Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Pasionații de lectură din cele patru colegii militare din țară s-au întâlnit la Alba Iulia în cadrul proiectului „Reverberații în cadenţă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul centenarului, în primul weekend din luna lui Ciresar, colegiul militar albaiulian a găzduit cea de a doua reuniune din cadrul proiectului interjudețean  „Reverberații în cadenţă”.  Lumea cărților s-a deschis încă o dată pentru pasionații de lectură din cele patru colegii militare și a primit în ea bucuria tinereții.

La ședința de întâmpinare a evenimentului, directorul adjunct, prof. Trifon Dorina, le-a urat „Bun venit!” tuturor participanţilor în Cetatea Marii Uniri,  dorindu-le succes în activitatea pe care o desfășoară în aceste zile și adresându-le îndemnul de a se deschide și către comunitate prin participarea la evenimentele cultural-artistice care animă viața urbei în aceste zile. Gazdele întâlnirii, profesor dr. Mircea Cosmina și profesor Mureșan Simona, le-au urat tinerilor, ca în aceste zile, să dobândească adevărate lecţii de viaţă din cărţile supuse dezbaterii, să construiască prin dialogul fertil adevărate punți spre socializare, cunoaștere și autocunoaștere.

La rândul lor, partenerii acestui minunat proiect, dascălii de la colegiile naţionale militare, prof. Irina Grecu, prof. Camelia Tobă și prof. Maria Romaga, au  remarcat beneficiile acestui proiect pentru marea familie a LM-iştilor, experienţele  inedite oferindu-le cititorilor adevărate lecții de viață. Elevii cercurilor de lectură din cele patru colegii partenere au întâmpinat cu entuziasm activitatea, împărtăşindu-ne aşteptările şi ecourile acestui proiect:  posibilitatea de a se cunoaște mai bine,  schimbul de idei, formularea concluziilor şi a directivelor pentru acţiunile viitoare.

,,Activităţile desfăşurate au fost variate: am discutat despre cărţile propuse spre lectură, am făcut schimb de impresii şi suveniruri, ne-am aruncat în braţele deschise ale naturii din Parcul Dendrologic, am organizat un joc al citatelor şi al gândurilor frumoase. Cum perioada aleasă nu a fost întâmplătoare, am avut ocazia să participăm şi la concertele din cadrul evenimentului AlbaFest, unde distracţia a fost în toi. Le mulţumim colegilor noştri din celelalte trei colegii militare pentru atmosfera pe care am creat-o împreună, pentru călătoria imaginară în Anglia începutului de secol XIX, pentru readucerea în contemporaneitate a memoriei Holocaustului, pentru suveniruri, zâmbete şi fotografii – amintirile cele mai durabile din cele trei zile de poveste scrise în cărţile sufletelor noastre de liceeni militari.” (el.cap. Ramona Gălățan)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea