Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Primul seminar de informare pentru finanțarea microîntreprinderilor, la Alba Iulia. Obiectivul ADR Centru: Cereri de proiecte pentru fonduri europene, scrise ca la carte!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

adr centru02Începând cu data de 27 iulie 2016, ora 12.00, microîntreprinderile din Regiunea Centru cu peste un an de activitate și cu profit din exploatare înregistrat în anul 2015, pot depune cereri de finanțare pentru dezvoltare. ADR Centru a demarat ieri, 9 iunie 2016, la Alba Iulia, suita de seminarii de informare asupra apelului de proiecte pe această prioritate, peste 70 de persoane, consultanți și întreprinzători fiind participanți la eveniment. Cererea de proiecte este de tip competitiv și va fi deschisă depunerii timp de 6 luni, până în 27.01.2017, ora 12.00. Bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru, pentru finanțare în cadrul acestui apel este de 32,36 milioane euro.

ADR Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, a anunțat public – prin e-mail, newslettere și social-media – că pot depune cereri de finanțare microîntreprinderile din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita Mureș și Sibiu, ce desfășoară activități conform Listei codurilor CAEN eligibile din Anexa 2 a Ghidului specific 2.1 A, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul acestui apel, un solicitant poate depune o singură cerere de finanțare, iar un proiect trebuie să aibă valoarea minimă eligibilă de 25.000 euro și nu poate solicita mai mult de 200.000 de euro finanțare nerambursabilă.

Conform Ghidului specific, finanțarea solicitată trebuie să reprezinte maximum 90% din valoarea eligibilă a proiectului, iar cel ce solicită fonduri trebuie să asigure o cofinanțare de minim 10% din valoarea eligibilă a proiectului. Cererile de finanțare pentru fonduri nerambursabile pot să solicite resurse pentru investiții în lucrări, echipamente, brevete, instrumente de comercializare on-line, dar și altele. Este important faptul că, în cadrul acestui apel competitiv de proiecte perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă, în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

”Prin faptul că la acest eveniment au fost prezente atât de multe persoane ni se confirmă că vorbim despre unul dintre domeniile de finanțare nerambursabilă a cărui lansare a fost foarte așteptată de mediul de afaceri, respectiv de către microîntreprinderile din Regiunea Centru. Ținând cont de experiența anilor trecuți, în care am susținut finanțarea a peste 250 de IMM, care s-au capitalizat și au creat peste 3.000 de noi locuri de muncă, acest domeniu va fi cel mai dinamic și solicitat, unde implementarea și absorbția trebuie să aibă rezultate foarte bune. Pentru o mai bună informare și înțelegere a condițiilor prevăzute în ghidul acestei priorități, dar și a sistemului on-line de depunere MySMIS, vom derula astfel de seminarii la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru”, a declarat la finalul evenimentului domnul Mihai Pocanschi, Director Direcția Programare – Politici regionale din cadrul ADR Centru.

Ghidul specific pentru Prioritatea de Investiții 2.1 “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” a POR 2014-2020 poate fi consultat pe pagina de internet gestionată de ADR Centru – www.regio-adrcentru.ro. Agenția va organiza în perioada următoare astfel de seminarii de informare la Târgu Mureș, Băile Tușnad, Brașov și Sibiu, aducând la cunoștința publicului interesat  condițiile specifice de eligibilitate și aspectele privind depunerea proiectelor, dar și regulile de identitate vizuală obligatorii. La toate aceste întâlniri se oferă gratuit informații despre Axa Prioritară și Prioritatea de Investiții, condițiile de finanțare, criteriile de eligibilitate și selecție, modul de completare a cererii de finanțare, clauzele contractuale specifice, prezentarea generală a aplicației MySMIS (inclusiv informații cu privire la crearea unui cont de utilizator, înregistrarea, accesul şi identificarea electronică în aplicaţie, necesitatea utilizării semnăturii electronice, crearea unei entităţi juridice, crearea unui proiect, completarea și transmiterea cererii de finanţare).

Având în vedere grupul țintă al participanților la aceste întâlniri, cât și faptul că unul dintre criteriile Grilei de evaluare tehnică și financiară, anexă a Ghidului specific pentru acest apel de proiecte, este complementaritatea cu alte investiții realizate din alte Axe Prioritare ale POR, precum și alte surse de finanțare, în cadrul fiecărui eveniment va avea loc și o prezentare a serviciilor de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor și inovare, oferite de ADR Centru ca membru al rețelei Enterprise Europe Network.

Cererile de finanțare de pe această prioritate de investiții se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, www.fonduri-ue.ro/mysmis. Ca element de noutate, comparativ cu fondurile alocate în anii trecuți, a fost introdusă obligația solicitantului de a demonstra că are capacitatea financiară de a implementa proiectul. Mai multe informații, lista Codurilor CAEN și modelul cererii de finanțare se găsesc pe pagina aferentă programului la nivelul Regiunii Centru, Prioritatea de Investiții  2.1 sau pe www.inforegio.ro.

[nggallery id=2268]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea