Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Phoenix Galaţi – CSU Alba Iulia 55-87. Echipa antrenată de Miroslav Popov, calificată în turul doi al Cupei României

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a câştigat şi al doilea meci din turul întâi al Cupei României, în faţa modestei Phoenix Galaţi cu scorul de 87-55  (pe sferturi 18-6, 32-10, 16-27, 21-12) Fetele antrenate de Miroslav Popov au făcut spectacol în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Din păcate publicul nu a fost unul numeros, iar galeria „Gruppo Arnsberg” şi-a făcut din nou lipsită prezenţa, deşi sportivele au arătat o poftă bună de joc, atât ieri, în primul meci din Cupa României, când au câştigat împotriva echipei gălăţene cu scorul de 84-58, cât şi în perioada de pregătire din vară. Deşi CSU a jucat în Alba Iulia, meciul de astăzi este considerat ca fiind în deplasare, echipa adversă acceptând să dispute ambele meciuri în Oraşul Marii Uniri.

După primele 10 minute de joc, CSU a condus cu scorul de 18-6. Echipa lui Popov a reuşit să se distanţeze, iar la pauza mare tabela arăta 50-16, iar calificarea era tranşată. După pauza mare fetele lui Popov au fost mai relaxate, lucru care a fost evident şi pe tabelă, echipa din Galaţi câştigând al treilea sfert cu scorul de 27-16. Meciul s-a terminat cu scorul de 87 la 55 pentru CSU, sfertul patru fiind câştigat tot de echipa lui Popov cu scorul de 21-12.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: R. Chastity – 19, S. Cadjo – 17, J. Vukoje – 14, T. Brown – 13, C Whittington – 7, I. Nagy – 5, A. Uiuiu, G. Toma. A. Părău câte 4.

„Am continuat seria bună avută în perioada de pregătire, am reuşit primele victorii oficiale, iar de luni echipa se pregăteşte pentru debutul în campionat. Sperăm ca şi acesta să fie de bun augur şi să câştigăm sâmbăta viitoare la Timişoara”, a declarat la sfârşitul meciului, directorul executiv, Bogdan Duma.

În ianuarie 2014, CSU Alba Iulia va întâlni ICIM Arad în turul secund al Cupei României

După două victorii categorice, CSU Alba Iulia va juca în turul secund cu ICIM Arad, o echipă mult mai valoroasă. De altfel, antrenorul Popov a dorit să efectueze un stagiu de pregătire cu antrenamente foarte agresive în Serbia pentru ca CSU să fie pregătită pentru a lupta pe cele trei fronturi.

Statistică meci: CSU Alba Iulia: Chastity Reed – 19 puncte, o recuperare şi o pasă decisivă, Sasa Cadjo – 17 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive, Jovana Vukoje – 14 puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive, Tiffany Brown – 10 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, Khadijah Whittington – 7 puncte, 9 recuperări şi o pasă decisivă, Ildiko Nagy – 5 puncte, 2 recuperări şi 2 pase decisive, Annemarie Părău – 4 puncte, 2 recuperări şi 4 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 4 puncte, 4 recuperări şi 2 pase decisive, Larisa Toma – 4 puncte, 5 recuperări şi o pasă decisivă, Mihaela Gherman – 2 recuperări şi Sica Cuzic – o recuperare şi o pasă decisivă.

Declaraţii:

Tiffany Brown, fundaş CSU Alba Iulia: Au fost două meciuri dificile, chiar dacă scorul nu arată acest lucru, însă în care noi am jucat ca o echipă şi am câştigat. Am fost foarte bune în apărare şi cred că lucrul acesta ne-a dus spre victorie. Ne simţim bine în teren împreună, echipa începe să se sudeze şi cred că ne vom descurca foarte bine în acest sezon.

 

Sasa Cadjo, fundaş-rextremă CSU Alba Iulia

Au fost meciurile de început, aşa că am încercat să dăm tot ce e mai bun în teren, am jucat bine, dar cred că este loc şi de mai bine. Eu sunt mulţumită că am câştigat, acesta este cel mai important lucru. Sunt foarte încrezătoare că vom avea un sezon bun, deoarece observ cum încet încet echipa este tot mai unită şi ne înţelegem de minune.

 

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Dacă joci două meciuri în două zile consecutive şi îl câştigi pe primul categoric, trebuie doar să rămâi concentrat pentru a-l câştiga şi pe cel de-al doilea, iar echipa a reuşit să facă acest lucru. Galaţiul a jucat mai bine astăzi, dar noi ne-am dovedit din nou mai puternici, şi deşi am avut şi unele momente mai puţin bune, ne-am arătat superioritatea de moment. Sunt mulţumit că am reuşit să trecem mai departe în Cupa României şi pornim cu un moral bun în campionat, însă mai avem de lucru până să atingem forma maximă.

[nggallery id=327]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea