FOTO: Performanță extraordinară pentru marșul albaiulian! Ana Rodean – campioană, Mihaela Acatrinei – vicecampioană, CS Unirea Alba Iulia – aur pe echipe la naționalele de 10 kilometri!

Rezultate excelente pentru competitorii din Cetatea Marii Uniri la finalele Campionatului Național de marș pe distanța de 10 kilometri, feminin, competiție disputată la București: Ana Rodean a devenit campioană națională la senioare pentru a doua oară în 2019, Mihaela Acatrinei a fost vicecampioană, iar CS Unirea a câștigat aurul pe echipe.

Sunt rezultate foarte bune pentru perioada aceasta, cu timpi mult mai buni raportat la anii trecuți, Mihaela reușind cel mai bun rezultat personal pe distanța de 10 kilometri. Ne-am atins obiectivul, am luat trei medalii, repetând performanța reușită la Pitești, la naționalele de 20 kilometri marș„, a spus antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia). În 2019, zestrea clubului din Cetatea Marii Uniri cuprinde 9 medalii naționale, 4 de aur, 3 de argint și două de bronz

Elit ELIT

Astfel, în cursa senioarelor primele două locuri ale podiumului au fost cucerite de Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia – CSU Reșița) – campioană națională (cu timpul 46 de minute și 47 de secunde) și Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia – CSU Reșița) – vicecampioană națională a treia oară în 2019 (rezultatul, PB: 47 de minute), pe locul al treilea fiind Andreea Arsine (CSU Galați). Echipa CS Unirea Alba Iulia, alcătuită din Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Georgiana Jid (locul 10 la senioare și locul șase la tineret, cu rezultatul 59 de minute și 6 secunde), a cucerit medaliile de aur în clasamentul feminin pe echipe, senioare, atingându-se obiectivul propus pentru naționale (pe locul secund CSU Reșița). Practic CS Unirea Alba Iulia a repetat performanța obținută în vară la Pitești, cu două tituluri naționale (la individual și pe echipe) și o medalie de argint.

În acest an, zestrea marșului albaiulian mai cuprinde șase medalii câștigate la nivel național. Mai întâi, la naționalele de iarnă de la Botoșani, în luna martie, Mihaela Acatrinei a luat medalia de argint la senioare, iar Georgiana Jid pe cea de bronz la tineret. Au urmat Campionatele Naționale de 20 kilometri marș, de la Pitești, din iulie, unde la senioare primele două poziții au fost ocupate de Ana Rodean – campioană națională și Mihaela Acatrinei – vicecampioană națională. Echipa CS Unirea Alba Iulia a cucerit aurul, iar Georgiana Jid a terminat pe poziția a treia în cursa junioarelor.

Dan HENEGAR