Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Premierul Nicolae Ciucă, vizită de lucru la una din fabricile Petra Pavaje, deținută de albaiulienii Marcel și David Florea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Premierul Nicolae Ciucă, vizită de lucru la una din fabricile Petra Pavaje, deținută de albaiulienii Marcel și David Florea

Astăzi, 5 mai, premierul Nicolae Ciucă s-a aflat într-o vizită de lucru la fabrica Petra Pavaje Roman, parte a companiei Florea Grup, alături de unul din fondatori, albaiulianul Marcel Florea.

„Premierului Nicolae-Ionel Ciucă s-a aflat astăzi în vizită la cea mai modernă și eficientă unitate de producție a prefabricatelor de beton din estul țării: Petra Pavaje Roman.

Din delegația oficială au mai făcut parte Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne, Gheorghe Flutur, președintele consiliului județean Suceava, Dan Motreanu, europarlamentar, Mircea Abrudean, șef cancelarie premier.

Petra Pavaje Roman în cifre:

  • Inaugurare 20.07.2022
  • Peste 10 milioane de euro investiți
  • Producție 6000 mp/ zi
  • 80 de locuri de muncă
  • Suprafață de 80.000 mp
  • Portofoliu de peste 600 de produse

Florea Grup este o companie cu capital privat, integral românesc, înființată în Alba Iulia în anul 1996 de către Marcel Florea și David Florea. Alături de investițiile în producția de prefabricate, Florea Grup activează în domeniul construcțiilor, a betoanelor, a mixturilor asfaltice și al comerțului cu carburanți. Industria hotelieră este un alt capitol de interes, compania deținând Hotel Transilvania și Hotel Astoria din Alba Iulia.

Cu o istorie de aproape 30 de ani, Florea Grup este una dintre cele mai mari companii din Transilvania. De la o mică afacere de familie, compania este astăzi o adevărată poveste de succes. Prin produsele și serviciile sale, Florea Grup a răspuns nevoilor a mii de clienți din întreaga țară. Ceea ce a stat la baza acestei dezvoltări a fost pasiunea. Pentru că doar astfel ambițiile de dezvoltare sunt din ce în ce mai mărețe, iar energia și tenacitatea pentru a le îndeplini sunt prezente la fiecare pas. Dar mai presus de toate, pasiunea este cea prin care poți să câștigi șansa de a demonstra că ești un partener de încredere.

Compania desfășoară următoarele activități și servicii:

Domeniul materialelor de construcții a fost cel pe care compania s-a concentrat în ultima perioada și pe care dorește să-l dezvolte în continuare. Cea mai insemnata realizare din ultimii ani a fost fără îndoială punerea în funcțiune a celor 4 fabrici Petra Pavaje, cu o investiție totală de peste 40 de milioane de Euro, într-un timp record: în 2017 a fost pusă în funcțiune prima fabrică, la Alba Iulia, în 2020 a doua unitate de producție de la Ploiești, a urmat în 2021 fabrica de la Arad, iar în 2022 cea de la Roman. Este fără îndoială una dintre cele mai rapide expansiuni naționale a unui producător de materiale de construcții autohton.

Fabricile Petra Pavaje funcționează ca huburi deschise de inovație în această industrie. Sprijiniți de partenerii noștri internaționali, se caută mereu soluții pentru a răspunde cât mai bine cerințelor pieței. O parte din investiție a însemnat achiziția și dezvoltarea de tehnologii noi pe piață, prin care se obțin culori și texturi inedite. Un produs de referință în acest sens este gama Grand Urban, cu plăci mari, de 1 x 0,5 m, o soluție unică în România. Se investește de asemenea și în mijloacele logistice, flota companiei Florea Grup ajungând astăzi la aproximativ 400 masini si utilaje. Prefabricatele de beton se pot astfel transporta oriunde in țară, în timp și cu cost optim.

O altă direcție pe care Florea Grup a mizat incepand cu anul 2021 a fost energia verde unde, în urma unei investiții de 3 milioane de Euro, au fost instalate panouri fotovoltaice pe toate cele patru fabrici Petra Pavaje, precum și pe cele două hoteluri deținute de companie. Mai mult, au fost achiziționate autoturisme electrice, numărul lor ajungând la 60. Florea Grup este între companiile cu cea mai mare flotă auto electrică din țară. Concomitent, s-au instalat și stații de încărcare a acestor autoturisme, prezente la toate punctele de lucru din țară. Tot pentru a reduce impactul asupra mediului, a fost achiziționată tehnologia pentru concasarea deșeurilor de construcții, pentru a putea fi astfel reprocesate și folosite ca materie primă pentru materiale de construcții ecologice.

Inițiativele de responsabilitate socială vor continua, mai ales în domeniul mediului. Iar un proiect de referință în acest sens va fi cel prin care se vor planta peste 44.000 de copaci într-o zonă defavorizată a Munților Apuseni, ceea ce înseamnă o împădurire de 9 ha. Este una dintre cele mai ambițioase initiative private de acest gen din România.

„Într-un mediu economic cu multe bariere și nenumărate incertitudini, a lansa o afacere este o provocare, dar a o menține profitabilă atâția ani este o adevărată realizare. Acești 27 de ani sunt așadar mai mult decât o ascensiune economică, sunt o metamorfoză nemaipomenită de la un vis, la o companie de top, care caută excelența în tot ceea ce face”, a declarat Marcel Florea, directorul general.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea