Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Promoţia a 44-a a Şcolii „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia a îmbrăţişat adolescenţa

Ziarul Unirea

Publicat

în

ion agarbiceanu alba iulia02Printr-o festivitate recentă, Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia şi-a premiat cei mai buni elevi ai Promoţiei a 44-a.

Aceasta cuprinde trei clase a VIII-a, însumând 61 de absolvenţi. Cei mai buni dintre ei în anii de gimnaziu sunt Daria-Teodora Tîrziu (VIII B) şi Alessio Simone Schiau (VIII A), ambii promovând cu media 10.00.

Pentru performanţa lor au fost recompensaţi cu câte o plachetă, un stick şi cartea „Copilărie regală”. Celorlalţi premianţi li s-au oferit ca răsplată diplome şi cărţi.

Alţi elevi cu rezultate deosebite la fazele judeţene ale olimpiadelor din acest an sunt: Alexandru Ioan Miclea (clasa a V-a) – locul I la religie, Maria Voina (clasa a VII-a) – locul II la engleză şi Ştefan Ionescu (clasa a V-a) – menţiune la matematică. S-au remarcat la Concursul naţional de eseuri în limba engleză: Miruna Popescu (clasa a VII-a) – locul I, Maria Voina (clasa a VII-a) – locul II, Daria Tîrziu (clasa a VIII-a) – locul II, Talissa Blajos (clasa a VIII-a) – locul III.

ion agarbiceanu alba iulia05Înconjuraţi de părinţi, rude şi dascăli, cei 61 de absolvenţi au fost aplaudaţi în careul din curtea unităţii educative. Emoţiile i-au năpădit când au cântat „Gaudeamus Igitur”, conştientizând că au încheiat o etapă superbă a vieţii lor.

Felicitări pentru parcursul şcolar le-a adresat directorul Nicolae Andron, spunându-le că „trăiesc o zi încărcată de tristeţea despărţirii şi bucuria lucrului bine făcut”. A adăugat: „Oricât de mari savanţi veţi ajunge, nu uitaţi că o învăţătoare v-a pus creionul în mână şi un diriginte v-a şlefuit caracterul! Sunteţi o promoţie caracterizată de bun simţ, preocupare pentru studiu şi implicare în activităţi extracurriculare”.

Dându-li-se prilejul să vorbească în faţa întregului colectiv al şcolii, cei doi merituoşi şefi de promoţie au subliniat că „după sfârşitul gimnaziului vine startul liceului, acum fiind prilejul potrivit să li se arate recunoştinţă profesorilor pentru truda depusă la catedră. Ei le-au îndrumat elevilor paşii, le-au transmis cunoştinţe şi i-au învăţat să lupte pentru idealuri.

Timpul nu stă în loc, important de acum încolo pentru cei intraţi în adolescenţă fiind să nu meargă pe unde îi duce drumul, ci pe calea cea mai bună, lăsând urme adânci în ea”.

Îi felicităm şi noi pe aceşti absolvenţi, dorindu-le totodată să le fie destinul ocrotit de Dumnezeu, iar împlinirile cât mai mari!

Ioan Adrian POPA        

[nggallery id=2372]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea