Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Radio Unirea FM, lansat oficial! După 20 de ani, ascultătorii vor afla a cui a fost ideea înființării postului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea FM104Postul de radio Unirea FM a fost lansat oficial joi, 28 august printr-o petrecere organizată la Hotel Parc, la care au fost invitați reprezentanți ai administrației locale și județene, deputați, senatori, oameni de afaceri și apropiați ai trustului media Unirea Pres. Slujba de sfințire a studioului a fost săvârșită de Doru Gheaja, părinte care slujește în Parohia ”Buna Vestire” din centrul orașului Alba Iulia.

Zelu Popa, directorul general Unirea Pres, a vorbit în fața celor aproximativ 180 de invitați despre geneza radioului Unirea FM. Cum a pornit totul, a cui a fost ideea și mai ales cine a pus ”osul” la înfăptuirea noului post?

”Am urmărit pe site-ul CNA-ului și am găsit anunțul prin care era scoasă la concurs o licență pentru un post de radio, în județul Alba. Le-am spus colegilor din redacție, lui Robert Ghergu, persoana care a devenit acum redactor-șef, devenind practic părintele adoptiv al radioului. Robert este cel care s-a ocupat de obținerea licenței, a întocmit dosarul pentru CNA, cu grila de programe a radioului și tot ce implică aceasta. El ne-a reprezentat în fața comisiei de la CNA. Pentru această licență a fost o concurență acerbă, fiind prezente 11 entități juridice care au concurat pentru obținerea ei.

Pentru că tot este o inaugurare, pentru că eu nu sunt politician și nu îmi asum ideile altora, așa cum o fac unii politicieni (desigur, îi exclud pe cei prezenți), trebuie să vă mărturisesc că deși eu am fost cel care le-am propus colegilor din redacție să înființăm un post de radio, ideea nu mi-a aparținut, fiindu-mi sugerată de o altă persoană. Probabil vă așteptați să vă spun cine este această persoană, numai că nu o să vă satisfac curiozitatea, dar promit să o fac la aniversarea a 20 de ani a radioului. Sunt convins că radioul Unirea FM va ajunge în preferințele ascultătorilor din Alba și va păstra aceeași notă de obiectivitate pe care o are și ziarul” a spus Zelu Popa.

Unirea FM129Radio Unirea FM emite terestru pe frecvența de 107,2 MHz, oferă live streaming pe internet, iar în cazul în care sunteti posesorul unui smartphone sau a unei tablete cu sistem de operare Android puteți utiliza aplicația Unirea FM disponibilă gratuit în Google Play. Ascultătorii pot interacționa cu redactorii și invitații formând numărul de telefon 037.110.1000.

”Postul de radio nu este unul generalist așa cum sunt majoritatea din Alba și din țară. Tematica noastră este informativă. Vom avea foarte multe știri, dezbateri și exact ceea ce îl interesează pe cetățean. Din toate domeniile de activitate, de la social, politic, economic, administrație sau sport. Vom avea buletine de știri din oră în oră. De dimineața de la 7.00, până la ora 18.00, iar apoi, în reluare, în timpul nopții. Avem două talk-show-uri care au pornit de astăzi (28 august) și spun eu că ne-au depășit așteptările: ”În gardă”, de la ora 12.00 și celălalt de la ora 14.00, ”Audiența publică”. Politica muzicală a postului se axează pe cea veche, a anilor `70, `80, `90, în proporție de 70%, din repertoriul internațional”, a spus Robert Ghergu, redactor șef Unirea FM.

Echipa radioului este formată din cinci membri: Robert Ghergu, Simona Lodroman, Silvia Surugiu, Roxana Onea și Daniel Niță.

Licența radio Unirea FM aparține Unirea Pres SRL, societate care editează ziarul Unirea, cotidianul local cu cea mai mare cifră de difuzare din România și care deține și pagina www.ziarulunirea.ro, cel mai citit portal de știri din Regiunea Centru, în limba română.

[nggallery id=2244]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea