FOTO: Poarta IV a Cetăţii Alba Carolina, INUNDATĂ de… vecinii de deasupra

Pietonii care au trecut zilele acestea prin Poarta a IV – a a Cetăţii Alba Carolina au putut „admira” o infiltraţie de apă de toată frumuseţea pe tavanul şi peretele lateral al monumentului istoric.

„Harta” destul de extinsă a apărut ca urmare a unei infiltraţii de la o defecţiune survenită la unul dintre apartamentele situate deasupra porţii. Pentru că apartamentul cu pricina a rămas nelocuit câteva zile, locatarul fiind plecat, nimeni nu a văzut că o ţeavă de apă potabilă s-a spart. Şi apa a curs în  linişte infiltrându-se nestingerită. Trebuzie să spunem că apartamentul în care s-a produs defecţiunea inundatie poarta IV cetatea alba carolina08aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba iuliai, iar partea de jos a porţii, Primăriei municipiului Alba Iulia. Făcând haz de necaz am putea spune că proprietatea primăriei a fost inundată de vecinul de sus!

ELIT

În urma sesizării situaţia la faţa locului s-au deplasat doamna Silvia Moldovan, directorul direcţiei Tehnice a Primăriei Alba Iulia şi pr. Nicolaie Bucurenciu, inspector de patrimoniu şi construcţii bisericeşti al Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Apa a fost oprită şi ţeava buclucaşă va fi reparată. În ce priveşte partea inundată, vom aştepta ca tencuiala să se usuce, iar apoi, în funcţie de situaţia de la acel moment se va decide dacă sunt sau nu necesare alte intervenţii pentru refacere.

Reamintim că Poarta a IV nu a fost restaurată în cadrul proiectelor cu finanţare europeană derulate în Cetatea Alba Iulia, ci anterior, prin programul „O Românie Frumoasă”, program finanţat de Fondul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Guvernul României. Prin acelaşi program au mai fost finanţate la Alba Iulia restaurarea Porţii a I – a a Cetăţii şi Traseul Celor Trei Fortificaţii.

Mihail David - 2020

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Așa zis-a Burebista 8 mai 2015 at 8:35

1. „Trebuzie”
2. „Alba iuliai”
3. „În urma sesizării situaţia la faţa locului s-au deplasat”

Se pare că inundația s-a extins și la tastatura autorului articolului!

Dorin 8 mai 2015 at 21:01

Nici o problema Principele Hava si Groful Szabou rezolva totul. Poate domnul Hava dupa ce termina audientele de la Hotel Parc trece si vede si Obeliscul lui Horea Closca si Crisan care arata janic. Sunt convins ca acest monument va fi restaurat de grupul Hava-Szabou dupa ce cei trei eroi ai poporului roman vor fi declarati principi austrieci.

Pilu 8 mai 2015 at 21:19

Curios, cum au ajuns locuintele deasupra portii sa apartina Arhiepiscopiei ? Inseamna ca si pivnita (adica Poarta IV-a) apartine tot Arhiepiscopiei. Cam multe proprietati detin cultele astea in Cetate. Saraci saracii!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...