Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Poarta IV a Cetăţii Alba Carolina, INUNDATĂ de… vecinii de deasupra

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pietonii care au trecut zilele acestea prin Poarta a IV – a a Cetăţii Alba Carolina au putut „admira” o infiltraţie de apă de toată frumuseţea pe tavanul şi peretele lateral al monumentului istoric.

„Harta” destul de extinsă a apărut ca urmare a unei infiltraţii de la o defecţiune survenită la unul dintre apartamentele situate deasupra porţii. Pentru că apartamentul cu pricina a rămas nelocuit câteva zile, locatarul fiind plecat, nimeni nu a văzut că o ţeavă de apă potabilă s-a spart. Şi apa a curs în  linişte infiltrându-se nestingerită. Trebuzie să spunem că apartamentul în care s-a produs defecţiunea inundatie poarta IV cetatea alba carolina08aparţine Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba iuliai, iar partea de jos a porţii, Primăriei municipiului Alba Iulia. Făcând haz de necaz am putea spune că proprietatea primăriei a fost inundată de vecinul de sus!

În urma sesizării situaţia la faţa locului s-au deplasat doamna Silvia Moldovan, directorul direcţiei Tehnice a Primăriei Alba Iulia şi pr. Nicolaie Bucurenciu, inspector de patrimoniu şi construcţii bisericeşti al Arhiepiscopiei de Alba Iulia. Apa a fost oprită şi ţeava buclucaşă va fi reparată. În ce priveşte partea inundată, vom aştepta ca tencuiala să se usuce, iar apoi, în funcţie de situaţia de la acel moment se va decide dacă sunt sau nu necesare alte intervenţii pentru refacere.

Reamintim că Poarta a IV nu a fost restaurată în cadrul proiectelor cu finanţare europeană derulate în Cetatea Alba Iulia, ci anterior, prin programul „O Românie Frumoasă”, program finanţat de Fondul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Guvernul României. Prin acelaşi program au mai fost finanţate la Alba Iulia restaurarea Porţii a I – a a Cetăţii şi Traseul Celor Trei Fortificaţii.

[nggallery id=439]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea