Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Peste 500 de persoane, în prima zi, la Zilele Bibliotecii ”Lucian Blaga” Alba. Ropotele de aplauze pentru actorul Dorel Vișan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, peste 500 sute de persoane au trecut pragul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, atât la sediul central cât și la cele trei filiale din Alba Iulia,  pentru a lua parte la activitățile derulate în cadrul proiectului ,,Zilele Bibliotecii”.

Reluată într-un concept cu totul nou coordonat de bibliotecara Monica Avram, proiectul ,,Zilele Bibliotecii” a debutat ieri cu activități dedicate copiilor. Peste 300 de copiii și adolescenți însoțiți de cadre didactice și părinți au vizitat biblioteca și au luat parte la ateliere interactive, ateliere creative, lecturi, vizionări de filme și momente de spectacol, toate animate de expoziți tematice de carte cu titlurile ,,Alba – o poveste care continuă” și ,,Întâlnește-ți personajul preferat” și expozițiile de artă plastică cu titlul ,,Alba Iulia – o nouă perspectivă vizuală” coordonată de Diana Vasiu, Sorina Țibacov și Leontin Țibacov și ,,Cuvânt și culoare” coordonată de Cristina Pop și Nicoleta Apostol, ambele realizate de elevii Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia. Vizita tuturor a fost recompensată de bibliotecari cu răvașe-surpriză, stegulețe, materiale promoționale, calendare culturale, cărți și dulciuri. Ziua a continuat cu o masă rotundă cu tema ,,Cultură, educație și voluntariat” la care au luat parte viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleșa, reprezentantul Consiliului Județean Alba Lucian Docea, inspectorul general școlar Marcela Dărămuș, directorul Direcției de cultură Alba, Matei Drâmbărean, directorul Palatului Copiilor Alba, Dumitru Mălin, bibliotecari, cadre didactice și reprezentanți ai ONG-urilor cu care Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a colaborat de-a lungul timpului.

După-amiaza primei zile de manifestări a fost dedicată lansărilor de carte fiind prezenți la Alba Iulia tânărul istoric Mihai – Octavian Groza, de la Sebeș cu cartea sa ,,Ilie Stricatu – Pe cărările destinului” și medicul sibian Dan Orga – Dumitriu cu cartea ,,Fă Rai din ce ai!”. Cele peste 35 de persoane care au făcut neîncăpătoare sala de lectură a bibliotecii au vizitat și expoziția de sculptură ,,Requiem” a artistului plastic aiudean Ștefan Balog.

Prima zi de sărbătoare a cărții și a cititorilor s-a încheiat la Sala Unirii în ropotele de aplauze adresate marelui actor Dorel Vișan.  Acesta a susținut în fața a peste 100 de invitați conferința ,,Omul și taina lui” urmată de un dialog cu publicul și o sesiune de autografe pe cea mai recentă carte ,,Cântece pentru glas și toacă”, semnată de această dată de scriitorul Dorel Vișan. Conferința a debutat cu un moment muzical susținut de trio de coarde format din Dan Liviu Cernat, Cătălina Craiu și Mădălin Danciu de la Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.

Proiectul face parte din Programul 8 IDENTITATE SI VALORI CULTURALE/8.1 Lucian Blaga/- Zilele Bibliotecii „Lucian Blaga” Alba/Programul minimal 2017/Proiect de management 2017-2020. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

[nggallery id=4895]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea