Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Proiect inedit la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Videoconferință cu elevi și profesori din Corinaldo, Italia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, a avut loc o a doua videoconferință la care au participat elevi și profesori, în dialog cu Școala din Corinaldo, Italia. Elevii din clasele primare au avut ocazia să stea de vorbă cu colegii italieni, să se cunoasă reciproc și să dialogheze pe teme precum: o zi de școală, discipline preferate, activități în timpul liber, sărbătorile de iarnă. Atmosfera a fost una pozitivă, elevii din cele două școli fiind entuziasmați de posibilitatea de a se întâlni cu colegii lor în mediu virtual și de a conversa în limba engleză cu aceștia.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Întâlnirea are loc în cadrul proiectului Meeting Friends from Europe, proiect desfășurat pe platforma eTwinning, de înfrățire online, parte a programului Uniunii Europene Erasmus+.

Proiectul „Întâlnire cu prietenii din Europa”  își propune promovarea identității locale / regionale prin: teritoriu, tradiții și obiceiuri, prezentarea și promovarea propriului teritoriu ca spațiu geografic, istorie, cultură, mâncare și vin, festivaluri și tradiții într-o viziune multidisciplinară și multi-clasă.

Proiectul se adresează elevilor între 6 și 11 ani, iar echipa care gestionează activitățile sub coordonarea prof. Daniel Boian, este formată din profesorii pentru învățământ primar: Iustin Giurgiu, Lucreția Miclea, Nicolae Radu, Alina Clamba și profesorii de limba engleză Adina Oargă și Emilia Grad. Paricipă la activitățile proiectului, alături de Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, școli înfrățite din Italia, Polonia și Turcia.

Citește și: 15 ianuarie 1850, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, poetul naţional al României

Obiectivele proiectului:
– promovarea spiritului de colaborare și cooperare între școlile europene;
– îmbunătățirea comunicării în limba engleză;
– creșterea capacității de utilizare a instrumentelor TIC;
– promovarea cetățeniei active prin identitate teritorială;
– consolidarea reprezentării culturii naționale la nivel european;
– stimularea spiritului de inițiativă.

Activitățile principale

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2017 – mai 2018 și a început cu prezentarea fiecărei școli și realizarea de fotografii și  filme pentru a face cunoscute orașul și zona din care provine fiecare școală. S-au realizat  expuneri personale ale elevilor și ale claselor, împreună cu prezentarea școlii sub formă de desene, forografii și clipuri video. Prezentările sunt realizate prin intermediul instrumentelor TwinSpace.

Sunt programate trei videoconferițe între elevii din România și cei din Italia.

Prezentarea de tradiții și festivaluri sau festivități locale: în fiecare lună sunt descrise festivalurile/ tradițiile semnificative ale fiecărei zone din cele patru țări prin: hărți, texte descriptive, fotografii, desene.

Produsele finale vor consta în: felicitări, videoclipuri conținând cântece, dansuri, realizate de către elevi, festivaluri ale orașului, rețete culinare de specialitate, scrisori, spectacole și expoziții pentru părinți.

Toate activitățile vor fi distribuite pe Twinspace ca foto, video, e-book, scrisori.

[nggallery id=5054]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea