FOTO| Protest al medicilor veterinari din Alba: „Am ajuns la protest pentru ca nu mai putem, am obosit fizic, psihic și financiar”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Medicii veterinari din țară protestează zilele acestea din cauza lipsei de interes și sprijin din partea Direcției Sanitar Veterinare și Autorității Nationale Sanitar Veterinare

Contractele cu Directia Sanitar Veterinară nu au fost respectate, plățile fiind întârziate pentru perioada August-Octombrie 2020 ,faptul ca ne aflăm în luna Noiembrie i-a determinat pe veterinari să protesteze pentru drepturile lor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Un alt motiv al protestelor este planul tarifelor neactualizate din 2013, în contextul în care numărul animalelor este din ce în ce mai mic, se pune problema falimentului pentru medicii veterinari din mediul rural. În 2013 un salariu era undeva la 600-800 lei pe lună, medicii veterinari lucrează pe acele tarife la ora actuală.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Medicii veterinari sunt supărați și pe faptul că nu le sunt asigurate echipamentele de protecție necesare desfășurării activității mai ales în timpul pandemiei, când nu sunt preocupați doar de boli precum Pesta Porcina Africană, ci și de Covid 19.

Am ajuns la protest pentru ca nu mai putem, am obosit fizic, psihic și financiar. Dacă nu vor fi luate măsuri, medicii veterinari se vor îndrepta către instanță!

Vicepreședintele Colegiului Medicilor Veterinari Alba, dr. Raluca Milaciu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419