Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Proiectul ”Apa, miracol și viață” al Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, locul I la Concursul de ateliere interdisciplinare ”Aurel Vlaicu” Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizat de către Colegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Asociația ASTRA, Concursul de ateliere interdisciplinare „Aurel Vlaicu” urmărește să producă o schimbare reală în activitatea la clasă: trecerea de la abordarea monodisciplinară, cu accent pe cunoștințe teoretice, spre o abordare deschisă, interdisciplinară, bazată pe investigație, cu accent pe descoperire, pe ceea ce poate să facă elevul folosind cunoștințele sale. Participarea la acest concurs constă în proiectarea și realizarea unei activități de matematică și științe bazate pe investigație și abordări interdisciplinare.

Școala Gimnazială Singidava Cugir participă este la a treia participare la acest concurs, în 2016 câștigând locul I cu proiectul ”Albina între știință și adaptare la mediu”, iar în 2017 locul al II-lea cu proiectul ”Pârghia- una dintre cheile mișcării”.

Proiectul ”Apa, miracol și viață” a următit creșterea interesului pentru studiul biologiei, chimiei, matematicii, fizicii, a disponibilităţilor de informare, dezvoltarea capacităţilor de comunicare și lucru în echipă prin realizarea de conexiuni interdisciplinare cu caracter aplicativ. Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului elevii au descoperit importanța apei pentru viața pe Pământ pornind de la cunoştinte dobândite la lecţiile de fizică, chimie, biologie și au răspuns la întrebarea: ,,de ce este considerate apa o substanță esențială pentru viață?”, conștientizând necesitatea protecţiei apelor şi a ecosistemelor acvatice în scopul evitării unor efecte negative asupra mediului şi sănătății oamenilor.

Acest demers creativ a fost coordonat de către prof. Predescu Stela (biologie, chimie), prof. Vlasea Floare (matematică) prof. David Rodica (fizică, chimie), prof. Drogoțel Viorica (matematică) și a implicat un număr de 22 de elevi ai claselor a VIII-a. Pe lângă experimentele și studiile de caz desfășurate în cadrul orelor de curs, elevii au vizitat Stația de apă a orașului Cugir și chiar au realizat experimente în laboratorul de la SC APA CTTA Cugir.

Echipa de proiect dorește să adreseze multumiri directorului Sucursalei Cugir  SC APA CTTA ALBA, ing. Mircea Târlea, Puiu Carmen – laborator Sucursala Apa Cugir și ing. Puiu Rață Nasipali cei care au contribuit la reușita activității.

(C.P.)

[nggallery id=5710]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea