotbalist talentat, Stoia (15 ani, Limbenii Limba), ce va fi testat în perioada următoare.

[nggallery id=5110]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea