Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Piscinele şi ştrandurile din judeţul Alba în 2018. Unde poți face baie vara aceasta/ Program, tarife și facilități

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Piscinele şi ştrandurile din judeţul Alba (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Aiud, Zlatna) în 2018. Care sunt tarifele, programul şi facilităţi la piscinele şi ştrandurile din judeţ.

 Vara este călduroasă, iar  înghețata și limonada nu mai sunt îndeajuns pentru a vă răcori.

Piscine şi ştrandurile din Alba va aşteaptă!

Piscina de la Allegria Hotel Spa &Wellness

O alegere ideală pentru cei care doresc să scape de stresul şi agitaţia din oraş, situată la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, intersecţia cu drumul spre Vinţu de Jos, poate fi.

Piscina exterioară are lungimea de 26 de metri, lăţimea de 9 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată şi are temperatura de 28 de grade Celsius.

Chiar lângă piscină se află amplasat şi barul, astfel clienţii se pot răcori cu o băutură chiar din ştrand.

Pentru o zi petrecută la piscină, clienţii au de achitat o taxă de acces de 20 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend, în preţ fiind incluse prosopul şi şezlongul (pentru copii de până în 5 ani – intrarea gratuită).

Pentru cei care aleg piscina interioară de la SPA, preţul pentru adulţi este de 45 de lei şi pentru copii 25 de lei, cu saună umedă şi uscată, jacuzzi, salină.

Pensiunea Drumul Dragostei (între Alba Iulia şi Vinţu de Jos)

Situată într-o zonă liniştită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vinţu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri şi o adâncime de 1,6 metri.

Tariful de intrare este anul acesta de 20  lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend, fiind inclus şi şezlongul. Cei care doresc să se relaxeze într-un baldachin au de plătit  50 de lei în timpul săptămânii şi 70 de lei în weekend, cu tot cu taxa de intrare.

Pe lângă spaţii de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilităţi de echitaţie şi acces gratuit la internet Wi-Fi. Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care serveşte preparate din bucătăria românească tradiţională.

Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (în Cetatea Alba Carolina), lângă biblioteca Batthyaneum

Piscina de la Baza Sportivă Winner’s Club Țălnar are adâncimea medie de 1,5 m, iar în cadrul acesteia este şi un bazin pentru copii cu o înălţime medie a apei de 0,6 m.

Copiii de până la 3 ani au acces gratuit, iar adulţii vor plăti o taxă de intrare de 15 lei.

Cei care doresc şezlong trebuie să achite o taxă în plus, de 10 lei.

Programul de funcţionare: de luni până duminică, între orele 9.00 – 21.00.

 Complex Turistic Elegant – pe drumul Dăii, Sebeş

Departe de agitaţia din oraş vă puteţi răcori pe timpul verii la piscina cu hidromasaj de la Complex Turistic Elegant, situată pe drumul Dăii, Sebeş.

Locaţia dispune de internet Wi-Fi

Preturile si programul de functionare nu sunt stabilite inca.

Piscina de la Casa Dives – Pianu de Sus

Casa Dives este localizată în Pianu de Sus, un sat de poveste din judeţul Alba care prinde viaţă prin frumuseţea portului popular şi a meşteşugurilor care s-au păstrat în timp.

În zilele toride de vară, vă puteţi bucura de razele generoase ale soarelui la piscina de 8 metri lungime şi 1,50 metri adâncime, dar şi o zonă de plajă privată, având la indemână şezlonguri şi umbreluţe. Tariful de acces este de 30 lei  și în timpul săptămânii,  şi în weekend, iar în preţ este inclus şi şezlongul.

Cei mici au la dispoziţie un loc de relaxare frumos amenajat, iar adulţii se pot răsfața cu un masaj de relaxare sau anticelultic. Casa Dives dispune si de o bibliotecă cu zeci de cărţi unde poţi petrece o după-amiază placută. Programul este zilnic, între orele 9.00 şi 19.00.

Casa Dives are o poveste ce începe încă din anul 1850, cu un „străbunic”,  şeful de post al Jandarmeriei, român la origini, din Jacu Românesc din zona Gălzii.

O plimbare prin alt secol, când Transilvania se afla sub dominaţia austro-ungară, într-o lume apreciată și azi pentru bun gust, situiată în apropiere de Transalpina, la 18 kilometri de Cetatea Alba-Carolina şi numai 13 kilometri de Sebeş

Country Club “La Mesteceni” Răhău – în apropiere de Sebeş

Situat într-o zonă rurală liniştită, la 6 km de Sebeş şi 24 de km de Alba Iulia (pe strada Principală în satul “Răhău”) ,,Country Club ”La Mesteceni” dispune de o piscină în aer liber de 15 metri lungime şi o adâncime cuprinsă între 1 şi 2 metri.

Cei care doresc să se relaxeze la piscina acestei locaţii trebuie să scoată din buzunare 30 de lei pentru tariful de acces la piscină, în preţ fiind inclus şi şezlongul. Copiii sub 12 ani au acces gratuit.

Country Club La Mesteceni dispune şi de restaurant, terasă, terenuri de tenis, iar cei care doresc pot călări, locaţia având propria şcoală de călărie.

Piscina este deschisă zilnic între orele 8.00 – 22.00

Piscina de la Golf Hotel Pianu – Pianu de Jos

Aflat în satul Pianu de Jos, la 21 de kilometri de Alba Iulia şi în apropierea Sebeşului, Golf Hotel Pianu dispune de o superbă piscină în aer liber, care vă invită la momente de relaxare, în răsfățul razelor de soare.

Cu o lungime de 18 metri şi o privelişte de basm spre terenul de golf ”Paul Tomiţă” şi spre valea Pianului, este locaţia ideală pentru o zi de neuitat.

Tariful de acces este de 30 de lei pentru adulţi (în preţ fiind inclus şi şezlongul) şi 20 lei pentru copii. Locaţia dispune de restaurant şi terasă exterioară, iar cei care ajung aici se pot bucura de aer curat, cocktail-uri savuroase şi muzică ambientală.

Programul de funcţionare este de luni până vineri, între orele 10.00 – 19.00, iar în weekend în funcţie de evenimentele găzduite de hotel.

Piscina de la Vila Steaua Nordului – Alba Iulia

Vila Steaua Nordului se află în municipiul  Alba Iulia, în apropiere de Bazinul Olimpic. Dacă vrei să te relaxezi, aici găsești o piscină interioară cu saună, un lounge de relaxare și o piscină exterioară cu terasă și grădină.

Tariful pentru intrarea la piscină este de 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, în care se va primi şi şezlong sau saltea.

Accesul la internet Wi-Fi este gratuit. Cei care aleg să se relaxeze în această locaţie pot servi şi masa. Restaurantul vilei serveşte preparate regionale tradiţionale, precum şi mâncăruri internaţionale.

Piscina este deschisă pentru publicul larg în timpul săptămânii, de luni până vineri în intervalul orar 8.00 – 209.00, iar sâmbăta şi duminica în funcţie de evenimente.

Bazinele de la Complex Turistic Salonti Draşov

Complex Turistic Salonti Draşov,  situat în comuna Șpring, la o distanţă de 40 km faţă de municipiul Alba Iulia şi 24 km faţă de oraşul cel mai apropiat – Sebeş, are amenajate trei piscine, două dintre ele cu apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) şi pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare, iar una cu apă dulce.

Complexul deţine şi un loc de joacă destinat copiilor, în care se găsesc tobogane, leagăne, castel gomflabil şi alte lucruri atractive pentru a ”învinge” plictiseala copiilor.

Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, cu şezlong inclus, iar în weekend 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Programul de acces la cele trei piscine din complex este între orele 8.00 şi 22.00. În această locaţie se poate servi şi masa.

Iubitorii de pescuit îşi pot exersa răbdarea şi îndemânarea la deja celebrele Lacuri piscicole Salonti.

Piscina Hanul dintre Sălcii

O locație inedită, retrasă și selectă, pentru momente de relaxare sub razele soarelui este Hanul dintre Sălcii, aflat la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș,  dispune de o piscină de 23 de metri lungime și un cocktail bar, aflat la marginea piscinei.

Tariful de acces este de 30 de lei, cu șezlong și prosop inclus.

Piscina este deschisă pentru publicul larg în timpul săptămânii, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar sâmbăta şi duminica când sunt evenimente, între 10.00 – 16.00.

Piscina ”Hydro” din Blaj

Piscină, baldachine, şezlonguri, chill lounge area, terasă, beachbar, restaurant, mâncare bună, espresso, pizza, burger, oameni faini, asta găsesc cei care aleg să se relaxeze la ”Hydro”.

Tariful de acces pentru o zi de răsfăţ la piscină este de 15 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii (de până la 5 ani) în timpul săptămânii, iar în weekend 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. În preţ este inclus şi şezlongul (în limita locurilor disponibile), iar cei care aleg baldachinul sau patul trebuie să scoată în plus din buzunare 20 de lei.

Piscina are adâncimea cuprinsă între 1,20 şi 1,80 metri, dar are amenajată şi o mini-piscină pentru copii.

Complexul ”Paradisul Transilvaniei” din Blaj

”Paradisul Transilvaniei” din Blaj, situat pe strada Horea din Blaj, nr. 43, dispune de o piscină elegantă, jacuzzi, un bazin pentru copii, un bar amenajat la marginea piscinei, dar şi un restaurant, unde se poate servi masa.

Preţul pentru o zi de răfăţ în acest cadru liniştit şi relaxant este de 30 de lei în timpul săptămânii şi 40 de lei în weekend, în preţ fiind inclus şi şezlongul, salteluţa şi umbreluţa. Piscina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, iar adâncimea este cuprinsă între 1 şi 1,60 metri.

Locaţia le stă la dispoziţie şi celor cu chef de distracţie, aici fiind organizate diverse petreceri, atât publice cât şi private. Programul zilnic de funcţionare la piscină este între orele 10.00 – 23.00.

 

Complexul cu piscine din Bucerdea Grânoasă, ”La Jockson”

Ştrandul „La Jockson” este amplasat pe strada Ion Maiorescu nr. 2. Menit să aducă un strop de răcoare şi relaxare în zilele toride de vară, complexul are două piscine, teren de tenis, loc de joacă pentru copii, teren de volei şi bar.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Persoanele cu handicap au parte de intrare gratuită pe toată durata sezonului.

Ştrandul este deschis zilnic în intervalul 10.00 – 22.00.

Baza de Agrement Blaj

Baza de Agrement a municipiului Blaj, situată în Parcul Avram Iancu, se  întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi dispune de un ştrand pentru adulţi, trei bazine pentru copii, un gazon generos pentru plajă, vestiare, duşuri, wifi,  terenuri de sport (unul de tenis pe zgură, altul sintetic pentru fotbal şi baschet), spaţii de joacă şi alimentaţie publică.

Preţul unui bilet/brăţară este de 15 lei/adult şi 8 lei/copiii sub 14 ani, indiferent de numărul intrărilor şi ieşirilor în/din baza de agrement din ziua respectivă.

Tarifele de acces la terenurile de sport au suferit mici modificări. Astfel, la terenul de tenis preţul este de 30 lei pentru o oră de închiriere (faţă de 20 lei anul trecut), în timp ce pentru închirierea terenului sintetic de fotbal se va percepe acelaşi tarif ca şi anii precedenţi, respectiv 20 lei/oră.

Accesul în baza de agrement Blaj se va face dinspre strada Iuliu Maniu, dar şi dinspre Parcul Avram Iancu şi va fi valabil în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 20.30. Excepţie va fi lunea, zi în care baza de agrement este închisă, pentru lucrări de întreţinere.

Complexul de Agrement ”Bellavi”, în Ocna Mureş

Aflat la  ieşirea din Ocna Mureş spre Noşlac, cam la 6 kilometri de centrul oraşului,  după Uioara de Sus, Complexul de Agrement ”Bellavi” cuprinde un lac ce se întinde pe 3 hectare, pentru iubitorii de pescuit, două piscine, una de 26×11 m şi alta de 8x4m, şi două terase.

Intrarea la piscină ramane nemodificata fata de anul trecut, de 15 lei pentru copii de până la 15 ani şi de 20 de lei pentru adulţi, sezlong 6 lei. Copiii de până la 5 ani au intrare gratuită. Pescuit sportiv 30 lei / zi

De luni pana vineri , după ora 16.00, reducere…. 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

Ștrandul Municipal Aiud

Situat pe strada Băilor nr. 2, ştrandul din Aiud te aşteaptă zilnic să îţi petreci ziua cu prietenii.

Ştrandul deţine un bazin pentru adulţi, cu o adâncime de 2,5 m şi o lungime de 35 m, precum şi un bazin cu apă încălzită pentru copii

Tariful de acces la ştrand în timpul săptămânii este de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, iar în weekend 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, cu şezlong inclus.

Ștrandul va fi deschis în fiecare zi, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Pentru cei care doresc, există în incintă un bar şi o terasă pentru servirea mesei.

Ștrandul de la Zlatna

Situat la iesirea din Zlatna spre Abrud pe partea stanga, lângă Stadionul ”Minaur”, ştrandul are două bazine, unul pentru adulţi şi unul pentru copii. În zonă sunt amenajate plaje din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior precum şi zone de plajă cu pavele pentru şezlonguri.

Administratorul piscinei a declarat pentru ziarul Unirea ca asteapta aprobarea in sedinta de CL a noilor tarife si a programului de functionare.

Hanul Sf. Gheorghe din Ighiu

Aflat la 12 kilometri de Alba Iulia, Hanul Sf. Gheorghe din Ighiu dispune de o piscină exterioară situată într-o grădină romantică. Piscina are lungimea de 18 metri, iar adâncimea de 2,30 m.

Piscina va fi deschisă zilnic între orele 10.00 și 22.00, iar tarifele pentru publicul larg sunt următoarele: intrarea – 10 lei; șezlong plus prosop – 15 lei. Sâmbăta și duminica tarifele urcă la 15 lei intrarea și 20 de lei închirierea unui șezlong și a unui prosop. Pentru copii între 6 și 14 ani, intrarea costă 10 lei, sub 5 ani gratuit (însoțitorul copilului va plăti tarifele normale). Un abonament lunar, cu 30 de intrări, șezlong și prosop, costă 400 de lei.

Cei care aleg să se relaxeze aici, pot servi și masa pe terasa amplasată în apropierea piscinei.

Astoria Pool Park

Astoria Pool Park este un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Piscina are 336 mp și corespunde celor mai noi dotări din domeniu. De la arhitectura piscinei până la sistemele de filtrare folosite, toate au fost gândite pentru a oferi clienților un spațiu de relaxare sigur și atractiv.

Complexul acvatic va fi deschis zilnic, între orele 09:00 și 21:00. Accesul costă de 25 lei/ persoană în timpul săptămânii și 35 lei/ persoană în weekend, iar biletul include prosopul de plajă și șezlongul, în limita locurilor disponibile. De asemenea, clienții pot opta pentru rezervarea unui baldachin (100 lei/ zi), sau a unui loc în VIP Lounge (60 lei/ zi, doar în weekend). Copiii sub vârsta de 5 ani au accesul gratuit.

Centrul dispune de o piscină cu apă încălzită, un jacuzzi exterior și paturi de hidromasaj. Clienții se pot răcori la „Water Bar”, care oferă un meniu variat de băuturi, inclusiv frozen drinks, pregătite după rețetele proprii ale locației.  Complexul are inclusă o zonă pentru servirea mesei, unde se poate opta atât pentru gustări și salate, cât și pentru pizza

De anul acesta, Piscina de la Cerbul Arini este închisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea