Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO/Pe DJ 107 K Galda de Jos-Întregalde, podețe ”MODERNIZATE” de Dorel, înguste, pentru a putea trece doar două căruțe una pe lângă alta

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vineri, 29 martie, președintetele ALDE Alba, Ioan Lazăr, în cadrul unei conferințe de presă, a pezentat situația dezatruoasă a Drumului Județean 107 K, Galda-Întregalde. Începute în octombrie anul trecut, în primăvara acestui an lucrările s-au sistat

”Comuna Întregalde, din județul Alba, din Uniunea Europeană, nu are niciun metru de șosea. Ar trebui să facem și un metru de șosea acolo, să vadă și cetățenii din Întregalde cum arată șoseaua, dar consider că se se poate interpreta că o facem numai în interes electoral, pentru că se apropie alegerile europarlamentare.

Această comună nu este de interes electoral. Are foarte puțini locuitori, iar pe mai marii Consiliului Județean, pe dl Ion Dumitrel, nu îl interesează pentru că nu există interes electoral. Despre amenajarea acelui drum s-a tot discutat. Au început am lăsat-o baltă, iar au început, iar au lăsat-o baltă. În urmă cu 2-3 zile, iar au lăsat-o baltă. În iarnă au vopsit ceva. Au început să lucreze în primăvară la niște gabioane, au montat niște podețe, nistre tuburi. Mai lipsea o tăbliță cu Dorel. Dorel care lucrează la drumuri. Proiectul a fost greșit.

M-am documentat, și eu și firma care a proiectat, firma care a asigurat dirigenția de șantier. Firma de proiectare este o firmă din București. Nu știm de ce. Au câștigat licitația. S-ar putea să nu fie o firmă de casă a Partidului Democrat. Dirigenția de șanrier este asigurată de o societate din Târgu Mureș.

Drumul a fost greșit proiectat. Acele podețe sunt greșit proiectate. Ele sunt doar de 5 m, iar drunul are o lățime mult mai mare. Sunt înfipți în pământ 4 țăruși, vopsiți cu o culoare portocalie, iar  în stânga și în dreapta drumului gropi foarte mari. Este trist că nimeni nu s-a sesizat și nu s-a atres atenția executantului.

Dânșii dacă și-au dat seama că proiectul este greșit  nu a oprit lucrarea. Au montat șase podețe. Sunt curios cine plătește acele tuburi, manopera și pentru că nu pot fi lăsate acolo, dacă lucrările s-au sistat. Nici gavioanele nu corespund cerințelor drumului de acolo.

Nu vreau sa arunc vina pe domnul primar pentru că dânsul nu poate face singur,  fără ajutorul Consiliului Județean. Vina cea mai mare este a Consiliul Județean și a președintelui Consiliului Județean care arată chiar dezinteres și dispreț.

Anul trecut au dat  asigurări că va fi o perioadă de repaus în care nuv or putea lucra pentru că  broaștele din acea zonă depun ouăle. Consider că firma putea lucra în localități, pentru că este  zona protejată este într-o anumită lungime a văii.  Cert este că lucrările au încetat și nu știm când se vor relua”, a spus Ioan Lazăr.

DJ 107 K Galda de Jos-Întregalde modernizat de către Consiliul Județean Alba a intrat în reabilitare din luna octombrie a anului trecut. Proiectul de modernizare a drumului judetean DJ 107K, consta în: refacerea structurii rutiere, modernizarea si consolidarea ei, asigurarea scurgerii apelor prin executia de santuri de pamant, santuri betonate, podete tubulare, lucrari de consolidare a terasamentelor prin executia de ziduri de sprijin din gabioane, executia de poduri noi, asigurarea sigurantei circulatiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici, etc.).

Până aici, cel puțin în acte, totul e bine și frumos. În teren, însă, Dorel a lovit din nou! Podețele sunt foarte înguste, astfel încât nu permit trecerea a două mașini, una pe lângă cealaltă. Probabil, Consiliul Județean Alba, beneficiarul lucrării, face o restaurare a drumului la epoca pe care o credeam de mult apusă, când pe acest drum se circula doar cu căruța, platforma podețelor permițând doar trecerea, una pe lângă cealaltă, a două astfel de vehicule arhaice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea