FOTO: Performanţă la nivel înalt: tenismenul David Manu (TC Sun Alba Iulia), campion naţional la dublu şi bronz la simplu, Under 12

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Tenismenul albaiulian David Manu îşi confirmă din plin calităţile, reuşind să devină campion naţional Under 12, în proba de dublu masculin, la această medalie de aur adăugându-se şi medalia de bronz cucerită la individual.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Alexandru Coman, cel care a câştigat titlul la individual. Legitimat la TC Sun Alba Iulia, David este antrenat de Zsolt Molnar (Cluj-Napoca) şi beneficiază de serviciile preparatorului fizic Lucian Nicolescu. Competiţia s-a desfăşurat la Brăila, acolo unde David cucerea acum doi ani primul titlu de campion atât pe echipe cât şi la simplu. Campionatul Naţional a adunat la start peste 80 de tenismeni, cei mai buni din ţară la respectiva categorie şi s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni. Cap de serie nr. 2 pe tabloul de simplu, David a avut o evoluţie bună, presărată cu o sincopă în semifinală, unde, după ce a reuşit să câştige primul set în faţa coechipierului său de la echipa naţională Robert Guna, a cedat într-un mod inexplicabil celelalte două seturi. După acest veritabil duş rece, David s-a impus categoric cu 6-0, 6-1 în finala mică, împotriva lui Firaru Andrei (Pro Sport Slatina), ocupând locul al treilea. Alexandru Coman (CSM Craiova) a devenit dublu medaliat naţional, atât la simplu, cât şi la dublu, împreună cu albaiulianul David Manu.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

*2017, prezenţe internaţionale, dar şi accidentări

După cel mai bun rezultat internaţional, locul 4 la Winter Cup, cu echipa României, în luna februarie, David a făcut o scurtă pauză de două luni din cauza unei accidentări la braţul drept şi revine în forţa la Selecţia Naţională Under 12 unde s-a clasat pe poziţia secundă. Aceeaşi problema la braţ l-a obligat să se retragă din finala acestei selecţii, câştigată de partenerul său de dublu şi împreună cu care joacă pentru România, Alexandru Coman (CSM Craiova). Competiţiile ce urmau stăteau sub semnul întrebării dar cu ajutorul specialiştilor în recuperare din Bucureşti şi al Amaliei din Alba Iulia, David, cu o voinţă remarcabilă a reuşit să treacă peste toate problemele medicale şi se prezintă la următorul turneu internaţional, la Bucureşti de la începutul lunii mai.

Deşi nu a fost refăcut complet, a ajuns în sferturile de finală cedând în faţa bulgarului Dimitar Penchev, scor 6-4, 6-2, dar reuşeşte să câştige la dublu, împreună cu Alexandru Coman. Următorul turneu din programul său competiţional a fost la Arad, tot o competiţie internaţională, unde David are o evolutie foarte bună şi obtine locul secund  la simplu, cedând în faţa coechipierului său în ultimul act şi câştigă turneul la dublu.

Programul pentru vacanţa de vară este unul generos, doar cu turnee dificile, de calibru internaţional, precum cel de la Budapesta de săptămâna viitoare, participarea cu echipa naţională la calificările pentru turneul final al Summer Cup (27-30 iulie), iar în luna august, alte trei competiţii prevăzute în Germania.

 

Dan HENEGAR