Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanţă la nivel înalt: tenismenul David Manu (TC Sun Alba Iulia), campion naţional la dublu şi bronz la simplu, Under 12

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismenul albaiulian David Manu îşi confirmă din plin calităţile, reuşind să devină campion naţional Under 12, în proba de dublu masculin, la această medalie de aur adăugându-se şi medalia de bronz cucerită la individual.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Alexandru Coman, cel care a câştigat titlul la individual. Legitimat la TC Sun Alba Iulia, David este antrenat de Zsolt Molnar (Cluj-Napoca) şi beneficiază de serviciile preparatorului fizic Lucian Nicolescu. Competiţia s-a desfăşurat la Brăila, acolo unde David cucerea acum doi ani primul titlu de campion atât pe echipe cât şi la simplu. Campionatul Naţional a adunat la start peste 80 de tenismeni, cei mai buni din ţară la respectiva categorie şi s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni. Cap de serie nr. 2 pe tabloul de simplu, David a avut o evoluţie bună, presărată cu o sincopă în semifinală, unde, după ce a reuşit să câştige primul set în faţa coechipierului său de la echipa naţională Robert Guna, a cedat într-un mod inexplicabil celelalte două seturi. După acest veritabil duş rece, David s-a impus categoric cu 6-0, 6-1 în finala mică, împotriva lui Firaru Andrei (Pro Sport Slatina), ocupând locul al treilea. Alexandru Coman (CSM Craiova) a devenit dublu medaliat naţional, atât la simplu, cât şi la dublu, împreună cu albaiulianul David Manu.

*2017, prezenţe internaţionale, dar şi accidentări

După cel mai bun rezultat internaţional, locul 4 la Winter Cup, cu echipa României, în luna februarie, David a făcut o scurtă pauză de două luni din cauza unei accidentări la braţul drept şi revine în forţa la Selecţia Naţională Under 12 unde s-a clasat pe poziţia secundă. Aceeaşi problema la braţ l-a obligat să se retragă din finala acestei selecţii, câştigată de partenerul său de dublu şi împreună cu care joacă pentru România, Alexandru Coman (CSM Craiova). Competiţiile ce urmau stăteau sub semnul întrebării dar cu ajutorul specialiştilor în recuperare din Bucureşti şi al Amaliei din Alba Iulia, David, cu o voinţă remarcabilă a reuşit să treacă peste toate problemele medicale şi se prezintă la următorul turneu internaţional, la Bucureşti de la începutul lunii mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deşi nu a fost refăcut complet, a ajuns în sferturile de finală cedând în faţa bulgarului Dimitar Penchev, scor 6-4, 6-2, dar reuşeşte să câştige la dublu, împreună cu Alexandru Coman. Următorul turneu din programul său competiţional a fost la Arad, tot o competiţie internaţională, unde David are o evolutie foarte bună şi obtine locul secund  la simplu, cedând în faţa coechipierului său în ultimul act şi câştigă turneul la dublu.

Programul pentru vacanţa de vară este unul generos, doar cu turnee dificile, de calibru internaţional, precum cel de la Budapesta de săptămâna viitoare, participarea cu echipa naţională la calificările pentru turneul final al Summer Cup (27-30 iulie), iar în luna august, alte trei competiţii prevăzute în Germania.

[nggallery id=4205]

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Brândușa Dumitru (TC Sun Alba Iulia), a câștigat turneul internațional Iași Tennis Trophy

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismena Brândușa Dumitru (12 ani) a reușit să obțină o performanță spectaculoasă la turneul internațional Iasi Tennis Trophy, desfășurat sub egida Tennis Europe (ITF) la Baza Sportivă Ciric din Iași, demonstrându-și talentul și abilitățile remarcabile în tenis.

Albaiulianca legitimată la TC Sun Alba Iulia s-a clasat pe prima poziție, ceea ce reprezintă o realizare impresionantă în cariera sa în ascensiune.

Turneul Iasi Tennis Trophy a atras jucători talentați din diferite părți ale lumii, iar Brândușa Dumitru a reușit să se impună prin jocul său puternic și inteligent. Cu o tehnică remarcabilă și o strategie bine pusă la punct, Brândușa a învins adversarele puternice în toate etapele competiției, ajungând până în finală. Au fost 8 grupe valorice din care au mers mai departe pe tabloul principal câștigătoarele acestor grupe. Brândușa a caștigat grupa B prin 3 victorii succesive. Performanța remarcabilă a Brandușei Dumitru la Iași Tennis Trophy nu doar că adaugă o nouă realizare în palmaresul său, ci demonstrează și potențialul ei în tenisul de performanță. Rezultatul obținut la acest turneu internațional Tennis Europe îi consolidează poziția în clasamentul jucătoarelor de top și îi deschide noi oportunități în carieră.

“Această performanță nu ar fi fost posibilă fără munca asiduă și sacrificiile făcute pentru a ajunge la nivelul la care se află astăzi. Felicitări Brândușei pentru victoria sa strălucitoare la Iași Tennis Trophy și pentru reprezentarea exemplară a tenisului românesc în competițiile internaționale”, a precizat Cristina Moldovan, reprezentantul TC Sun Alba Iulia

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Tenismenii de la TC Sun Alba Iulia, remarcați la Cupa “1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Reprezentanții Tenis Club Sun Alba Iulia au obținut rezultate deosebite la competiția “Cupa 1 Decembrie 1918” desfășurată de curând în Cetatea Marii Uniri.

Acest turneu a adunat tenismeni din întreaga țară, care s-au întrecut la mai multe categorii de vârstă. Dar iată rezultatele înregistatate de sportivii de la TC Sun Alba Iulia: *David Chiorean – locul doi la categoria 12 ani; *Anamaria Horșa – locul trei la categoria 12 ani; *Chrissa Moldovan – locul întâi la categoria 14 ani; *Mircea Plopeanu – locul întâi la categoria 14 ani; *Eduard Pițu – locul doi la categoria 14 ani (dominată de TC Sun Alba Iulia); *Biana Moldovan (va împlini 15 ani în luna iunie) – locul secund la categoria 18 ani (evoluând împotriva unor oponente mai mari ca vârstă cu 2-3 ani).

“Toți acești jucători reprezintă cu mândrie Tenis Club Sun Alba Iulia și sunt exemple elocvente ale pasiunii și determinării în tenisul de performanță. Rezultatele lor remarcabile demonstrează nu doar calitățile lor sportive, ci și efortul susținut al antrenorilor și sprijinul familiei și comunității. Cu asemenea talente în creștere, este evident că TC Sun Alba Iulia are un viitor promițător și că se pregătește să continue să se impună la nivel național și internațional. Felicitări tuturor jucătorilor pentru rezultatele lor remarcabile”, a transmis Cristina Moldovan, reprezentantul prestigiosului club de tenis juvenil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Blăjenii Sebastian Micu și Dorin Moraru, campioni universitari la volei cu CSU UVT Timișoara, al doilea an consecutiv

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volebaliștii Sebastian Micu (foto, dreapta) și Dorin Moraru (foto, stânga), originari din Blaj, unde au deslușit tainele sportului de lângă fileu, au devenit campioni naționali universitari pentru al doilea an consecutiv cu CSU UVT Timișoara.

Formația universitară din Banat a luat medaliile de aur fără a pierde vreun set la această ediție a campionatelor naționale, în finală fiind 2-0 (25-19, 25-20) cu Academia de Studii Economice București. Astfel jucătorii pregătiți de Sorin Schiesz și Eric Reitmayer vor reprezenta România la o nouă ediție a Campionatului European Universitar, în Portugalia, la Braga, în perioada 16-23 iulie.

Pentru mine este al 3-lea titlul universitar consecutiv, cu 3 finale adjudecate. La ediția anterioară a europenelor, în Polonia, la Lodz, am terminat pe locul 5, acum vrem să depășim acel rezultat. Împreună cu Dorin reușim să facem cinste, la acest nivel, voleiului masculin din orașul natal”, a spus Sebastian Micu (23 de ani, ultimii doi ani la Unirea Dej), fost anul trecut vicecampion național la volei pe plajă.

Sebastian Micu și Dorin Moraru (născut în 2001) și-au început cariera voleibalistică la Clubul Sportiv Școlar Blaj, unde au activat de mici și până la încheierea junioratului, aducându-și contribuția în timp la obținerea de diplome și medalii. Ambii au fost admiși la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara activand și în cadrul echipei de Divizia A1. În sezonul viitor Dorin Moraru va rămâne la formația de pe Bega (care recent a promovat), iar Sebastian Micu se pregătește de un transfer, o nouă provocare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ne mândrim cu acești sportivi care odată ce au învătat să câștige și-au format un obicei. Au înțeles că succesul nu este un accident, ci muncă multă și dragoste pentru ceea ce faci. Vă dorim succes maxim, iar mai târziu vă așteptăm acasă ca viitori profesori-antrenori la clubul la care ați învățat tainele voleiului, pentru a duce mai departe tradiția în acest minunat sport”, a transmis prof. Silvia Marcu, antrenor care i-a avut pe mână pe cei doi voleibaliști blăjeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare