Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Performanță extraordinară: Alexandru Boloage (Revolution Academy Alba) – vicecampion european la taekwondo!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Boloage (Revolution Academy Alba) a reușit un rezultat extraordinar, devenind vicecampion european. Sportivul în vârstă de 11 ani originar din Cetatea Marii Uniri a cucerit medalia de argint la recentele Campionate Europene de taekwondo pentru copii, disputate la finele săptămânii trecute în Germania, la Sindelfingen (localitate în apropiere de Stuttgart), ultima competiție majoră a anului.

Din postura de debutant, Alexandru Boloage (elev al Școlii “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia) a urcat pe treapta secundă a podiumului la categoria -35 kilograme, după ce a trecut de 4 meciuri dificile, pierzând lupta din finală împotriva unui adversar puternic și pe fondul oboselii accumulate. Drumul spre medalia de argint a cuprins victorii cu sportivi din Estonia (scor 25-2), Italia (33-24), Franța (20-7), Belarus (22-20) – în semifinală, oponentul din ultimul act fiind un ucrainean ce a câștigat, cu scorul de 47-39. De asemenea, la această ediție a Campionatelor Europene a mai fost prezent și Eduardo Cetean, un alt reprezentant al Revolution Academy Alba, sportiv care a pătruns până în sferturile de finală ale categoriei -27 kilograme.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Le mulțumesc părinților pentru îndrumarea copiilor către sport. Doar așa reușim să realizăm ceva frumos și să muncim împreună pentru a deveni campioni. Mă declar mulțumit de evoluția sportivilor mei la aceste campionate europene. Titlul de vicecampion este muncit din greu și ne bucură foarte tare să știm că Alba Iulia are posibilitatea de a se mândri cu acest rezultat unic”, a spus antrenorul Alin Moldovan, prezent alături de elevii săi în Germania, deplasarea însemnând o problemă din punct de vedere financiar.

Sunt doi sportivi talentați, care s-au remarcat recent la Cupa României de taekwondo WT, de la Iași, unde Eduardo Cetean a cucerit medalia de aur, iar Alexandru Boloage s-a clasat în apropierea podiumului. Cei doi juniori mici, sportivi în vârstă de 11 ani, au reușit performanțe de apreciat în acest an, adjudecându-și 5 medalii naționale la competițiile de profil. Alte rezultate notabile au fost realizate în Bulgaria, în septembrie, la Campionatele Balcanice de taekwondo WT, a 21-a ediție. Aici, din postura de debutant, Alexandru Dorin Boloage a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei -33 kilograme, iar Eduardo Călin Cetean a ajuns în sferturile de finală ale categoriei -27 kilograme.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea