Rămâi conectat

Sport

FOTO: Reprezentanții Dojokan Activ Aiud și-au dovedit clasa la Cupa Campionilor Europeni WUKF

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca s-a disputat Cupa Campionilor Europeni WUKF 2021, a 12-a ediție. A fost al doilea an în care competiția de arte marțiale pentru juniori și seniori organizată de Federația Română de Karate WUKF s-a derulat în condiții aparte, cu măsuri de siguranță riguros respectate.

La acest concurs important, ce a tras cortina competițională peste anul 2021, au participat aproximativ 640 de sportivi din 11 țări. Pe tiparul obișnuit al performanțelor din ultimii ani, reprezentanții Dojokan Activ Aiud au fost în prim-plan, în dreptul celor 5 sportivi fiind o zestre formată din 6 medalii (o medale de aur, 4 medalii de argint și o medalie de bronz).

Elevii reputatului antrenor Nicolae Crăciun au obținut următoarele rezultate: Antonia Barbu (categoria 9 ani) – locul întâi la kata și locul 3 la kumite, Joo Sandor (categoria 18 ani) – locul 2 la kata individual și locul 2 la kumite echipe, Cristian Timar (categoria 17 ani) – locul 2 la kumite individual și Darius Moloca (categoria 11 ani) – locul 2 la kumite individual. Practic performanțele realizate în municipiul de pe Someș au fost o continuare a celor din luna septembrie, în cadrul Campionatului Mondial de karate WUKF. Atunci, la cel mai important evenimet de profil al anului, Dokojan Activ Aiud și-a trecut în palmares 4 medali de aur prin Joo Sandor (3) și Antonia Barbu, dar și alte două de bronz (Joo Sandor și Alisa Topliceanu).

Înființat în 1990, clubul Dojokan Activ Aiud s-a remarcat de-a lungul acestor 3 decenii prin rezultatele notorii realizate la nivel național, european și mondial, în panoplia clubului de care se ocupă antrenorul Nicolae Crăciun și instructorul Telegdy Ștefan adunându-se peste două sute de medalii mondiale și europene, dar și peste 2000 de distincții adjudecate în cadrul Campionatelor Naționale și Cupei României. Anul trecut  la secțiunea sporturi neolimpice, primul loc al topului din Alba a fost ocupat de Joo Sandor, devenit al 7-lea reprezentant al Dojokan Activ Aiud ajuns la acest nivel. Ioo Sandor este triplu campion mondial și în patru rânduri campion continental, asta ca să nu mai punem la socoteală campionatele naționale unde mereu s-a clasat pe prima poziție. Acesta a devenit al 7-lea reprezentant al Dojokan Aiud ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului sportiv județean. Predecesorii săi au fost Sebastian Haidu (2005 și 2006), Liviu Dodoc (2008, cu dublă legitimare, CS Politehnica Karate Cluj), Aura Crăciun (2015), Iulia Dodoc (2016) și Eduard Osz (2017), toți sportivi afirmați sub comanda antrenorului emerit Nicolae Crăciun, ce se identifică practic cu istoria clubului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea