FOTO: Proiectul ”Apa, miracol și viață” al Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, locul I la Concursul de ateliere interdisciplinare ”Aurel Vlaicu” Sibiu

Organizat de către Colegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Asociația ASTRA, Concursul de ateliere interdisciplinare „Aurel Vlaicu” urmărește să producă o schimbare reală în activitatea la clasă: trecerea de la abordarea monodisciplinară, cu accent pe cunoștințe teoretice, spre o abordare deschisă, interdisciplinară, bazată pe investigație, cu accent pe descoperire, pe ceea ce poate să facă elevul folosind cunoștințele sale. Participarea la acest concurs constă în proiectarea și realizarea unei activități de matematică și științe bazate pe investigație și abordări interdisciplinare.

Școala Gimnazială Singidava Cugir participă este la a treia participare la acest concurs, în 2016 câștigând locul I cu proiectul ”Albina între știință și adaptare la mediu”, iar în 2017 locul al II-lea cu proiectul ”Pârghia- una dintre cheile mișcării”.

Proiectul ”Apa, miracol și viață” a următit creșterea interesului pentru studiul biologiei, chimiei, matematicii, fizicii, a disponibilităţilor de informare, dezvoltarea capacităţilor de comunicare și lucru în echipă prin realizarea de conexiuni interdisciplinare cu caracter aplicativ. Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului elevii au descoperit importanța apei pentru viața pe Pământ pornind de la cunoştinte dobândite la lecţiile de fizică, chimie, biologie și au răspuns la întrebarea: ,,de ce este considerate apa o substanță esențială pentru viață?”, conștientizând necesitatea protecţiei apelor şi a ecosistemelor acvatice în scopul evitării unor efecte negative asupra mediului şi sănătății oamenilor.

Acest demers creativ a fost coordonat de către prof. Predescu Stela (biologie, chimie), prof. Vlasea Floare (matematică) prof. David Rodica (fizică, chimie), prof. Drogoțel Viorica (matematică) și a implicat un număr de 22 de elevi ai claselor a VIII-a. Pe lângă experimentele și studiile de caz desfășurate în cadrul orelor de curs, elevii au vizitat Stația de apă a orașului Cugir și chiar au realizat experimente în laboratorul de la SC APA CTTA Cugir.

Echipa de proiect dorește să adreseze multumiri directorului Sucursalei Cugir  SC APA CTTA ALBA, ing. Mircea Târlea, Puiu Carmen – laborator Sucursala Apa Cugir și ing. Puiu Rață Nasipali cei care au contribuit la reușita activității.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...