FOTO: Puterea și onoarea gladiatorilor de la Apulum, prezentă la Festivalul Militar-istoric din Crimeea

Putere și onoare într-un cuvânt, Gladiator. Parte a Gărzii Apulum, gladiatorii albaiulieni au avut ocazia în perioada 7-9 septembrie să participe la Festivalul Militar-istoric din Crimeea.

Gladiatorii Ludusului Apulensis au fost prezenți în perioada 7-9 septembrie 2019 la Sevastopol, unde au participat la Festivalul Militar-istoric din Crimeea. Parte a Gărzii Apulum, gladiatorii albaiulieni pot fi văzuți, alături de colegii lor (Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului) în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00, în Cetatea Alba Carolina. De precizat că cele trei trupe care formează Garda Apulum sunt alcătuite din voluntari albaiulieni și au fost înființate în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Tudor Roșu și Liviu Zgârciu.

ELIT

Formațiile Gărzii Apulum sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Garda Romană de la Apulum sau, mai scurt, Garda Apulum, lansată oficial în 2012, este o trupă de reenactment ce are ca scop punerea în valoare şi protejarea uriaşului patrimoniu roman de la Alba Iulia.

Adela SPĂTAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...