Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Record extern pentru defensiva Unirii Alba Iulia | Cătălin Suciu, singurul portar din Liga a 3-a fără gol primit pe terenuri străine!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

catalin-suciu-unirea-alba-iulia-3 AFC Unirea 1924 Alba Iulia, tânăra formaţie din Cetatea Marii Uniri şi-a trecut în cont un record în aceste prime 6 etape scurse din Liga a 3-a, fiind singura echipă dintre cele 73 de competitoare din eşalonul terţ ce nu a primit gol în disputele externe.

„Alb-negrii” conduşi de Radu Andone au trei partide susţinute pe terenuri străine, încheiate fără eşec sau gol primit: 3-0 la Becicherecu Mic, 0-0 la Timişoara cu ACS Poli Timişoara 2 şi 1-0 la Sebiş, bomba campionatului, rezultând 270 de minute în deplasare fără a scoate balonul din plasă, pentru echipa primită în vară în Liga a 3-a.

Ne bucurăm că am reuşit un asemenea record, unul care înseamnă foarte mult pentru noi. În jocurile externe contează foarte mult că suntem bine organizaţi, tactic stăm foarte bine, echipa este disciplinată, concentrată, ne aşteptăm adversarul şi jucăm pe contre. Din păcate, suferim pe teren propriu, unde avem o presiune suplimentară„, a precizat antrenorul Radu Andone.

*Redută inexpugnabilă, cu Cătălin Suciu, „îngerul păzitor” al Unirii

Fără îndoială că un rol însemnat în realizarea acestei performanţe îl are tânărul portar Cătălin Suciu, internaţionalul de juniori, care în vară a fost foarte aproape de a semna cu Steaua Bucureşti. „Este meritul întregii echipe, iar acest record este rodul colaborării excelente din defensivă. Nimeni nu se aştepta la startul campionatului, ne bucurăm, dar recordurile nu ne interesează în mod special, mai mult contează zestrea din clasament„, a afirmat jucătorul în vârstă de 17 ani. Cu toate că este remarcatul colegilor, aflându-se într-o formă de zile mari, Suciu rămâne cu picioarele pe pământ. „Nu pot spune că eu sunt salvatorul echipei, toţi, împreună am muncit în teren. Contează foarte mult însă că suntem invincibili pe terenuri străine, ne dă un moral excelent„, a mai afirmat Suciu. „Îmi dorecs ca prin prestaţiile mele să fac pasul spre o echipă din eşaloanele superioare, dacă nu la iarnă, măcar la finele campionatului„, a încheiat portarul unirist, ce va împlini 18 ani în 10 noiembrie.

*Experimentaţii Mardare şi Mircea Oprea – siguranţă în defensivă

În centrul apărării albaiuliene este un cuplu de fundaşi compus din Ştefan Mardare (29 de ani) şi Mircea Oprea (36 ani), alcătuit în vară, cei doi, alături de Ciprian Selagea fiind jucătorii experimentaţi veniţi în intersezon. Ambii fundaşi centrali au state vechi pe prima scenă, la cluburi importante, Mardare la FCM Bacău, FC Vaslui, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti şi Dinamo. Revenit după mulţi ani la formaţia care l-a lansat în fotbal, după ce a jucat la Poli AEK Timişoara, FC Naţional, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Politehnica Iaşi Mircea Oprea s-a reprofilat în defensivă. „Avem apărare foarte bună, mă înţeleg perfect cu Mardare, de parcă jucăm de mulţi ani împreună. Suciu este portar care poate apăra acum în Liga a 2-a, având avantajul vârstei şi a lovirii excelente a balonului. Nu-i numai meritul nostru, copiii ne ascultă şi aleargă foarte mult toţi mijlocaşi, dar în special Goguţa, care ne ajută enorm„, a spus Mircea Oprea. În flancurile apărării albaiuliene, evoluează mai tinerii N. Rus sau Ad. Matei, absenţi din motive medicale la ultimul joc, când au fost substituiţi cu succes de Ioani şi Crăciunesc.

„Avem între buturi pe Cătălin Suciu, un portar ce traversează o perioadă deosebită, cu evoluţii excelente în ultima perioadă. În plus, contează maturitatea afişată de Mardare şi Mircea Oprea, a căror experienţă deosebită îşi spune cuvântul în organizarea defensivei„, a comentat Radu Andone.

Foto: www.sportarad.ro

[nggallery id=2820]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea