Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Protestul anti RMGC a început la Abrud și a continuat la Câmpeni unde numărul participanțiilor a ajuns la 500

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Majoritatea celor participanți la protestul împotriva proiectului Roșia Montană început la ora 16.00 la Abrud și care a durat circa 45 de minute fără a se semnala incidente, au pornit cu mașinile spre Câmpeni pentru a participa și aici la mitingul desfășurat de obicei duminica, acesta fiind programat de această dată la ora 17.

Aici au fost așteptați de câteva sute de locuitori din Câmpeni și comunele învecinate care și-au manifestat ca de obicei opoziția față de acest proiect minier de extragere a aurului cu cianuri, despre care s-a spus că este o substanță chimică foarte periculoasă atât pentru locuitorii din zonă cât și pentru mediul natural din Munții Apuseni.

În timpul protestului a fost anunțată și salutată hotărârea Consiliului Local al comunei Lupșa care, alături de alte comune din zonă, a hotărât prin vot opoziția față de acest proiect minier. Ulterior, un consilier local din Bistra a anunțat că, în curând, consilierii locali din această comună își vor expune poziția față de acest proiect, consilierul precizând că, din informațiile sale, această comună se va pronunța împotriva proiectului minier propus în Parlament.

Protestul s-a încheiat după mai bine de o oră, pe înserate, cu un marș pe străzile principale ale orașului la care au participat aproximativ 500 de persoane, aceștia revenind la sfârșit iar în Piața Avram Iancu din centrul orașului.

Corespondent ziarul Unirea, Ovidiu Culda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea