Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Primăria Alba Iulia analizează situația administrativă a unităților de învățământ – 11 directori au fost invitați la discuții

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a început întâlnirile cu conducerile unităților de educație din municipiu. Aceste întâlniri se vor desfășura etapizat și vor avea drept principal obiectiv identificarea de soluții pentru problemele administrative ale unităților de învățământ preșcolar, școlar și liceal din Alba Iulia.

Astăzi conducerea Primăriei Alba Iulia a invitat pentru prima serie de astfel de discuții conducerea a 11 unități educaționale: Colegiul Național Horia, Cloșca și Crișan, Colegiul Tehnic Al. Domșa, Colegiul Tehnic Apulum, Colegiul Tehnic D. Pavel, Școala V. Goldiș, Școala M. Eminescu, Școala I. Agârbiceanu, Școala A. Iancu, Gădinița 12, Grădinița 11 și Grădinița 13.

Tema centrală de discuții a fost cea de administrare: de la utilități la curățenie, de la pază la modul de organizare a activității de învățământ. În general reprezentanții unităților școlare au semnalat insuficiența personalului pentru întreținere/curățenie cât și probleme legate de furnizorii de utilități (energie electrică și gaz metan): facturi a căror valoare a crescut foarte mult în urma unor intervenții ale furnizorilor în rețeaua unității școlare.

Potrivit reprezentanților administrației locale, au fost abordate și probleme investiționale aflate în curs de implementare sau necesare pentru anul în curs și anii viitori.

Întâlnirile de acest gen vor continua cu alți conducători de unități școlare, dar și cei care au fost deja prezenți pentru a se putea asigura un grad cât mai ridicat de confort în şcoli şi calitate în procesul administrativ.

Suntem interesaţi să avem unităţi educaţionale de prim rang atât în ceea ce priveşte pregătirea copiilor noştri, a educaţiei, cât şi al confortului şi dotărilor. Primăria este un partener de dialog al directorilor de şcoli şi un investitor direct în suportul tehnic necesar educării generaţiilor ce ne urmează. Nu tolerăm risipa, neglijenţa sau indolenţa administrativă pentru că aceasta se va răsfrânge în mod direct în calitatea actului educativ şi al comportamentului pe care copiii îl deprind la şcoală” a declarat Voicu Paul, viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Analiza situației administrative a unităților de învățământ a fost declanșată în urma inspecției derulate în week-endul trecut de către primarul Mircea Hava și viceprimarul Voicu Paul. Aceștia au constatat o serie de deficiențe în procesul de administrare a unităților de învățământ.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos: Promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar…promisiuni CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos, după ce promisiunile privind sediul operatorului și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea