Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Foto| Președintele și vicepreședintele Consiliului județean Alba, la iarbă verde, pe ”Drumul lui Iovan”, în comuna Horea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele și vicepreședintele Consiliului județean Alba, la iarbă verde, pe ”Drumul lui Iovan”, în comuna Horea

Pentru că tot e weekend, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, împreună cu vicepreședintele Marius Hațegan au ieșit la iarbă verde!. O excursie mai frumoasă decât în comuna Horea nici că se putea!

Într-o postare pe facebook aceștia se bucură de priveliștea minunată și nu ratează momentul (politic, nu) să îi mai crească ratingul deputatului moților Corneliu Olar, care la ultimele alegeri locale, când l-a susținut pe actualul primar Main Nicola, nu a avut traista prea plină de voturi, așa cum se întâmpla cu ani în urma.  Asta, chiar daca ”Drumul lui Iovan” e făcut cu finanțare de la Guvern, dar astă e un amănunt care nu mai contează:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Priveliști de care ne putem bucura parcurgând Drumul lui Iovan. Felicitări deputatului Corneliu Olar și primarului comunei Horea, Marin Nicola, pentru această realizare.

De aici se pot admira peisaje unice, străjuind în deparătare vârfurile Biharea – cel mai înalt vârf al Apusenilor, Găina – unde în fiecare an, în prejama sărbărorii Sfîntului Ilie, se desfășoară cea mai mare sărbătoare populară în aer liber din țară și Buceș – Vulcan – un adevarat paradis al escaladei și alpinismului, dar și Fericetul lui Horea, locul unde s-a născut marele erou al răscoalei țărănești din Transilvania anului 1784.

Veniți să vedeți valorile, lucrurile istorice și frumusețile deosebite, puse în evidență de oamenii acestor locuri!”

”Drumul lui Iovan” a fost finanțat cu bani de la Guvernul României și a fost făcut în urma accidentului aviatic care a avut loc în comuna Horea.

Pornind din drumul de pe Valea Arăzii ce duce spre localitatea Pătrușești, „Drumul lui Iovan” trece pe lângă Dâmbul lui Gâf, este foarte abrupt în câteva locuri, deosebit de spectaculos și traversează o zonă foarte frumoasă, fiind asfaltat până la limita dintre județele Alba și Cluj, la o altitudine de aproximativ 1.500 metri. De unde se termină asfaltul, drumul de pământ continuă prin pădure până la locul unde s-a prăbușit, în 20 ianuarie 2014, avionul în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în acel tragic accident aviatic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea