Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| PLR, ACL, și PSD – Cele mai tari echipe de campanie din județul Alba. Cum și-au promovat prezidențiabilul

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au trecut aproape 30 de zile de ”foc” pentru echipele de campanie ale PLR, ACL și PSD, care au făcut tot posibilul să mediatizeze programul prezidențial al candidatului pe care-l susțin. Putem spune că în județul Alba s-a dus o campanie electorală curată, fiind semnalate mici nemulțumiri pe care le vom amintim la finalul acestui material.

campanie electorala01

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primii care au început campania prezidențială stradală au fost social-democrații, care în 3 octombrie, la puțin timp după ora 00.00 au lipit afișe în tot municipiul Alba Iulia și în localitățile învecinate.

campanie electorala04

La fel ca și în campania pentru europarlamentare, Dîrzu și compania au adus în județul Alba miniștri, secretari de stat și parlamentari, campania electorală fiind precedată de evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta, care s-a organizat la Pavilionul Mercur de lângă Alba Iulia.

O acțiune marca PSD Alba a fost realizată vineri, împreună cu președintele TSD, deputatul Mihai Sturzu, membrul trupei HI-Q: fiecare susținător a ridicat o mică pancartă pe care era inscripționată o literă, pentru a forma sloganul ”Mândri că suntem români”, sau îndemnul ”Victor Ponta Președinte”. Susținătorii PSD anunță că vor organiza în campania din turul secund al alegerilor, o mega-petrecere într-un club din Alba Iulia.

campanie electorala07

Klaus Iohannis nu a venit în această campanie electorală la Alba Iulia, însă a fost prezent de două ori în 2014: în vară, în calitate de candidat la Președinție și înaintea alegerilor europarlamentare, ca susținător al PNL.

campanie electorala01

Dacă ”sibianul” nu a venit încă la Alba Iulia, 3.000 de susținători au mers la mitingul realizat recent în Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca.

campanie electorala01

ACL Alba a dorit să realizeze un transfer de imagine de la liderii locali, cunoscuți și apreciați în județ spre candidatul Klaus Iohannis. Mircea Hava, Teodor Atanasiu, Ion Dumitrel, Adrian Teban sau Gheorghe Rotar sunt doar câțiva vectori de imagine, cărora votul electoratului le-a facilitat mai multe mandate și care spun că susțin ”România lucrului bine făcut”, la fel ca și Klaus Iohannis.

154548_990944247589114_7610535895564267806_n

ACL Alba s-a remarcat și prin publicitate stradală, Klaus Iohannis fiind vizibil la fiecare pas.

Călin Popescu Tăriceanu a avut sprijin din județul Alba de la începutul campaniei electorale, o delegație formată din 50 de membri a participat la evenimentul de lansare a candidaturii, la Palatul Parlamentului.

campanie electorala03

Totodată, președintele Senatului a ales să organizeze la Alba Iulia un eveniment de proporții ce are menirea de a încheia campania prezidențială din primul tur al alegerilor, din zona Ardealului. Manifestarea va avea loc miercuri, 29 octombrie, la Pavilionul Mercur, de la ora 16.30, unde vor fi prezenți 1.500 de membri din 12 județe.

Tăriceanu are o echipă de susținători tânără și perseverentă în Alba Iulia care a făcut tot posibilul să-i facă cunoscut programul prezidențial.

campanie electorala04

În urmă cu câteva zile la Cugir a avut loc o acțiune pe două roți derulată de președintele organizației locale, Cornel Gherman, care însoțit de simpatizanți au pedalat în scop electoral, pe principalele artere ale orașului, de unde au transmis mesaje de susținere și i-au îndemnat pe cetățeni să-l voteze pe Tăriceanu.  

campanie electorala02

Au existat și reclamații.

De pildă, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a acuzat că ”în loc să vină cu argumente, adversarii politici rup afişele şi bannerele electorale ale alianţei PSD-UNPR-PC” din comuna Ighiu.

Copreședintele ACL Teodor Atanasiu a criticat dur ”acțiunea ilegală și defăimătoare inițiată de PSD cu complicitatea Poștei Române și a directorilor agențiilor teritoriale ale companiei de stat”, prin care pensionarii sunt anunţaţi că le vor fi tăiate pensiile de Klaus Iohannis.

La rândul său, liderul PLR Alba, Ioan Lazăr s-a arătat nemulțumit de faptul că în unele localități primarii fac campanie electorală prin orice mijloace și șantajează emoțional electoratul să voteze un anume candidat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea