Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ ,,Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate”. Program de formare pentru dezvoltarea competențelor cadrelor didactice, la Școala Gimnazială nr.3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir s-a încheiat duminică, 14 aprilie 2019, programul de formare continuă „Învățarea integrată – Pregătiți pentru viață, Adolescență și autocunoaștere. Aplicații practice pentru dirigenție și disciplinele opționale”.

Cursul, acreditat de către Ministerul Educației Naționale, și destinat personalului didactic și personalului de conducere, de îndrumare și de control din unitățile de învățământ, a avut o durată de 60 de ore şi 15 credite profesionale transferabile.

Programul este organizat în vederea  dezvoltării competenţelor cadrelor didactice pentru aplicarea abordărilor integrate în curriculumul pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu accent pe aplicarea programei şcolare Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate, (primar şi gimnaziu) şi Adolescenţă şi autocunoaştere (liceu), curriculum la decizia școlii.

Prin participarea la acest curs de formare, un număr de 18 cadre didactice de la școlile din orașul Cugir, au dobândit competenţe în  identificarea abordărilor inovative ale învăţării, abordări  aplicative, concrete, bazate pe experiență directă, modalități de lucru interactive, participative şi a impactului acestora asupra proiectării curriculare şi asupra activităţilor de predare şi învăţare. În acest mod, profesorii vor avea posibilitatea să integreze în practicile de predare la clasă metode și tehnici de predare care să stimuleze o învățare eficientă la elevi, care să-i pregătească pentru viață, comunitate și societate.

Beneficiind de aportul excepţionalilor formatori orădeni Buzle Alina şi Podar Adrian profesorilor participanți li s-a oferit un cadru de învățare eficientă, un context stimulativ de împărtășire a experiențelor cu alți profesori, perspective noi asupra profesiei didactice, motivații și inspirație pentru a deveni mai buni.  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea