Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ ,,Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”. Program de formare pentru dezvoltarea competențelor cadrelor didactice, la Școala Gimnazială nr.3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir s-a încheiat duminică, 14 aprilie 2019, programul de formare continuă „Învățarea integrată – Pregătiți pentru viață, Adolescență și autocunoaștere. Aplicații practice pentru dirigenție și disciplinele opționale”.

Cursul, acreditat de către Ministerul Educației Naționale, și destinat personalului didactic și personalului de conducere, de îndrumare și de control din unitățile de învățământ, a avut o durată de 60 de ore şi 15 credite profesionale transferabile.

Programul este organizat în vederea  dezvoltării competenţelor cadrelor didactice pentru aplicarea abordărilor integrate în curriculumul pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu accent pe aplicarea programei şcolare Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate, (primar şi gimnaziu) şi Adolescenţă şi autocunoaştere (liceu), curriculum la decizia școlii.

Prin participarea la acest curs de formare, un număr de 18 cadre didactice de la școlile din orașul Cugir, au dobândit competenţe în  identificarea abordărilor inovative ale învăţării, abordări  aplicative, concrete, bazate pe experiență directă, modalități de lucru interactive, participative şi a impactului acestora asupra proiectării curriculare şi asupra activităţilor de predare şi învăţare. În acest mod, profesorii vor avea posibilitatea să integreze în practicile de predare la clasă metode și tehnici de predare care să stimuleze o învățare eficientă la elevi, care să-i pregătească pentru viață, comunitate și societate.

Beneficiind de aportul excepţionalilor formatori orădeni Buzle Alina şi Podar Adrian profesorilor participanți li s-a oferit un cadru de învățare eficientă, un context stimulativ de împărtășire a experiențelor cu alți profesori, perspective noi asupra profesiei didactice, motivații și inspirație pentru a deveni mai buni.  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare