Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Puterea și onoarea gladiatorilor de la Apulum, prezentă la Festivalul Militar-istoric din Crimeea

Adela Spătar

Publicat

în

Putere și onoare într-un cuvânt, Gladiator. Parte a Gărzii Apulum, gladiatorii albaiulieni au avut ocazia în perioada 7-9 septembrie să participe la Festivalul Militar-istoric din Crimeea.

Gladiatorii Ludusului Apulensis au fost prezenți în perioada 7-9 septembrie 2019 la Sevastopol, unde au participat la Festivalul Militar-istoric din Crimeea. Parte a Gărzii Apulum, gladiatorii albaiulieni pot fi văzuți, alături de colegii lor (Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului) în fiecare zi de vineri, de la ora 19.00, în Cetatea Alba Carolina. De precizat că cele trei trupe care formează Garda Apulum sunt alcătuite din voluntari albaiulieni și au fost înființate în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Tudor Roșu și Liviu Zgârciu.

Formațiile Gărzii Apulum sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local.

Garda Romană de la Apulum sau, mai scurt, Garda Apulum, lansată oficial în 2012, este o trupă de reenactment ce are ca scop punerea în valoare şi protejarea uriaşului patrimoniu roman de la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Condițiile de acordare a burselor pentru elevi se schimbă: Prezența la școală și media la purtare, criterii eliminatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Condițiile de acordare a burselor pentru elevi se schimbă: Prezența la școală și media la purtare, criterii eliminatorii Un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și a Legii învățământului superior nr. 199/2023 schimbă condițiile de acordare a burselor pentru elevi. Astfel, în anul școlar 2024/2025 prezența și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea